Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 162
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Varna
Аз снимам с CamScanner. За Андроид е безплатно, но за другите не знам... Реално е сканирани програма за телефон. Сканира ги, изрязва, изсветлява и обостря... както вие искате.

# 691
Аз снимам с Adobe Scan, също безплатно приложение за Андроид, доволна съм от него. Аз честно казано хем съм облекчена, че девойката е вкъщи, защото бяха започнали да окапват децата в клас от незнайно какъв вирус, хем ми е ясно, че онлайн е доста по-неефективно обучението. Поне си поспива един час повече сутрин. И при нас часовете са по 30 Мин с 20 минути междучасия, някои учители сливат часовете и така стават с по 40 минути междучасия... И тя използва това време  да понапише някоя домашна.

# 692
  • Пловдив
Моето е толкова доволно, че си е вкъщи. Никаква положитела емоция не влезе в него или пък вълнение от присъственото обучение. Той се вижда редовно с неговото обкръжение и явно няма нужда от контакт с останалите и учителите.
Явно съм изостанала с фактите - вчера като видях 30 лв за ПИ се облещих.

# 693
  • Варна
При нас ефектът от тези огромни междучасия е, че почти постоянно играят онлайн и си приказват. Интересът към часовете е като между другото, само им развалят играта. Който я измисли тая схема е пълен тъпак!

# 694
  • Варна
И аз не съм фен на схемата. Обаче, който иска - има възможности да ползва междучасията (а и някои от часовете) по-ефективно. Сутринта се наложи да вляза в стаята към края на първия час (ФВС). Девойката си лежеше в леглото с лаптопа, в ръката телефона... И тъкмо се набрах да викам и я видях какво прави - отворила домашното за школата и си решава задачите, вместо да пише на лист, ползва телефона (някакво приложение като Paint) да си прави пресмятания и "чертежи". И аз искам да е навън и да тича или да играе баскетбол, ама като не може по-добре да прави нещо смислено.

Уж влязох да питам Валерия как е, а се отплеснах! Не беше ли за днес прегледа при кардиолога?
И Лулумба ми липсва. И Моли.

# 695
Мен ме хваща страх, като си помисля какво ни чака догодина в новото училище с натрупаните "знания" от година и половина ДО.
Тази година заради матурите ходи на уроци по БЕЛ и Мат., другата година заради ДО ще трябва да ходи по останалите предмети Sad

Dive, говорим за различни планети. Твоето момиче е съвестно и разумно и предполагам, че ти е трудно да си представиш един шмекер, като моя хубавец Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 09:41 от vox

# 696
  • София
Мен ме хваща страх, като си помисля какво ни чака догодина в новото училище с натрупаните "знания" от година и половина ДО.
Тази година заради матурите ходи на уроци по БЕЛ и Мат., другата година заради ДО ще трябва да ходи по останалите предмети Sad

Е, поне всички ще са на едно ниво. Учителите да му мислят!

# 697
  • София
Аз снимам с CamScanner, добре се получава.
Моят син отново затъна в дебрите на ДО, понякога си мисля, че беше по-добре да го пусна на училище на 6, че миналата година беше много съвестен. Но тогава пък можеше да пея друга песен Joy. Тотално се отчаях, мисля да се оттегля в ъгъла и да си пасувам. Нажежавам обстановката вкъщи с виковете си, направо ме е  срам. Ако винаги е бил толкова безотговорен, може би нямаше да ми прави такова впечатление поведението му сега. Каквото - такова, ако човек сам не поиска да си помогне, то няма кой да го бута все напред. Ще си взема отпуск от седмокласните неволи.
Надявам се, че синът на Валерия е добре.
Прегръщам ви, момичета. Kissing Heart

# 698
  • На морето!
Дечица като това на Dive са едно скъпоценно, рядко изключение. Повечето са по-изобретателни в начините да си спестят учене, отколкото обратното. Следващата година учителите ще се сбълскат е един випуск с огромни пропуски в знанията, но все пак не знам кое е по-добре- НВО след ДО или 8ми клас в ЕГ при ДО, как например се учи френски онлайн? За съжаление 2006 и 2007 набор са изключително ощетени, но няма какво да се направи.

beb4o_fb, не се изнервяй- наистина няма смисъл. Все някъде ще учат децата- трябва силно да вярваме, че каквото и да стане ще е за тяхно добро, дори и нещата да не се случат както сме планирали.

# 699
  • гр.Варна
Много се радвам,че има толкова прилежни и съвестни деца като щерката на Dive.
Нашия младеж все хитрува,обикаля из стаите я с някой балон на сестра му,я с някоя топка,която се топа или рита.Съжалявам съседите и когато съм в къщи го контролирам,но като ме няма,не знам как е.
Срам не срам да си призная,в началото на седмицата сложихме на телефона на сина програмка,която да го ограничава във времето му,което прекарва на него.Отпускаме му дневен лимит и достигне ли го,приключва.
Леле,първите дни беше АД.Звънеше на баща си през 5мин с молба да му отпусне малко време,че имал нещо важно да види.Сега се поспря,но имам подозрения,че започна да ползва таблета и вероятно ще трябва и него да крия.
Хубавото е,че поне в моментите,когато сме си в къщи си говорим повече и обръща внимание на кучето и сестра си Simple SmileИма някакво подобрение,определено!

# 700
  • Варна
Хехе, момичета, благодаря за милите думи, ама да не мислите, че и тя не е шмекер и не хитрува и не мързелува! Нищо подобно! Скатавка си е и прави всичко на абсолютния минимум. Мотае се, чати с приятелки (и по време на час, сигурна съм), стаята й е в кошмарен вид... У дома за момента сработва това, че всички сме по цял ден в къщи. И ако някой много се размърда, пречи на другите да работят. Затова около 6:30 кой каквото е работил-работил. Затваряме "машините" и започва време за семейството. Детето свикна вече, че след този час не се учи и пише, затова гледа да приключи по-навреме. Реално в повечето време нямам поглед какво прави, вероятно зяпа из сайтове за парцалки (кифлее милата), но е факт, че е сравнително сериозна към отговорнистите си. Така че ако децата си постигат целите - какво значение има дали е по нашия начин или не? Някои може така да се предпазват от прегряване. Ще видите, че ще има много приятно изненадани като излязат резултатите и то без да са си съсипали нервната система Wink Сипете си и кот-такова Simple Smile Петък е Simple Smile

# 701
valeriq как е синът ти? Надявам се всичко да е ок с кардиолога.

И при нас мина първия пробен във Веди. Щерката сподели, че по БЕЛ е бил малко по-труден от обичайното, но ще видим, а по МАТ са били лесни задачите. Очакваме резултати...

Миналата седмица се яви на областен кръг олимпиада по химия. Доволна е. Имате ли представа за колко дни излизат горе-долу резултатите(10-тина дни? или повече Simple Smile)

Сега се подготвя за областен по биология, ное доста по-сложно с тези термини и всякакви червеи, мъхове, папрати и тнт. Живи и здрави само Simple Smile

При нас също са големи междучасията и не са точно фиксирани, абе лудница, но и това ще мине!

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 702
  • гр.Варна
Dive,вероятно си права затова,че все пак е важен крайният резултат Simple Smile
Днес ми е последен ден преди отпуска и утре заминаваме на ски.Младежът ще кара утре следобед и в неделя и от понеделник ще учи сутрин,а следобед ще кара.Кофти е,че има и допълнителни школи в понеделник и вторник от 16:30-дистанционно и ще видим там как ще се разберем.
Само в четвъртък са му извинени отсъствията му,защото тогава ще пътува и едва ли ще може да се включва в часовете.
Не е случило на майка детето....Pensive

# 703
  • у дома с любимите си хора
Някой пускал ли е тестовете на Рвгалия по мат и БЕЛ в пощата? Ще съм много благодарна,ако споделите.
Пропуснала съм всички срокове за регистрация в Регалия за огромно мое съжаление.

# 704
  • София
Някои се чудеше как се учи френски език онлайн, ами много трудно. На моят син това му е вторият чужд език.  През лятото ходи на курс, за да добие представа за езика. Първият му е АЕ и в момента учи всички разказвателни + музика и ИИ на АЕ. С термините по някои предмети също е много трудно. Когато го приха в Първа АЕГ бях много разочарована, беше ме яд, че малко не му достигна за 91 НЕГ и ме беше яд, че той не пожела да участва на второ класиране. За 8 и 9 клас му се събира всичко на всичко 5 месеца ПО. Сега от позицията на изминалото време съм радостна, че не е в НЕГ, защото да учи немски онлайн, ще му е много трудно ( учи го в Гьоте така, но там е само един път в седмицата и там няма такова препускане, както е в училище)
Така, че от учене на съвсем непознат език онлайн или подготовка за НВО онлайн може би бих предпочела подготовката за НВО.

Общи условия

Активация на акаунт