НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 425
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Таня, усеща ли се кокосовото брашно в сирниките? Имам малко дето се чудя на какво да го пробутам че хич не ме радват нещата с него.
Може да пробвам с кремообразната извара от Лидл, тя е като крем сирене или като цедено кисело мляко на консистенция, би трябвало да стане. А сол няма ли поне мъничка щипчица в тях? Аз със сигурност бих сложила.

# 556
natka, не се усеща, но е малко. На твой риск за кремообразната извара. Моят неприятен опит беше с Филаделфия,  "тестото" стана палачинково и като добавих още кокосово (и пак не стана както трябва) се получи нещо сипкаво и ронливо. Гледах рецептата на един руснак и в нея има....половин яйце, а една рускиня сложи само жълтъци (2 броя на 400 г извара).
Има щипка сол в някои рецепти.
И аз с кокосово брашно с изтичащ срок. Поне лененото семе си деля с птичките, но другите "брашна" и тахани все с изтичащ срок и все ги мисля.
.....
Това на Вили ли кето брауни е сполучливо? Тя има и едно със сладък картоф, което също съм някъде "запомнила", но не съм опитвала.
Това , разправят , също било много сполучливо
https://vdahnovenia.bg/recipe/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7-%D0%B8-%D … %B7-%D0%B1%D1%80/

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 10:38 от tania6

# 557
Най-много с лъжицата да ги метна като се наканя да пробвам, то какво повече да стане не както трябва. Сирене ли е, всякак го изяждам аз, сигурно в някой преден живот съм била мишка Grinning
Ще видя след още някой ден че нещо съм хремава и в такива случаи млечните доказано не ми се отразяват добре.

# 558
То и аз видях тази идея
https://youtu.be/BKPCjMDqQwQ
но едно, че беше късно (резултата беше в боклука) и другото , че продължаваше да е палачинково "тестото".
За захарта и нишестето си знаете, че се заменят. Вместо нишестето е кокосовото или друго "брашно"
https://youtu.be/Q0CmmO0OEbk
Исках да видя и други идеии за протеинова закуска и видях. Не си мислете, че ще забърквам всяка сутрин нещо.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 11:10 от tania6

# 559
natka, кремообразната лидълска извара, май не е добър избор. По описанието на Таня, ми се струва по-добре изварата на РС от Лидл.
А кокосовото брашно едно към едно ли може да се замени с бадемово? Или не може? Не обичам кокос и нищо с него.

# 560
Значи кои сме- Лимонче,Миа, Стоунфейсед, Фокси и аз ли? Други питам?! По 10 -15 минути на ден!
Айде, Мариат?! Кво се скатаваш 😂 Нали плочки искаше:)))
Включвам се и аз, макар да бях започнала едно друго предизвикателство на същата мацка. Hands Muscle

# 561
natka, кремообразната лидълска извара, май не е добър избор. По описанието на Таня, ми се струва по-добре изварата на РС от Лидл.
А кокосовото брашно едно към едно ли може да се замени с бадемово? Или не може? Не обичам кокос и нищо с него.
Ще го мисля тогава, кремообразна извара имам почти винаги, а такава суха почти никога не купувам. Едва ли да взема специално за тая щуротия, не ми е важна толкова. Ако се присетя някой път докато съм на място в магазина, може и да им дам шанс. Ако не, ще си карам на яйца и мръвки със салати, хич не се оплаквам, вече се намират и по-"истински" марули, обожавам ги.
Кокосовото брашно абсорбира повече течност от бадемовото, не мисля че ще е еднакво количество. То бадемовото си е смляна ядка, а кокосовото е обезмаслено и е почти само фибри дето попиват яко.

# 562
Кокосовото брашно попива влагата, а бадемовото не. Освен това, като изстине печивото става ронливо и сипкаво, ако основно е кокосовото брашно. До 1-2 лъжици става, но за повече е рисковано.
За моцарелените питки, които съм споменавала и давала много пъти рецепта става кокосовото.
Друго за което може да се използва кокосовото брашно е за коледните маслени курабии. Тъкмо и кокосовата миризма тогава върви, че и стърготини може да добавите. На мен ми е жал да хабя масло за това и не правя.
Ето за любителите на бисквити
https://youtu.be/OHxJoSwXniM

# 563
  • при моите любими
Добър вечер. Нещо сте много тихи. Аз уж съм на режим, но 200 грама надолу, двеста грама нагоре. Нищо де, не се изкушавам и си карам по план. Много искам утре да се включа в предизвикателството, но вчера си бих ваксина и днес ръката ми е доста подута и ме боли доста. Не трябвало да я натоварвам. Надявам се до утре да ми се е оправила.

# 564
И аз съм под въпрос за утре. Днес ми сложиха втора ваксина. Още от сега ме боли ръката, утре чакам и температура. Ако не се включа утре, ще ви догоня 😜

# 565
Успех на всички за утре 😜😁
Аз вече взех мерки, утре и тегло. Даже пробвах пробно Упражненията за ден 1.е, оцелях... Не са толкова страшни, но както Жаки каза имам мускулна треска на бедрата. 🤣

# 566
Аз нямам търпение!
И да си кажа, че установих, че отслабването при мен много зависи от фазите на цикъла.
През първата половина ям малко, но не свалям, а през втората, като прасе и свалям.
Тези дни се тъпча, но въпреки това кантара ми показа 57 кг. Вчера ,примерно, на обяд хапнах 2 котлета със сметана и два моркова, след обяд пак бях гладна и изядох една купичка кисело мляко 4 % с шепа бадеми, за вечеря отново два котлета със сметана...
ММ каза, че вече изглеждам недохранена 😀

# 567
  • На острова
Аз вече няколко дена ги пробвам - само ден 1 в комбинация с други. Нямам мускулна треска. Денс си правих и кардио с въже. Утре съм на линия.

Вчера си направих чудесен трийт за уикенда - кокосов сладкиш с канела и лешници на Vili’s time.

# 568
Аз обратно - супер-ултра стриктен уикенд. За компенсация, че няма зала и танци - вчера 6 хил и днес 11 хил крачки... все е нещо.

Утре пък ми е ден по график да видя Бричко кантарски какво ще каже.

Не съм споделяла, но при мен с "оциклянето" нещата спряха и вече два месеца ги няма "гостите". Дърто съм си... Започна подуване.

Но!

За всички отоци ползавм суров картоф и се оказа, че не ми трябват други средства! В аптеките трябва да продават картофи!

Мисля си, че и хранененто е в огромен плюс за това, че изобщо не забелязах, как е почнала пременопаузата...

# 569
Момичета, готови ли сте:) Утре старт и никаво отказване! Аз съм с цикъл и ще е зор, но започвам. Два дни се разбих от ядене не е за приказка! Та няма да се тегля утре, ще чакам да ми свърши и да оттече водата дето съм задържала от безобразното хранене. Посрещахме гости, за РД на благоверния и му отпуснах края. Ся ще рева... за 3-4 дни ще си вляза в ритъм.

Общи условия

Активация на акаунт