Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 35

• 68 415
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
То се повтарям,  няма смисъл от едни и същи снимки, който иска отваря, затова само линкове към рецептите , които отново съм готвила
Лазаня с пилешкото и гъби
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/03/blog-post_2.html
Гръцката ми баница

едни ореховки завъртях, че ми останаха белтъци
Грозните италиански  ореховки

и новото е - Бриош от Мантуа, ама то не е бриош, а направо си е разкош. Едно парче се прежалих, другото веднага отлепя при децата, иначе ще стане страшно.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/brutti-ma-buoni.html

# 661
  • Бургас
Много вкусно при всички ви.
Таратор

Пилешка супа

Пържолки с кашкавал

Жадната монахиня. Разрез утре.

# 662

Св.каре "Ветрило" с прошуто и кашкавал, мързелива гарнитура( замр.зеленчуци за супа от Л.)и печурки под тях.
G&B, да ти е здрав младежа, късмет и сбъднати мечти! Прекрасна торта!

# 663
labrex, моля за рецептата за баницата!

# 664

caprice,
Скрит текст:
тая баница я правя четири пъти вече, не разбирам защо, но вкъщи я харесаха и твърдят, че била по-вкусна от предишните ми. Нищо особено няма, със същите продукти е, просто се подрежда по-различно в тавата от моите. От нета е, ето от тук. Съпругът на авторката я обожавал, освен да е мъжка някаква, че и моите мъже я харесаха. Simple Smile
Ако решиш да я правиш, внимавай с топенето на корите в сместа, че аз на първата какво правих не знам, но сместа ми свърши бързо-бързо, та забърках още допълнително. После вече влязох в ритъм.

# 665
  • In transit
Най-вкусната и красива тема! Такива вкусотии сте приготвили уикенда, страхотни сте! Heart Eyes

Супа топчета

Салата микс с фенел

Картофени ньоки в сос от червена леща и гъби

Питки с маслини и розмарин (този път с брашно от лимец)

# 666
  • В царството на игрите:)
И за Бризолките Simple Smile

# 667
И за Бризолките Simple Smile
milmich,
Скрит текст:
бризолките..........преди години в Москва ми ги правеше една рускиня, не знам какво се присетих днес, та се разтърсих за рецепта да направя на моите вкъщи. Малко врътня си е за който няма практика. Вземат се към 70-80 гр кайма за порция и 1-2 яйца. Каймата се овкусява, яйцата се разбиват леко с лъжица прясно мляко или малко течна сметана като за омлет, леко се посоляват. В тиган се изсипва яйчената смес, а каймата, това трябва да е направено предварително, се разточва на тънка мекица между две парчета свежо фолио или срязано пликче за сандвичи, съхранение на продукти. Маха се горното фолио и с помощта на долното се слага в яйчената смес в тигана. Може да се направи и така: яйчената смес се разбива в широка чиния, в нея се слага разточената кайма и после внимателно цялата смес с каймата се изсипва в намаслен тиган. Пържи се до стягане на яйцето и се обръща върху каймата. Горе-долу за същото време, бързо става. Сгъва се на две и се слага в чиния или, ако е по-лесно и без да е сгъната. И тук вече въпрос на вкус - маже се с майонеза, слагат се нарязани кисели краставички, запържени гъби, навива се на руло и е готово за хапване. Аз ги харесвам с пресни домати и настърган кашкавал, може и някакво чесново сосче - импровизации според вкуса. А тая вечер правих същите, но мързеливи/фалшиви - каймата се слага в яйцето/яйцата и се разбива с него. Пържи се като омлет, може и така да се хапва, може и с добавки. Доста засищащо е. Може да се направят омлетите, да се намаже върху тях суровата кайма и каквото там реши човек, завиват се на рула, в тава и се запичат. Изобщо начини всякакви. Всъщност ферман изписах, не е трудно, ето тук една рецепта, още:
https://www.youtube.com/watch?v=kQQTl7Om6KY. Докато писах, можеше няколко да спретна! Joy

# 668
  • Далечният изток
Здравейте.
И у нас супа топчета

Пилешки крилца а ла KFC (с не много сполучлива снимка)

И неснимани - салата айсберг с репички и риба тон и свинско с лапад.

# 669
Благодаря за пожеланията. Почерпвам виртуално с парче от тортата.

# 670
Честит 8 март, дами!

# 671
Честит 8-ми март, мили дами!
Бъдете себе си, бъдете здрави и много щастливи!

От мен днес Нежни трюфели с малини

# 672
G&B, честит празник на детето ти, с най-добри пожелания! Heart
Честит празник на всички прекрасни дами тук! 😍🎉Десерта,който приготвих за 8-ми март е "Дамски каприз" 🍰😋Щастлив празничен ден! 🤩🎉
https://---shoretner923-3qqk0fm

# 673
  • Шотландия/Абърдийн
Честит празник мили дами 🌹🌷🌼

# 674
  • София-Младост
Честит празник, момичета! Бъдете здрави, ухажвани, уважавани и обичани всеки ден!
G&B, на патерица ЧРД на сина ти!
Аз едни бонбонки правих за офис почерпка днес, тези дето приличат на гъсенички са всъщност много обичаните от мен троен лешник.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 09:34 от Ала-Бала

Общи условия

Активация на акаунт