Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 35

• 68 423
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Джасте, не свършиха ли каперсите?
Искам да честитя всички отминали и днешни рождени дни с пържени филийки за часа по домашен бит на момчето ми. Той ги майстори.

# 646
G&B прекрасна торта направена с много любов!Честит да е рожденика,пожелавам му да е здрав и да катери стъпалата на живота с лекота и в щастие!

Крем карамел в тава

Картофени кюфтенца
Хубава неделя на всички!

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 13:28 от bubanka

# 647
Овесени бисквитки със сушени плодове, без брашно и захар

# 648
Night_Shadow,тоя крем карамел ме уби!
Ако знаете моя как изглежда в тавата,леле - мале.Grinning
Давай рецептата!
Известно време (надявам се) съм на диета и само гледам,но моля те,сподели тънкостите при приготвянето му.
Аз вчера правих сирене във фолио.Уникална вкусотия!Как досега не съм се сетила,не знам.

# 649
Разбира се, Let.it.be, заповядай
Скрит текст:
За сладкиша давам скрийншот, аз по него си го правя, рецептата  е от една група във фейсбук.
Правя го малко на око. Понякога, ако ми се стори рядка сместа, добавям две три лъжици смлени овесени ядки или кокосово брашно, въобще... каквото ми хрумне.
За бургерите:
Имах консерва леща и спестих половин час, само я изцедих и завря за няколко минути допълнително. После пак добре изцедена, намачках по-голямата част, така че някои зрънца да останат цели. Настъргах морков на ситно, малко чесън, кимион, други подправки. Запекох на тиган със съвсем мъничко зехтин. Ако се оформя трудно може да се добави малко брашно, аз сложих нахутено, но става и с бяло, като всички зеленчукови кюфтета. От консерва 400 грама излязоха четири бройки.
Преди малко се прибрах от работа. Посрещнаха ме с вариация на капама и топъл домашен хляб. Та не съм готвила, но да не е спам..

# 650
  • София
Пържени филийки, има и гьози, но с кофти снимка, с масло и червен пипер.

Скрит текст:
Парченца от вчерашната баклава, която днес е само спомен

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:43 от Тайна

# 651
Night_Shadow,тоя крем карамел ме уби!
Давай рецептата!
Лайла, заповядай!Дано успееш да ми разчиташ.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 16:23 от bubanka

# 652
  • София
Благодаря Марчева пак ще го правя,съмнявам се във фурната ми защото ми е сравнително нова и още не мога да и свикна ..захар не сложих отгоре защото нямам горелка..в студентските ми години ходех в едно заведение специално заради крем брюлето им от там имам впечатление че крема е твърд като крем карамела ...
О, не, не е като крем карамел, различна е консистенцията, по течен е . Няма общо е с крем Ванилия, няма, защото при него няма сгъстител, нишесте , брашно, а е основата само на жълтъците и сметаната, как да стане твърд....няма начин, но на вкус е убийствено добър. Той си е различен вид крем и важното е, да има карамелена коричка, затова съм пуснала и снимка как е разчупена, тя е твърда като стъкло, и това му е целта и вкусово и хубавото. Без коричката си е крем,   много фин , деликатен. Да, ползвам горелка, но под грил на 250 градуса , при непрекъснато следене ще се получи, само трябва температурата  да грабне коричката захар, без да нарушава консистенцията на крема, а това става за няколко минути, след като се види ,че започва да кипи захарта и се променя цвета й веднага се изважда. Трябва да има приятен светъл карамелен цвят.
Скрит текст:
Този е с бял шоколад, може би е от първите които правих и се вижда как малко повече съм задължала горелката по края и съм го изпекла повечко, почернял е, това според кулинарите е за изхвърляне, ама ние си го хапнахме.

# 653
За следобедна закуска и кафето. Сладкиш с ябълки и шоколад. Спаначена баница.

# 654
Много съблазни и изкушения в тая тема, мнооого!  Към прегрешения водят! Simple Smile

У нас мусакица, отдавна не бях правила,

бризолки,

баница,

лучник, вместо с тесто, с кори на сач

и кекс.

Скрит текст:

# 655
  • Den Haag
Layla5 може ли рецептата, много вкусно изглежда сиренето във фолио Simple Smile

От снощи броколи и карфиол с бешамел и сирена:

# 656
Диди,намазах фолиото с масло и малко олио,сложих няколко резена доматче,върху него краве сирене,листче чедър,кашкавал и отгоре прясна чушка,масло и пак няколко резена домат.Малко самардала и червен пипер като подправки.За 10 - 15 мин. на силна фурна го запекох.Направо разкош!Разтопеното масло се запазва в "лодката" от фолио и е супер вкусно.Само филийка бял,хубав,домашен хляб ми липсваше,но...и това време ще дойде.Blush
Много бързо и лесно!

НайтШадоу,много благодаря за рецептата за крем карамела.Знаех си,че има тънкости.Simple Smile

# 657
mimi, баницата ти е разкошна.
При всички е вкусно и апетитно.
Дежурната неделна баница

Питки с кайма, лютеница и лук

Скара

и пиле с картофи

Бисквитена торта

Изненада за утре.Бисквитена торта. Аматьорско изпълнение, дано се хареса. Мечето е потресаващо:joy:

# 658
G & B,ЧРД на момчето ти! Нека е много щастлив  и късметлия в живота!
От мен салата

Яйца варени

Вратна пържола на скара,гъбен сос

# 659
  • Mediterraneo
Салата цвекло и моркови

Джобчета с шунка и кашкавал

Баница

Общи условия

Активация на акаунт