Къванч Татлъту - минали и бъдещи проекти, партньори - 96

• 27 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Фенче Kissing Heart Grinning
очаквахме ново от Мави и си го получихме!! Heart Eyes

излязоха и тия сладурски снимки от времето на СП........

Феми Hug, изобщо не им е лесна целта на КБТ, но има ли желание...предполагам ще го постигнат!

приятна вечер!!

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 18:11 от Airra

# 511
Привет, сладурки! Винаги тук има какво интересно да се прочете и да се види! Новата  снимка на Къванч за Мави е много хубава!

И аз да ви почерпя за рождения ден на голямата ми дъщеря. Дано ми се е получило в спойлер. За първи път опитвам през телефон.
  Хубава, съботна вечер! Днес беше слънчев и топъл ден. Сякаш не валя сняг само преди два дни!

# 512
Орси Hug да ти е жива и здрава! Flowers Four Leaf Clover
Стараем се винаги да има нещо интересно за четене и гледане, да . Ето напр. какво открих в една руска група във ФБ, голяма част от написаното не сме го чели със сигурност на времето, само думите на Киво и някои дребни неща. Помня, защото направих сума ти преводи - на преводача, на статистки и т.н, друго може и да не помня, но което ми е минало през ръцете не забравям  Smile Надявам се да ви е интересно. Лелеее, колко пари, време и труд са вложени в този сериал, а турците не го оцениха ... добре, че поне по света го обожават.
Цитат
Как се снима в Русия сериалът „Курт Сеит и Александра“
(Може би някой ще се заинтересува, прочетете до края)
Сериалът "Курт Сеит и Александра" е заснет от филмовата компания "Ай Япъм" и излиза през март 2014 година. Първите епизоди от сериала са заснети в Санкт Петербург с активното сътрудничество на филмовата компания United Russian Film Studios (ORK). ОРК покани Владислав Василиев (генерален директор на Anima Film Company LLC) като изпълнителен продуцент на проекта, който от своя страна успя компетентно да организира снимките на руския блок на проекта в Санкт Петербург. Снимките се осъществяват в интериора на дворци, театри, както и в исторически места на града, оцелели от времето на Руската империя.
Сериалът описва историческите събития, настъпили в Русия в началото на ХХ век, краха на Руската империя, Октомврийската революция, краха на предишния начин на живот, идеали, ценности, съдбата на руските дворяни, учени , но и просто състоятелни хора, които трябваше да избягат от Русия, за да спасят живота и богатството си. Именно в онези трудни времена за много хора възниква любовта между офицера от царската армия Курт Сеит Еминоф и наследствената дворянка Александра Верженская. Тъй като Кърт Сеит и Александра по време на запознанството им са живели в Русия, където са родени и израснали, а след това са се срещнали на бал в Петроград, първите епизоди от сериала са заснети в Русия, в Санкт Петербург и едва тогава снимките на сериала продължават в Турция. Създателите на сериала се опитаха да предадат духа на онова време с историческа точност, от огледалата до интериора на двореца. Главната мъжка роля в сериала беше изиграна от известния актьор Къванч Татлъту, той е толкова популярен в Турция и не само, че цели екскурзионни автобуси бяха докарвани до местата, където бяха снимките с негово участие.
За снимките на първите епизоди от сериала "Курт Сеит и Александра" турските режисьори дойдоха в Русия, дворците и мостовете на Санкт Петербург всъщност бяха заснети реално, в това време, когато Санкт Петербург се е наричал Петроград. По време на снимките на сериала филмовият екип посети Алуща, където е живеело семейството на Курт Сеит и където той често идвал. Курт Сеит живее в Петроград, докато служи в царската армия. Сцените в Санкт Петербург са заснети през зимата и за да не замръзнат актьорите им бяха раздадени комплекти термобельо. Актьорите и филмовият екип не харесаха руската храна, затова специално беше нает готвач, който да приготвя турска кухня. Сцената на бала, където Курт Сеит и Александра се срещнаха за първи път, беше заснета в една от залите на Мраморния дворец, днес дворецът принадлежи на Държавния руски музей.
Мраморният дворец е построен по времето на императрица Екатерина II, която искала да го подари на своя любимец граф Орлов. Графът не доживява края на строителството и в резултат на това дворецът се превръща в роден дом за великите князе Романови. Няколко седмици историци и декоратори работят за пресъздаване на историческите детайли на интериора. За снимките са наети да участват в масовката повече от триста души, двеста човека снимачен екип и истински оркестър.
Учители по танци и хореограф бяха ангажирани да заснемат сцената с бала, обмисляха всеки детайл, тази сцена е снимана четири дни. Снимаха и в лятната къща на княз Борис Романов, по-късно преименуван на Всеруския институт по растителна индустрия на името на Н. И. Вавилов. Институтът по растителна индустрия е нает и декориран, за да наподобява къщата на Курт Сеит, в която той живее в Петроград. Преди революцията тази вила е принадлежала на великия княз Борис Владимирович. Подарена му е от кумата му - кралица Виктория. Имението е построено през 1896 - 1897г. от лондонската фирма "Maple" в стила на английските вили и дори тухлите за строителството били донесени от Англия.
Друга историческа атракция, в която е заснета една важна сцена от срещата на Александра и Курт Сеит е Александринският театър. Сега тази сграда се нарича Руски държавен академичен драматичен театър А. С. Пушкин, но първоначалното си име той получава в чест на съпругата на Николай I, Александра Фьодоровна. Продуцентите на сериала "Курт Сеит и Александра" наеха театъра за заснемане на балетната сцена в първи епизод, където в ложа на втория етаж главните герои, разменящи кратки реплики, разбират, че са влюбени един в друг . Сградата на театъра е създадена от архитекта Карл Роси, която се явява шедьовър на архитектурата, а театърът, който се намира в нея от 1832 г., е една от главните сцени в Русия.
За заснемането на балетната сцена бяха похарчени не по-малко усилия и средства, отколкото за заснемането на бала. Създателите на сериала наеха на работа сто и петдесет статисти, единадесет балерини, целия театрален оркестър, хореограф и, разбира се, не мина без огромен брой масовка, както и множество гримьори, декоратори и дизайнери на костюми . Сцените от сериала са заснети и на Дворцовата набережна на Санкт Петербург. Сериалът "Курт Сеит и Александра" е заснет в Санкт Петербург за малко повече от два месеца, като през това време актьорите са работили в почти целия исторически център на града. Много зрители ще разпознаят в сцени от сериала катедралата „Свети Исаак“, храма „Спасител на кръвта ( Спаса на Крови )“, Петропавловската крепост и много други исторически забележителности на Санкт Петербург.
Автомобилното и пешеходно движение бяха блокирани за снимките на улиците. Площадите, насипите, където се провеждат снимките, бяха внимателно декорирани и беше обръщано голямо внимание на историческите детайли.
По нататък снимките на сериала продължиха в Истанбул, според сценария за главните герои става опасно да останат в Петроград и трябваше да избягат в Турция. Старият квартал на Истанбул, Бейоулу, който преди е бил наричан Пера, е избран за снимки. Историческият център на Истанбул - всички книжарници, фризьорски салони, хотели, аптеки, магазини за дрехи и ресторанти на авеню Истиклял са изцяло декорирани, така че да не се различават от показаните на стари снимки.
Декораторите са работили в продължение на четири месеца, за да пресъздадат интериора на хотел Шереф, където Kурт Сеит и Aлександра се установяват веднага след пристигането си в Турция. За снимките на сериала дори е нает ретро трамвай от музея. Снимките се проведоха в сградите на Нарманли хан и Тюнел, шедьоври на архитектурата, които преди това са принадлежали на Руската империя.
В една от сградите се е помещавало руското посолство, а в другата в началото от консулската служба и затвор за руски граждани, а от 1923 г. са работилници на турски културни дейци.
Костюмите, отразяващи всички детайли на Русия през 1915 г., са направени в двадесет ателиета. Работата продължи повече от три месеца. Два камиона с 1300 костюма, 250 чифта дамски и 250 чифта мъжки обувки бяха изпратени в Русия за снимките на първите епизоди, продължили около три месеца. Костюмите бяха внимателно подбрани за всеки от героите. За да се избегнат грешки при подготовката на тогавашните костюми, бяха привлечени руски и турски специалисти.
В едно интервю Къванч Татлъту на въпроса: Какво най-вече си спомняте от времето на снимките на сериала „Курт Сеит и Александра“? отговаря следното : Суровия руски студ, беше много студено, обличах повече от един комплект термобельо, докато снимах на улицата. Имахме страхотен снимачен екип и отличен актьорски състав. Всички ние сме приятели : Фарах Зейнеп Абдула, Биркан Сокулу, Берк Ерчер. Вечерта след снимките всички се събирахме в ресторанта и обсъждахме роли, смеехме се на различни сплетни, гледахме филми или просто се забавлявахме. Атмосферата беше невероятна. Вярно е, че студеното време се запази през всичките снимачните дни. Снимахме дори при минус 30 градуса. Беше толкова студено, че един ден, когато се разхождахме, чухме как брадите ни хрущят. Помислихме си, че може просто ей така да паднат и едва намерихме  топло място, където можехме да се стоплим

Аз съм вече на 5 серия. Лекинка! Hug

Добро утро! Hug

Hands Plus1
Цитат
Самый красивый из турков...Супер красивый мужчина, достойный обморока.... Типичный альфа-самец...💣💫
(Из статьи в мексиканской прессе, 2018 г.)

Хубав ден! Hug

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 11:01 от queen_fenka

# 513
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Времето няма власт над Къванч ♥️

Както  се казва, той е като виното, колкото повече време минава, толкова по качествено става.
Фени, благодаря за дългия превод.
А за това как са го оценили в Турция....то нали знаеш, всяко зло , за добро. Ако не беше станало така, може би, нямаше да го качат на Нетфликс и така нямаше да достигне до още милиони почитатели. А таланта трябва да се дарява на хората. Въобще аз мисля, че хората с талант наистина са докоснати от Бог и не само трябва, а са длъжни да го развиват и показват на нас обикновените хора.
Орси, Фени честит ви празник 💐💐💐
Живи и здрави да са ви рожденичките !

Мави по традиция току що пак качиха снимки, най -вероятно утре може да дочакаме и видео.
Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 14:08 от pe04

# 514
Орси, да ти е жива и здрава!!
Фенче Kissing Heart, много ми беше интересно, благодаря!! Flowers Hibiscus
Пепи Hug
аз взех да се чудя, дали тая пролет ще има реклама?
може да са решили да спестят някоя пара:))

Превода на предаването е почти готов.
очаквайте включване.....
Heart Eyes

# 515
Айра, аз колкото и да не разбирам от маркетинг и реклама, мисля, че сега е перфектния момент за реклама. Ще има сериал на световна платформа, та сега е момента да стигнат до още повече хора. А както писаха печалба им тази година се е увеличила от онлайн продажби. Да не говорим, че цената на техните стоки автоматично се превръщат в евро в момента, в който поръчаш извън Турция. Моите дънки излязоха 27 лева, но ми ги поръча едно момиче там и после ми ги прати. Иначе излизаха около 200 лева .

# 516
.

Неделноследобеден поздрав, сладурки!

Благодаря ви за благопожеланията за дъщеря ми!

Фенче, това, което си постнала преведено аз чета за първи път. Не, че ще запомня и един факт, но добих представа за мащабите на техникоматериалната част на сериала КС и Шура. Много нещо. И организация много. И то в друга държава. Както организация така и координация. А как ли са изтърпели и превъзмогнали суровия климат нашите южни комшии не мога да проумея! Спомням си, че имаше доста изказвания-оплаквания  по този повод. Къванч дали там се сдоби с травма в ребрата и така снимаше. Ако е така - голям характер е проявил, за да продължи да снима. В студ болките се увеличават както знаем.

Вчера си задавах въпроса кога пък свършили снимките на 1 епизод!?  Ни се чу, ни се видя нещо по-така! 
За рекламата - и аз мисля, че ще има. Сега, когато посещенията и по търговски центрове е сведена почти до нула много се поръчва он лайн. Пепи, а защо е тази фрапираща разлика в цената - почти десет пъти повече!?!? не мога да си го обясня! 

Хубава вечер!

# 517
Привет неделно, момичета! Heart Eyes
Благодаря Ви за всичко споделено! Flowers Hibiscus

Мави отново ни изненадаха много приятно. Sunglasses
Прекрасни са новите снимки на Къванч.
А ако има и реклама, ще е превъзходно.

Надявам се и вярвам, че мечтите на Башак и Къванч ще станат реалност.
Те заслужават само най - доброто. Blush

Айре Heart Eyes,
Очакваме включване значи. Kissing Heart
Много сте бързи, браво!
А с кого превеждате, с Фенка ли?

Фенче Heart Eyes ,
Благодаря, че ни припомни дните на КСШ.
Аз също, като Пепи вярвам, че всяко зло е  за добро.
На мен КСШ ми има малко европейска нотка,
а комшиите, за жалост, искат да гледат тежки драми, безсилни жени, властни мъже и..., абе вие си знаете.
Та не се учудвам, ама грам, че не са го оценили.
Според мен има нещо гнило в рейтинговата им система, казвам Ви. Grinning

Пепи Heart Eyes ,
Определено Къванч остарява страшно красиво.
Има забележима промяна, разбира се, но и сега определено е привлекателен мъж.
Четох веднъж в една ФБ група, че вече " не ставал" и ме напуши страшен смях. Joy

Криси Heart Eyes,
Да ти е жива и здрава дъщерята, мила! Heart
Фенче Heart Eyes ,
Твоята племенничка също! Heart
Нека бъдат здрави, щастливи и честити! Flowers Four Leaf Clover

Хубава вечер! :*

# 518
..

Иренцеее!

"На мен КСШ ми има малко европейска нотка,
а комшиите, за жалост, искат да гледат тежки драми, безсилни жени, властни мъже и..., абе вие си знаете.
Та не се учудвам, ама грам, че не са го оценили.
Според мен има нещо гнило в рейтинговата им система, казвам Ви. Grinning"

Напълно подкрепям същото мнение. То и всички тук още на времето го изкоментирахме това. Не знам каква им е системата, но и другото ти предположение е вярно. Всъщност огромна част от населението им е с такава народопсихология. Така    че и обективна да е рейтинговата система, тя като обхваща основно такива домакинства как няма да се получават такива резултати. И те не са изкривени за тях. Това си е истината.  Пък и тези хора са основни консуматори на продуктите, които се рекламират в сериалите. От там пък идват средствата, голяма  част от които са за хонорари на главните първокласни актьори, режисьори, продуценти! Не съм сигурна, но така съм подразбрала, че пак продукцията поема разноските за храната по време на снимките. Които траят много часове в денонощието, както знаем. Та така!

Благодаря ти за пожеланието и лека, и ползотворна подготовка! Вдигай поглед, от време на време, за да си починат очите, усмихни се и на любимия също, да не си помисли, че си го забравила с това учение...!  Grinning

Айри - Kissing Heart

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 01:08 от ORS/KRISI

# 519
Орси, разликата идва от курса на лирата в момента. 1 лев е около 5-6 турски лири. Една стока от 100 лири излиза 25 лева,  но когато я поръчаш от чужбина става 100 евро и така излиза около 200 лева.

# 520
Тези от МАВИ са решили да ме довършат окончателно Laughing Невероятен е! Как няма да има реклама, я стига! Забавила се е сигурно заради снимките, споко.
Айре Heart Eyes ще чакам превода с нетърпение! Hands Plus1
Пепи Heart Eyes така е, дори още по-хубав става с годините наш красавец Heart
Благодаря за пожеланието! Kiss
Може и да си права за КСШ ... но, минало свършено, важното е , че отново си го гледам с огромно удоволствие и се наслаждавам на играта на екипа.
Орси Hug точно в КСШ коня на Киво се беше подхлъзнал на леда ли, какво се беше случило точно не помня, но нашето момче игра с 4 пукнати ребра и на обезболяващи. Мръзнаха като кучета горките, по едно време всички бяха настинали ... И като се сетя как се радваха през февруари, че времето се било пооправило - било само - 7 градуса Satisfied

Едва сега след прочетеното си дадох сметка колко ли му е струвал на Керем Чатай този сериал ...  дворците, в които снимат, не само че са приказно красиви, но са и отворени за посетители. За да ги затворят и пригодят за снимки, просто не ми се мисли за какви суми става въпрос.
Ире Heart Eyes благодаря! Kiss Ще има реклама, как няма да има! А тази, която е написала тази смешка за Киво, че вече не става да вземе да се скрие Stuck Out Tongue Closed Eyes Той ще е красив и на 70 , само, че аз едва ли ще дочакам да го видя Stuck Out Tongue Winking Eye
Не, този път аз нямам участие в превода, и аз го чакам с нетърпение!
Така е за КСШ, особено пък сериите в Русия. Благодаря за гифчето, любима сцена! Flowers Hibiscus
Хубава вечер и на теб!

# 521
О ,ще има реклама и видео . От сега се редя на първия ред. Ако все пак няма ще е за сефте .

Пепи ,ти не казали че от Одрин  си напазарувала изгодно от Мави ?
Пара си е това .

# 522
Орси, разликата идва от курса на лирата в момента. 1 лев е около 5-6 турски лири. Една стока от 100 лири излиза 25 лева,  но когато я поръчаш от чужбина става 100 евро и така излиза около 200 лева.

Много тъпа логика и най-вече действие!!! Който се хване, се хване. Благодаря, Пепче!

# 523
2021 ще бъде годината на Къванч

Феми, за съжаление не съм. 😥 Така ми се ходи някъде.
Фени, представям си какъв кеф ти е да си гледаш КСШ.
Ето и един Кузей за разнообразие 🤗

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 20:27 от pe04

# 524
Пепи Hug, Фенче Kissing Heart, е за рекламата го казах на майтап да ги стресна, че много се мотат Laughing
Ире Kissing Heart и аз не им харесвам рейтинговата с-ма, но уж се прави от международна компания, всичко е наука, социология....и става на въпрос за много пари.
Скрит текст:
М/у другото много са ми смешни коментарите в темата на ПнВМ, че това било рейтинга на Dizilah Laughing
няма такова нещо......
Дизилах са един блог/сайт на англ. език, който отразява всичко свързано с дизитата. рейтинга го има много преди тях:))
Превода го правихме с Алинка Kissing Heart/от англ./ искам да й благодаря Heart , че както винаги се отзова на молбата ми за помощ, за да стане по-бързо!!!  не е перфектен, но това е от нас!
цък на едното място>

и в спойлер го слагам, че е дълъг.
Скрит текст:
Знаете го от малкия екран, от медиите, от рекламите, може би го следите отблизо и имате чувството, че знаете всичко за него.
Известния актьор Къванч Т. няма нужда от представяне, но познавате ли неговите приятели?
А- Къванч, ще те питам нещо, което знам, но заради нашите зрители.
К-Да всеки трябва да знае.
А- Любовта ти към животните, от детството ли ти е? От кого си я прихванал -от майка ти ли, от баща ти ли?
Как се случи, братко?
К- Най-важното съм го вземал от семейството си. те обичат животни. Не само ги обичаме, ние се грижим за тях. имали сме много домашни любимци.
Аз съм роден и израснал в Адана. След като се преместих в Истанбул, живота ми в Ист., женитбата с красивата ми съпруга Башак, семейния ми живот- през цялото това време съм имал домашни любимци.
И винаги съм бил заобиколен от хора, които обичат животни и са щастливи да живеят с тях. Затова аз съм късметлия.
Например никой не знае, освен най-близките ми- в нашия апартамент имахме  агне.
Али- също знам, че едно ваше куче, вече старо, не можещо да ходи добре - сте го носили на ръце по стълбите, за да подиша чист въздух.
К - Също като теб и ние сме имали много специални любимци. Едно от тях беше Линда.
Тя живя с нас 15 години. Тя беше нашия супер герой.
Но поради възрастта и някои усложнения, за съжаление я загубихме. Трудно е да загубиш някой. с който си прекарал толкова много години.
Болезнено е. Но въпреки всичко, нищо не може да замести тези 15 години за мен, те са ценни.
Мисля, че социализирането с животни е страхотно, защото прекарвайки време с тях от ранна възраст-това помага за твоето личностно развитие.
Не съм експерт, но това е моя съвет.
Може да има много причини хората да не харесват животни-да се страхуват от тях, да се дистанцират, не ги съдя.
Може да нямат възможност да прекарват време с животни, може семействата им да не им позволяват, но след определена възраст е трудно да са преодолеят тези дистанции.
Ти развиваш характер....да растеш с животно е прекрасно чувство.
- О кой е тук? Генчо! Синко!
Али- Дори и когато си зает, ти обучаваш своето куче, аз те уча, давам ти информация, но ти самостоятелно го възпитаваш.
К- Благодаря, взаимно е.
Али- добре, взаимно е, защото ти си много успешен. И не говоря за Къванч, който знаят всички, аз говоря за моя приятел и клиент-Къванч. Той е невероятно талантлив и голям наблюдател. И когато обучавам моите кучета, ти ме наблюдаваш и започваш да тренираш твоите кучета, дори и след 2 години ти пазиш всички детайли в ума си. Това  все още ме учудва. Ти знаеш следващата ми стъпка, невероятен наблюдател си!! Ако  си свършил снимките си в 5 сутринта, идваш за тренировки на кучето в 8 сутринта. Това чувство за отговорност...да това е твоето дете, част от живота ти,
каквито и да са нуждите му, няма значение колко си зает, ще се погрижиш за тези нужди.
К-Да.... Искам да ти кажа нещо, има хора които са против обучението на техните любимци, има и такива които са ЗА. Този дебат продължава в моите социални среди.
Важното е- Али-ти си начален треньор и със сигурност правиш живота на кучето и на неговия собственик по-комфортен. Това увеличава нивото на комфорт.
Сега продавам информация, която съм научил от теб през годините./смят се:)/
Може ли да ти кажа нещо?
- няма да ти позволя да говориш днес:))
Али- Няма проблем, продължавай да говориш!
К- Знаеш кое е по-важно от обучението..винаги съм го казвал.
Казвам го не защото си тук, но ти наистина си страхотен в работата си. Но да оставим това настрани, ако един човек не прекарва време с кучето си,  а го изпраща при треньор за обучение, не става……. колкото повече време прекарваш с него, толкова по-добре.
Двамата с Башак не лимитираме времето си прекарано с нашите любимци.
Ние живеем заедно с тях в хармония. растем заедно.
Разгадаваме действията им, отгатваме техните нужди.
Най - важно е времето прекарано с тях, дори да ги изпратим при най-добрия треньор на света, когато те се върнат-ако техния собственик не ги разбира, не прекарва време с тях, това е загуба.
Ние имаме Марс. Той е специално куче.
Попитах те преди предаването, дали да го разкриваме или не, ако ти би искал  да го покажеш.
Да, при нормални условия, може би няма да искам да го покажа на света.
Марс е най-важната част от нашето семейство. Той е специално куче и разви някои усложнения след определена възраст.
Той вече не е толкова здрав. състоянието му се влоши, но той е все още с нас, за съжаление не много добре в момента.
Но винаги  ще е в центъра на нашето внимание.
Искам да стане ясно нещо...да, исках да го покажа, не ме разбирайте погрешно.  Ние трябва да се учим да живеем с нашите любимци -когато са добре и когато не са. Това е най-важното правило.
Марс не е толкова здрав, но за нас е като другите ни здрави животни. Той е много специално куче.Ти знаеш най-добре, защото си негов треньор. Той е много ценен за нас също. Марс е тук.
Ела тук, Марс.
Али-Скъпото ми момче!
К.-Ела тук!
Али-Скъпият ми!
К.-Генч, слез долу!
Ето така.
Али--Марс! Скъпото ми момче!
К.-Той е малко извън ритъм.  Но е много активен.
Нали, момче.
Али-Това е много важно нещо. За съжаление хората не са невинни. Като са бебета, са много сладки, нали? Но да си принадлежите е това. И в болест и в здраве, като са бебета и като порастнат. Виж, вземи Линда за пример. Тя живя с теб 15 години.
К.-Да!Да!
Али-Тя не можеше да ходи добре. Ти я носеше на ръце, това ми напомни на историята на моето детство...
К.-В добри и в лоши дни, Али. В добри и в лоши дни. Само така се получава.
Али -Марс не иска хората да го съжаляват.
К.-Разбира се.
Али -Но най-важното е да бъдеш до него през това време. Щастието в очите му, да той може да има някои физически проблеми, но ти направи всичко възможно да запазиш щастието в очите му и успя.
К.-Марс ме научи на много...научи всички ни... на прекрасни неща. Този период ни научи на много. Няма възраст да се учиш. Всички знаем това, но се учим чрез опита. Да, в началото бяхме много тъжни. Бях почувствал, че има нещо странно. Започна да не е способен да тича добре. Почувствах, че има нещо. Всъщност ние сме щастливци, че го спряхме. Не напредна. Беше много странно. Тази ситуация разби сърцата ни, но придобихме опит, научихме много неща, една различна част от нас се разви.
Али -Двойката намира третото си куче Измир случайно. Гьоркан Г., друг любител на животни намира Измир и двойката помага за лечението му. Това хубаво момиче, борещо се със сериозно заболяване, отново е здрава днес.
Това Измир ли е?
К.-Да, това е нашето момиче Измир. Беше наречена Измир и ние не променихме името ѝ. Не знаем с точност възрастта ѝ, но е възрастна. Тя е може би на десет години. Тя премина лечение. Гледайки снимките ѝ преди и след, сме много щастливи. Тя е много социално животно. Много добре възпитана. Първо Башак получи информация за нея, веднага след като я видяхме, я пратихме на лечение. И ако видиш снимките ѝ преди и след...
Али -О, горката!
К.-Много сме щастливи, че я спасихме
Али -Всъщност, знаеш ли, колкото повече  обичаш животните....
К.-Тя беше изоставена в гората
Али -Изоставена.
К.-Изоставена.
Али -И очакваше смъртта си. Сега е част от семейството ви.
Семейство Т. са осиновили няколко изоставени кучета.
К.-Моля ви, осиновявайте ги, осиновявайте ги, защото...виж, не ме разбирайте грешно, две от нашите кучета са породисти, но ние осиновихме и изоставени кучета.
Али-Защо казваш това,Къванч?
Вие не сте ги осиновили за забавление. Породисто куче или бездомно куче. Аз  ви познавам двамата с Башак. Ти не се влияеш от породата. Осинови това-то беше породисто. Осинови изоставеното в гората, което беше в толкова лошо състояние. То не беше породисто.
Татлъту не ограничават кучетата само в къщата.
Помогнал си на хиляди животни. И правиш това от години. И го правиш по желание. Ти си много съвестен и милостив. Казвам това, за да ни чуе някой и да спаси котка някъде, да помогне на животно, да го нахрани. За това започнах тази тема, Къванч. Ти не искаше. Каза не. Не искаше да разговаряме за животните, на които си помогнал, но аз исках да разкажа за това, защото мисля, че ще е от полза, Къванч.
К.-Знаеш, че съм чувствителен на тази тема. Обсъдихме го, но ... А се съгласих с теб. Съгласих се донякъде, защото този вид предавания дават представа и имат голям потенциал. Според мен затова са създадени. Затова бих искал да поздравя този, на когото е дошла тази идея. Този, който я е превърнал в реалност. И на теб, затова че си част от нея. Бих искал да поздравя всички хора зад камера, защото е много чувствителна тема. Подкрепям те като твой приятел и като отговорен гражданин на тази страна. Имам готови в колата си чашка вода, специална храна и други неща, които може да потрябват. Обръщам специално внимание на това.
Али -Знам, това постоянно присъства в колата ти, не преувеличаваш.
К.-Хората непременно знаят тези неща, но все пак ако успея да ангажирам и един човек, бих се чувствал...
Чувствам, че съм постигнал целта си с участието си в това предаване.
Али -Всички се надяваме на това. Всички живи същества имат право на живот. И доколкото е във възможностите ни да помогнем.. Аз съм треньор на кучета. Животът ми се върти около кучета. И искам да помогна на кучетата тук. Нашият фокус трябва да бъде какво можем да направим с наличния ни ресурс.
К.-Какво можем да направим.. Всички трябва да имаме основни знания. Никой не очаква прекалена информираност. Най- малкото, купа с храна, купа вода пред къщи и магазини, в колите си.
Али -В колите си. Навсякъде.
К.-Може би по улиците. Ако се направи поне това, особено, като е студено през зимата, защото зимите са много сурови. Не знаем как оцеляват тези животни. Как остават живи. Много е трудно. Искам хората да ги осиновяват. Да ги направят част от живота си, да мислят за тях, те ги запомнят, живет по-добре.
Али -Чувстват се щастливи.
К.Т. е не само успешен актьор, но и социално отговорен гражданин. Да се бори за каузата за животните е една от благотворителните му дейности.
К.-Али, ние сме много чувствителни по някои теми. Бих искал да можем да направим предавания по всички тях. Ще ми се да имах тази възможност, би било чест за мен да го направя. Стига да покажа разликата, ако се помога. Това биха били предавания на чувствителни теми. Тъй като говорим за животни, искам да кажа нещо..
Али -Моля!
К.-Това е нещо, което много ме наранява, на което отдавна всички сме свидетели, това е жестокостта към животни. Измъчването. Насилието. Те не могат да говорят, не могат да се изразят..
Али -Но чувстват всичко.
К.-Като любител на животните не разбирам как могат да причиняват всичко това на тези животни. Не го разбирам. Ядосва ме. Затова очаквам деня, когато ще се справяме с това  с нетърпение като гражданин на тази страна.  Това предаване е стъпка срещу жестокостта, мъчението и насилието. Знам, че ще има голямо въздействие.

Дълбоката връзка на Татлъту с животните е породила най-голямата им мечта.
К.-Башак дава голяма гласност на това в соц. медии. Бих искал да  поговоря за това малко повече. Но на нея няма да ѝ хареса. Хората вече знаят. Виждат. Нашата любов към животните, нашите усилия за осиновяване, да се погрижим за тях, да ги кастрираме, да им осигурим щастлив дом и защита, натрупали сме такива желания и искаме да ги осъществим. Имаме една идея. Първо възстановяване на тези животни, регистрирането им, кастриране.
Ако е възможно, ако имаме шанса, ще направим най-доброто, на което сме способни, тренирането им също.
Али -Лечение, ако е необходимо.
К.-Лечение, ако е необходимо, ветеринари, опитни треньори.
Али -Влагам сърцето си в това.
К.-Ако сме способни да го направим един ден. Те ще са чисти, подържани и обучени, за да не затрудняват собствениците си. Искаме да го превърнем в проект.
Али -Хубаво желание.
К.-Но нямаме определен срок и дата. Трябва да се потрудим здраво. Няма да успеем сами.
Али-Иска се общо усилие.
К.-Имаме нужда от огромно пространство. Искаме да потърсим помощ по някои детайли. Ако имаме възможността, бихме искали да достигне до повече хора. Планираме го отдавна. Разговаряхме с теб. Ти знаеш. Искаме да го превърнем в реалност.
Али -Твоят живот е пример, поведението ти е пример. Изпращаш великолепно послание. Не мога да ти благодаря достатъчно.
К.-Аз също съм много щастлив, да си призная.
Али -Беше много приятен разговор. Научи на много хората. Истински вярвам, че хората ще помагат много повече на животните след този разговор, много животи ще бъдат спасени, много животни ще бъдат нахранени.
К.-Аз ще бъда най-щастливият човек.
От връзката си изградена с животните през своето детство, К.Т. е научен да обича всички животни. Той има голямо щастливо семейство днес с три кучета, две котки и още много животни, на които помага.
Не е необходимо да си любител на животни, за да помагаш. Да гледаш на тях като на живи същества и да уважаваш правото им на живот е не избор, а дълг.
Няма да изгубиш нищо, давайки им купа вода или храна.

Пепи, ооо дано му е късметлийска годината!! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт