Нова измама в OLX! Внимавайте!!!

• 51 666
  • 168
  •   1
Отговори
# 135
  • София /Абсурдистан
Тази измама се върти от доста време. Звъняли са и на мен, блокирам веднага. Изпращане само с куриер, плащане пак на него. И да, телефон не трябва да се дава. Кореспонденция през сайта.

# 136
Много ми беше полезна темата! Днес ми се случи същото. Предложение по вайбър да платят продаван артикул в olx, като последвам линк и въведа данни за банкова карта. И то от двама различни контакта, в разстояние на час. На единия му отговорих, че нямам банкова карта и веднага загуби интерес. Блокирах всичко след това. Но много неприятно може да стане. Всичко изглеждаше, като част от олх платформата, докато не се усъмних защо ми искат данните за картата.

# 137
  • София за сега
Много ми беше полезна темата! Днес ми се случи същото. Предложение по вайбър да платят продаван артикул в olx, като последвам линк и въведа данни за банкова карта. И то от двама различни контакта, в разстояние на час. На единия му отговорих, че нямам банкова карта и веднага загуби интерес. Блокирах всичко след това. Но много неприятно може да стане. Всичко изглеждаше, като част от олх платформата, докато не се усъмних защо ми искат данните за картата.
Поради тази причина си махнах телефона от профила. Сега комуникацията ми е само през чата. Когато си дадат тел. номер го проверявам в Некоректен.com, че не ми се плащат доставки насам натам.

# 138
И на мен ми се случи преди малко. Благодаря на темата и на тези,които пишат в нея. Навреме прекратих комуникацията.

# 139
  • София
Само да вметна, че olx доставка наистина има, но е нещо съвсем различно - ползва се отстъпка от доставката по Еконт или Спийди, като се подготви товарителницата през сайта на olx.

# 140
Пуснах обява и веднага ме налазиха едновременно двама във вайбър. Което ме улесни да ми светне червената лампа. Проверих в Гугъл и излезе темата. Пращат някаква фотошопирана снимка уж olx условия за пращане.

# 141
Благодаря, че споделяте. Тъкмо блокирах една подобна.

# 142
  • София /Абсурдистан
Пуснах обява и веднага ме налазиха едновременно двама във вайбър. Което ме улесни да ми светне червената лампа. Проверих в Гугъл и излезе темата. Пращат някаква фотошопирана снимка уж olx условия за пращане.
И какво ви искаха?

# 143
Някаква нова мода или що ли ? Не знам каква е целта на съобщението, но го пропуснах 🙄😅. 

# 144
Фетишисти, отдавна се въртят  в ОЛХ.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 20:16 от ДХ3

# 145
  • София /Абсурдистан
Пълно е с ненормалници.

# 146
При мене ей сега се случи. Писа ми за продукта. След известно време разговори.
Ми казва че той ще ми изпрати линк и ще ми платят парите. Казах му че настоявам да е с наложен платеж. Той не пожела и държеше на своя метод. Направих се на чукната да видя какво ще стане и ми изпрати линк за сайт да си напиша данните. Дирекно му изпратих снимка съд статията за измамите и му казах, че не паса трева и ще го докладвам.
Сега и още един се свърза с мене само че с друг тип измама. Внимавайте.

Радослав Демянов - +359887425286
Асен - +359888762475

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 13:56 от KeriganAm

# 147
Здравейте, да попитам някой може ли да ми каже като влезе в този линк само данните от картата ли му искат, нещо друго искали ли са и ако да, какво? Някой, който е направил всичко, което му се е изисквало в линк има ли?

# 148
Само глупак би влязъл в такъв линк...
А ти защо питаш ?
Не се влиза. Просто е.

Данните от гърба на картата като дадеш...все едно им я даваш и физически в ръцете им.
И това е простичко.

# 149
  • София /Абсурдистан
И защо трябва да правите нещо, което не искате. Казвате им, че изпращате само с наложен платеж при куриерите и ако искат.

Общи условия

Активация на акаунт