Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • На морето!
beb4o_fb, толкова добре те разбирам. И аз изпадам в такива състояния периодично заради наборката. Чувствам се отчаяна и безпомощна

При мен стана "периодично излизаме от това състояние". Нооо, сега съм решила една седмица да си починем на макс, за съжаление докато сме на ски времето ще е за плаж, но каквото-такова. След това се връщаме и сме с 200 на въртележката- в края на месеца има състезание по плуване, очаква се и ПИ, наваксване с уроци и работа... и така до юни.

Някой каза, че си представя спокойствието след изпита- на мен тогава ще ми е най-нервно. Наборът няма да ми каже какво е отговарял (никога не казва), съответно няма да успеем да сравним отговори и докато не излязат резултатите няма да знам какво да очаквам. От изпитите до резултатите ще трябва наистина да изкарам потопена във вино.

# 121
Когато моментът настъпи, вероятно ще се случи точно това, което си описала. Няма да иска да сподели. И е нормално. Напрежението е страхотно за децата. Но може би, по-късно вечерта, когато публикуват ключа, или на другия ден...сам ще си направи проверка. И ще ти каже.

# 122
Raparigа, май за водни ски е момента Stuck Out Tongue Winking Eye Завиждам ти за почивката, затова така ти говоря Grinning

MollyBy, проверих нашите сборници, но нямаме това, което търсиш за съжаление.

# 123
  • у дома
Защо някое дете може да иска да се явява на НВО по английски език?
Моето много искаше миналата година-защо,нямам идея,явно за да ме ядосва,защото бях против...Даже в нашата тема ме бъзикаха,че ще го дават по телевизията като единствения  желаещ да се яви на НВО по ае-обаче се оказа,че има и др желаещи,не е само моето.

# 124
  • София
Моят син преди 2 години трябваше да ходи на НВО по английски, но от 4 паралелки се оказа, че само той е изявил желание и в крайна сметка реши, че няма да се явява.

Госпожицата утре е на присъствен ПИ по БЕЛ и леко се е шашнала. От близо 2 часа се е затворила и учи.

# 125
  • София
Госпожицата утре е на присъствен ПИ по БЕЛ и леко се е шашнала. От близо 2 часа се е затворила и учи.
Моят пък го кара небрежарската. Днес, като го взех от училище, го попитах дали вкъщи ще преговаря нещо за утре, отговори ми уверено, че се чувствал подготвен. Като се прибрахме, взе да учи по ИтЕ за контролно във вторник Rolling Eyes Единственото, което все пак прочете веднъж, бяха правилата за писане на теза. Толкоз!

# 126
  • София
привет и в новата тема, много сте изписали, едва насмогнах и не знам откъде да започна, затова може би в по-телеграфен стил Simple Smile

силан беше писала в предната тема, не видях някой да й е отговорил, и макар че аз скоро разбрах, че това е необходимо да ме заинтригува та: синко превзе общински кръг на олимпиада по физика и се сгромоли на олимпиадата по математика. твърдо е решил да опита нпмг, поради което госпожата по математика подчерта, че му е нужен документ (нямам идея какъв) за участията и резулата в олимпиадите по физика- без значение кръга- за да има "бонус" точки. това не съм го проверила, принципа е "ЕЖК".
силан беше писала, че е нужен резултата от областен кръг и ще ви бъда благодарна, ако имате информация?

за школите- тинейджъра посещава от предучилищна бритника и е минал всички възможно изпити на cambridge  с отличие, но всъщност освен преподавателите, според мен е строго индивудално и зависи от възприятието на детете за езика.

п.п. не знам дали споменах, че имам и кандидат-първокласник и станах разногледа в няколко теми, имам чувството, че тичам срещу цунами... та сложих и " ще си сипя" -събирателно, в отговорите на анкетата....

# 127
Резултатът е от областен кръг. Нанася се в профила на детето в електронната система за НВО и кандидатстването по служебен път. Резултатът от състезанието на НПМГ - също. Важи за всички олимпиади, или поне важеше до миналата година. Предполагам, че няма да има промяна. Освен това, въпреки че по наредба няма служебни бележки с резултатите, училищата продължават да ги издават и резултатите от олимпиадите и от състезанието на НПМГ са вписани в тях.

# 128
  • София
Днес, случайно, влязох в сайта на НПМГ -както Дидева е писала, става въпрос за областен кръг, поне така разбрах аз.

# 129
Благодаря Ви, момичета! Вече имам липсващите страници от Веди и се разминах с купуването на сборник по средата на годината Simple Smile
Бъдете здрави!

# 130
Като отворихме дума за НПМГ ( слабост ми е Simple Smile ), това са заявили за държавния план-прием:

# 131
Стартирахме втория срок с 2 дни извинени отсъствия. Имаше записани отдавна прегледи и свалихме брекетите. За мое съжаление и за нейна радост пропусна контролно по математика. Вероятно ще го направи следващата седмица.
От една страна съм наясно, че на всички им омръзна това онлайн обучение и тя все повече гледа в телефона, чати и се смее вместо да учи, но от друга страна се притеснявам да не се разболее.
Май ще си сипя!

# 132
Специален поздрав за всички от Бургас.
Предложение за държавен план-прием.
Направи ми впечатление броят на местата в паралелка.
Дидева, това само за Бургас ли е решение? Или и в другите градове са ги намалили.

# 133
Привет и от мен! Моята девойка е малко напрегната, защото почти по всички предмети ще правят контролни. Голямо четене падна по биология - там госпожата доста ги мори, през два урока им дава контролно, уроците са им пълни с термини, които не могат да си обяснят или представят, та се наложи да търсим из интернет какво е мезоглея, ендодермални мускулно-епителни клетки и подобни. Никога през живота си не съм знаела толкова за медузите и коралите, колкото сега Stuck Out Tongue Closed Eyes

Тази седмица й се очертават накуп три ПИ - в Регалия в неделя, в сряда от школата й по БЕЛ и по ПИ по математика в училище. Ще са й първите ПИ, да видим как ще се представи. Тя по-принцип е бърза на тестове, не се притеснявам, че няма да й стигне времето, но пък при бързането прави тъпи грешки..

# 134
По билогия наистина учебника е оле мале. Трябва да имаш перфектна механична памет за да се справиш. Моят като получу четири на теста за растения и гъби му викам дай да видим къде са ти затруденията.... и като отворих учебника, там подредено като енциклопедия - данни термини огромно количество. Затворих го иму викам -колкото -толкова. Помъчи се поне да е пет за срока. Изпълни го ама що термини зубри. Пък и механичната памет не му е силна. А госпожата по биология на родителската каканисваше - то не сложно, все пак това е живита около нас, по -лесно е от абстрактните предмети... Е да , ама физиката и химията са му по-логични отколкото тези бобови-розови.

Общи условия

Активация на акаунт