Косопад - 19

• 50 580
  • 792
  •   1
Отговори
# 435
Пийте кортикостероидите, за да си оправите здравето.Доколкото разбирам ще е временно.После косата ще порасне пак

# 436
Vessita13,

благодаря за мнението. Косопадът започна преди кортикостероидите. Тях ги пия от 12 дни, но днес при поредния преглед при пулмолог ми казаха, че ще трябва още поне 3 седмици. Пия минималната доза. Знам за страничните ефекти от тях, но не знам имам ли избор за изчистване на фиброзата, ако не ги пия. Само половите хормони не съм изследвала още, но явно и това ще трябва. Ще се радвам да споделиш алтернатива на кортикостероидите.

Да, разбрах от поста, че е така. Повечето антибиотици имат естрогенни съставки, дори най-простия тетрациклин. Не знам дали следите темата, 1-2 странци по-нагоре отново съм писала за това. Същото важи за добавките, а пък репеят си е доста тестостеронен. Ето малък цитат за него:
It also increased serum testosterone levels, compared with the control.
It's important to keep in mind that supplements haven't been tested for safety and dietary supplements are largely unregulated. In some cases, the product may deliver doses that differ from the specified amount for each herb.

Според мен това си е сериозна намеса в хормоните и аз не мисля, че човек с лека ръка може ей така да се маже, да взема добавки и да си прави експерименти. Намесата в природата понякога е с тежки последици.Но пак казвам това си е мое мнение и предпочитам да не се коментирам. От друга страна след предните ми разяснения се включиха дами с лични съобщения и въпроси и си казах, че сигурно има смисъл понякога да казвам по нещо.

# 437
Здравейте,  някой има ли познания в какви граници трябва да бъдат ТАТ и МАТ показателите на житовидната? При мен останалите бяха в граници, но тези двата бяха над 25 като стойност и двата, мисля ще единия беше около 30 и нещо. Има ли нужда да се ходи на ендокринолог при това положение? Освен това при мен феритина беше 20, но пък желязото беше в норма ( близо до долната граница), също имах и лек недостиг на вит. Д, но от чуждестранните групи за косопад, които следя знам че само вит. Д или феритин не предизвикват силен и проблемен косопад. Все пак какво ще препоръчате за вдигане на нивата на феритина? Някакви витамини със желязо?

П.с: ако  някой може да сподели мнение за трихолог  или дерматолог, който разбира от косопад. Ходила съм при двама, за жалост без резултат. Като последна надежда съм се насочила към център "Лилия" дори да знам лошите мнения за там.

# 438
Смятам, че ендокринолог задължително трябва да се посети, да се види и жлезата как е на ехограф.Желязо, феритин, вит Д и щитовидни си имат сериозно влияние върху косопада, дори всяко едно от тях поединично.
Всеки организъм си е една Вселена, но дори да не предизвикват пряко косопад при някого, не е миродавно за всеки.Затова трябва да са в норма и после да се търсят ище причини ако има проблем.Отделно да кажа пак, че влиянието върху косопада на каквото и да е се вижда във времето, не е краткосрочно.

# 439
kokix, при кои трихолози си била и би ли споделила как е минал прегледа и какви са били техните насоки относно косопада?
Що се отнася за Тат и Мат, при по- високи стойности от референтните се говори за Хашимото.

# 440
kokix, при кои трихолози си била и би ли споделила как е минал прегледа и какви са били техните насоки относно косопада?
Що се отнася за Тат и Мат, при по- високи стойности от референтните се говори за Хашимото.
В изследванията ми не видях посочени референтни стойности и затова и се зачудих..
Бях при един обикновен дерматолог, кокто буквално не направи нищо( нито имаше уред, нито нищо), само ми каза че имам пърхот. Втората, при която бях беше във Варна, Ангелова мисля. Жената не беше лоша. Беше мила, обясни някои неща,изписа изследвания. Реално насоки не даде, изглеждаше сякаш и тя не знае много какво точно е.

П.с : поправка има референтни като са посочени за МАТ <34 ( моето е 26.08) и за ТАТ <115( при 25.13 за мен). Може би МАТ клони към проблем?

# 441
Ох, .....както се казва "Продължаваме напред!"

# 442
Стана ми мъчно като прочетох ,,загубих битката с косопада,, от толкова години се боря. Тежко е! Само Миноксидила е оръжието. Останах без работа заради Ковида. Изживях го и косопада си каза думата. Сега така се разреди,че не зная как ще я оправям.Мезотерапия правил ли е някой?

# 443
https://www.avon.bg/prodykt/108340/komplekt-za-kosa-protiv-kosopad

Ползвали ли сте ги и имаше ли ефект? Намалени са,цената е добра,но търся мнението на хора,които са използвали продукта.

# 444
някои дали е използвал аспирин в шампоан или маска , чета в интернет че ускорява растежа и спира косопада

# 445
О, не съм чела за аспирина, но ще ми е интересно повече инфо. Ще пробвам и това. Аз днес разтворих малко мумио и с тампон минавам скалпа.

# 446
https://herbsforbeauty.com/aspirin-speshna-pomosht-pri-kosopad-i … -rastej-nakosata/   от тук четох за аспирина , днес си сложих в шампоана ще пробвам още няколко пъти и ще дам отзиви

Ако вече има такива справили се с косоопада , споделяйте

# 447
  • София
https://www.avon.bg/prodykt/108340/komplekt-za-kosa-protiv-kosopad

Ползвали ли сте ги и имаше ли ефект? Намалени са,цената е добра,но търся мнението на хора,които са използвали продукта.

Happy_mama Аз не съм ползвала тази серия,но все пак ще изкажа мнение, пък вие ще си прецените дали ще ги пробвате. Лично аз не бих и заложила на тях или поне не бих имала големи очаквания, може би първо бих изпробвала  друга серия, за която знам,че е добра (моя съвет е винаги да четете отзиви за съответния продукт/марка,която сте се спрели, за да имате едно наум)  Ползвала съм продукти на Avon,  но що се отнася до косопада, който си е сериозен проблем, лично аз бих избрала нещо по-сигурно и качествено , някаква медицинска козметика. Имам вяра главно на продукти, които се предлагат в аптеката (Ревалид, Ducray) с различни лечебни съставки в състава си или пък професионални утвърдени марки като Mediceuticals, Philip Kingsley, Kerastase - такъв тип. Там съответно и цената е по-висока, но в повечето случаи е оправдано. Естествено не са и магическа отвара, която веднага да подейства, но с времето може да забележите разлика.  Тук във форума, по- назад може да видите доста споделени мнения за продукти, от които много хора са доволни до някаква степен,  може да ви е от полза.  В края сметка вие си преценявате разбира се. Успех. Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 16:59 от LoLo30

# 448
  • София
О, не съм чела за аспирина, но ще ми е интересно повече инфо. Ще пробвам и това. Аз днес разтворих малко мумио и с тампон минавам скалпа.

Къде да търся мумийо?

# 449
Змия, аз днес купих от здравословен магазин. Пише на руски, та може да го има и в Берьозка....предполагам. Пакетче от 2 грама е 2.30 лева. Иначе от продуктите на Хималая, също има, но там е под формата на таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт