Нова измама в OLX! Внимавайте!!!

• 53 536
  • 176
  •   1
Отговори
# 165
+359 88 2706857 Нов номер, същата измама

# 166
  • София
+359887414984
+37061224108
нови измамници със съобщенията във Viber

# 167
  • София /Абсурдистан
Как мамят?

# 168
  • София
Схемата е една и съща, пускате обява в OLX, пишат ви във вайбър (много е важно, за да няма следи в платформата на OLX), обясняват че искат да купят продукта, с "олх доставка" - те ще ви пратят линк на който да си попълните данните и тн.
Пращат ви линк който имитира този на olx с една форма в която питат за данните на картата ви - номер на карта и 3те цифри отзад (огромен червен флаг) - било за да изтеглят 1лв за да верифицират че сте вие, бла бла бла, глупости на търкалета.
Не се връзвайте на никой който Ви пише във вайбър за нещо в олх. Ако някой иска нещо - или ще Ви се обади директно или ще пише в OLX.
Да им изсъхне всичко освен прането на тия измекяри.

# 169
Здравейте, Преди дни  по вайбър се свързаха с мен и споделиха,че ще дойдат от еконт доставчици да натоварят стоката, която продавах. Не им отговорих. Няколко дни по-късно получих съобщение от платформата на OLX от анонимен участник ,че иска да закупи стоката. Поискаха оглед и дойдоха вечерта  у дома. Разгледаха и казаха да им пусна банкова сметка, по която да наредят парите. След като си тръгнаха и изведнъж ми се стори,че тези хора искат да ме изиграят. Не видях да липсва нищо, но съм притеснена. Дали на някой му се е случвало подобна ситуация?  Благодаря!

# 170
Не ми се е случвало накой да иска оглед. Идвали са, оглеждали са тогава, плащат и изнасят. Едното бе трапезна маса, другото детски гардероби.
По снимки ясно се добива представа.
Оглед...защо?
Какво продавате..да не може да се снима?
Б.сметка може да се даде..това е айбана само!!
Данните на банкова  карта !! Не давайте, не показвайте, не снимайте.
Никога!!!

Къде да им я пуснете сметката? Не я пускайте всъщност. Ако са искали да купят, щяха да платят на момента и да го вземат. Вероятно ще искат чрез зловреден линк някак да ви хакнат, или ще поискат данните на КАРТАТА, вместо на СМЕТКАТА ви.

# 171
Aз съм продавала мебели и съвсем нормално хората са идвали на оглед, защото снимката не е същото. Но е вярно, че са плащали в брой.  До тук обаче не виждам измама - дошли, видели, искат сметка, не номер на карта. Ако получи парите, да идват да товарят. Докато не поискат други неща (както се написа) не виждам проблем.

# 172
Отделно на вайбър може да се пратят и клипове на стоката.Хора у дома в краен случай. Такива съм съмнителни субекти може да ходят да оглеждат домове за евентуална кражба после.Имайте едно на ум.

# 173
Номер на банкова сметка (IBAN) или номера на банковата карта?
Няма проблем да дадете IBAN номера, по него ще наредят парите. Ако искат номер на банковата карта, то тогава става въпрос за измама.

Здравейте, Преди дни  по вайбър се свързаха с мен и споделиха,че ще дойдат от еконт доставчици да натоварят стоката, която продавах. Не им отговорих. Няколко дни по-късно получих съобщение от платформата на OLX от анонимен участник ,че иска да закупи стоката. Поискаха оглед и дойдоха вечерта  у дома. Разгледаха и казаха да им пусна банкова сметка, по която да наредят парите. След като си тръгнаха и изведнъж ми се стори,че тези хора искат да ме изиграят. Не видях да липсва нищо, но съм притеснена. Дали на някой му се е случвало подобна ситуация?  Благодаря!

# 174
Aз съм продавала мебели и съвсем нормално хората са идвали на оглед, защото снимката не е същото. Но е вярно, че са плащали в брой.  До тук обаче не виждам измама - дошли, видели, искат сметка, не номер на карта. Ако получи парите, да идват да товарят. Докато не поискат други неща (както се написа) не виждам проблем.

Като им прати снимка на гърба на картата, и проблемът ще е налице.
Едно казъл, но друго поискал...мдам.

# 175
Е нали всички казваме - сметка е ОК, карта не. Защо пак го повтаряш?
Единствената опция за измама на този етап  е да са искали да огледат за кражба. Но то вече е минала работа, огледали са.

# 176
  • София
А защо трябва да им праща снимки?
Пише им номера на сметката само и толкова.
Продавали сме цялостно обзавеждане на спалня. Идваха хора да гледат. Първите не харесаха, но вторите купиха. Платиха по сметка и дойдоха друг ден да изнесат. Цяла стая не може да се изнесе с едно идване. Нито само с клипове и снимки се виждат дефекти или реален цвят, състояние и т.н.
Та зависи какво продава.

Общи условия

Активация на акаунт