„Отдел Издирване“ - новият български сериал на NOVA от 26 февруари тема 1

• 37 834
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Ралица иска дете от Петър, и сега ще се окаже, че той е стерилен и не могат да имат дете. И съответно уж дъщеря му, не му е дъщеря. Wink

# 601
И според мен е умишлено изпускането на дадени неща, за да не се сетим кой и защо. Но към края ще почнат да дават и тях, за да се навърже всичко и героите да почнат да разплитат историята.
Петър ми е интересно кога се е появил в живота на Ралица - преди или след смъртта на детето?
Ралица и Камен ако работеха като екип щяха бързо да разплетат нещата, но все единият нещо се дърпа Grinning

# 602
  • София
Сериалът все повече ми харесва, заинтригува ме вече съвсем. Hands V
Подразни ме леко как уж Миро-то в багажника, ама крещи и блъска от там - всеки може да го чуе. Малко нелогично за топ полицай като Камен. И ме подразни повечко как обиколихме красивите улички на Сплит и оп - хърватката (която ми е крайно неприятна, като цяло).

Аз съм почти убедена, че е Петър. Обаче Портиера е интересен прякор - някой помни ли Петър какво работи? Не казвам, че е портиер, де, ама дали няма някаква логическа връзка...

А Юлиан Вергов е прекрасен. Тоя човек, освен всичко друго, има и разкошен глас. Особено пролича при "разпита" на Петър. Blue Heart

# 603
На мен хърватката много ми харесва - стилна и изискана, а вчера се влюбих в черното ѝ палто.

Като гледам Ани Пападопулу, така ми се иска да взема една пинсета и да ѝ поизтъня и оформя веждите. То вярно, че сега модата е такава, ама при нея само тях забелязвам.

# 604
Свети Петър пази портите на рая.

# 605
Eха! Денси, право в десятката, никога нямаше да ми мине през ум.

# 606
  • София
В един крими-сериал, ако отначало знаем кои са добрите и кои лошите, няма да е интересно 😂

# 607
  • София
Ауууу, страхотна си, бе, densi, бе! Евала! Purple Heart

# 608
Ауууу, страхотна си, бе, densi, бе! Евала! Purple Heart
Благодаря ви много момичета, но ми се иска да не е Петър. И все пак сигурно е той, защото то много герой няма в сериала, а непознат няма да е.Всички пътища водят към него засега.
Някои спомена Ралица, не е замесена тя със сигурност.

# 609
В този сериал според мен основният въпрос също е ясен от самото начало:
- кой точно е виновен за смъртта на дъщеря им.

Оттам следват куп подвъпросчета, на които постоянно се отговоря.

Главните положителни герои са два (три) според мен - Камен, Ралица (и хърватката). Останалите постоянни герои не мисля, че търпят особени промени, просто с всеки епизод се разкриват повече, което едва ли е толкова лошо.

Между другото, в любимия ми сериал "Под прикритие" много от героите (Иво, Куката, Пенев, Джаро) преминаха през катарзис с изключение на най-главният, който го играеше дърво до последно. Така че вероятно може да се създаде интересен и завладяващ сериал и без да се следват стриктно учебниците по драматургия.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 19:47 от Telesilla

# 610
Аз в случая съм съгласна с БигСитиНайтс. Мисля, че бях писала мнение по въпроса, въобще не ми е ясен сюжета на сериала, някакъв хаос от сюжетни линии и за мен лично така и не става ясно коя е главната.
Започнаха със случай на убийство, тръгнаха да издирват убиеца, останах с впечатление, че ще разследват криминални случаи. Намесва се и издирване на изчезнали лица, от там стигаме до хърватката, пък неясноти и мистерии около хърватката, от там друга линия с чужди паравоенни групировки, линия със смъртта на дъщеричката на Камен и Ралица. Снощи пък стана ясно, че издирваме някакъв свръх мистериозен и тайнствен Портиер и въобще е някакъв тюрлюгювеч.
Като цяло сериала не е направен 'апетитно', интригуващо, мен лично не ме увлича да го гледам. Все още на инат го следя, но някак си се затруднявам и полагам усилия да следя историята, да внимавам, защото не са ясно представени нещата и героите.

# 611
  • Другата България
Не те увлича, не внимаваш, не следиш историята, ама не ти е ясен сюжета.....ами няма да ти е ясен при това положение. Така мисля аз де, на мен и за мен нещата започват да се подреждат, няма как още във втори епизод всичко да стане ясно, преплитат се няколко нишки и накрая се събират в едно. Което смятам, че ще се случи.

# 612
Щях да ти отговоря, но видях, че си написала множественото число на думата 'линия' с 'й' и нещо в мен се пречупи.
Но все пак, краткият отговор е да - сериалите, които изброяваш следват тези правила. Особено видимо е в House of cards.
Аха ясно, аз съм тъпа и необразована. Ок
Само, че в хаус ъв кардс протагониста дори не участваше в последния сезон... а жена му беше доста неща, но не просто интересна.
Благодаря все пак, че отдели време да ми отвориш очите.

# 613
Силно се надявам Петър да не е Портиерът, най-малкото, защото ще е като в Дяволското гърло, където почти отначало най-подозрителен бе именно героят на Христо Петков и някак си, за мен, това бе голямо разочарование.

Вчера е имало интервю на Елена Телбис с Мон Дьо. Много ми е симпатично и интересно това момиче:
https://nova.bg/accents/view/2021/04/03/321797/%D0%B2%D0%BA%D1%8 … 0%BB%D0%B0%D0%BD/

# 614
И аз се разочарвах така от Дяволското гърло. Иначе е мега якия сериал, но до последно се надявах друг да е убиеца, защото беше очеизвадно кой е от ден първи с героя на  Петков. И тука, ако направят тази глупост, ще е доста жалко....

Общи условия

Активация на акаунт