Отговори
# 150
На Нет - newsm59 newsm51  costumed034! Честито! Честито! Честито!
Здраве, радост, пари и всичко което си пожелае!
Бла-бла е права - издърпването не е за малки зърна ( по големи няма да станат), разраняването ще го има в по малка или по голяма степен - бебетата имат много силна захапка. Има едни масажи с хавлиени кърпи за загрубяване на зърната но не помагат кой знае колко. Сега видях от кумичката ми едни силиконови протектори които донякъде спасяват положението. Слагат се на зърното и прилапват плътно около него и допирът не е директен, освен това няма значение - малко или голямо зърно имаш. Дразненето е по малко и не е толко болезнено , за крема с който се маже ще питам и ще ви кажа. Аз ще си купя със сигурност щото съм вила от болки като кърмех. Някъде около 8-10 лева струват 2 бр.( баси цените) но облекчават много.
А да и на мен още ми е вдлъбнат пъпа , но ще щръкне накрая знам си.

# 151
Момичета, днес ходих на лекция от сп. 9 месеца, тези редовните всеки вторник дето са, имат и в четвъртък. Видяхме се с Klemy и Lladybird там, а със secretbg не можах да се запозная, щото закъснях. Та, имаше и лекция за масаж на бебончо през първите месеци, а после представяне на фирмата Авент. Да не правя реклама, но казаха, че това "раздразване" на зърната с груба кърпа след къпане - бабините подготвителни за кърмене - било адски вредно, защото може да предизвика напуквания и това адски боли и пречи и на мамата, и на бебето. Та, препоръчаха си естествено продукта за подготовка на зърната за кърмене, тоя крем се почва малко преди раждането още и може и след това да се ползва. Не знам колко струва, важното е, че науката го е измислила и няма защо да се правим на героини и да се мъчим за подвига.

Потъмняването на зърната и срамните устни е обичайно, заради хормоналната агресия в телата ни през бременността - след раждането изчезва! А за тъмната линия - една моя приятелка, която роди през април - получила я е чак СЛЕД раждането! Така че - споко!
Net, Честит Рожден Ден!   ura dazzler1 nbirthday  party023 newsm67  Gift Бъди здравичка, весела, много целувана от любимия и много мечтана и желана! И едно прекрасно бебче и лесно раждане!

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 16:06 от Sarra

# 152
  • София
Честит рожден ден на Нет smile3525! И най-сладкия подарък през декември!
Аз нямам нито кафява черта, нито пъпчето ми изхвръква още. А освен това спрях с безумното качване на килограми, явно е било някакъв бум последния месец и сега се нормализраха нещата - от 10 дни не съм мръднала и грам dance!!
Но липсата на секс вече много ме тормози...девойкииии, направо съм го закъсала...smile3544

Седя и се чудя...къде пък ме видяхте за нещо да се притеснявам...че и за всичко да се притеснявам  newsm78. Аз последния месец съм в такова пълно спокойствие, нищо не ме боли, едно ми е лежерно...сигурно погрешно впечатление оставям или пък вие не четете, хо хо ppp

Аа, shrew, аз знам, че коластрата не трябва да се изтисква, я не стискай много Wink

# 153
  • София
NET, Честит Рожден Ден! Много любов и едно здраво бебе декември!

Моят мъж също е рожденник днес, черпя виртуално, хайде, хапвайте докато има!

# 154
мммм....Klemy, много вкусна торта (макар че н мен от сладкото ми става кисело сега... Joy), да ти е жив и здрав! Моят е УТРЕ  Laughing

За коластрата - добре е по 1-2 капки на ден да се изтисква, за да се стимулира производството й. Цитирам от книгата "Какво те чака през първата година" - страхотна книга, лесно се чете и е абсолютно пълен справочник за всичко.

# 155
аз нещо неможах да спя тази нощ, на всички ли ви е щръкнало пъпчето, моето не е, да попитам да не знам. Иначе за раждането каквот одоъде и да го мислим няма да го измислим.
Лек ден на всички.

Моето пъпче също още не е щръкнало и линия нямам.При всеки е различно.
Мисля да раждам в Света София и ако не ми се налага секцио, предпочитам нормално раждане.А също така не смятам да плащам, доста големи осигуровки плащам, така че мисля, че съм заслужила нормално обслужване.Пък ще видим като се стигне дотам.
Честно казано още не ме е хванал страх за самото раждане, а за промените в живота ни след това.
Леко раждане на всички.

# 156
  • Бургас
ЗДравейте сладки  Hug
Първо да честитя на Net РД-то    bigdance2 nbirthday newsm67 и да пожелая, най-сладкото бебе на света през Декември, да дойде по най-лекия начин, а тя да е най-доволната мама.  newsm24
Klemy честит ти рожденик, много да те слушка и обичка. Тортата е супер    Peace

Мойто пъпче ама изобщо не стърчи, но има време.

А също така не смятам да плащам, доста големи осигуровки плащам, така че мисля, че съм заслужила нормално обслужване.Пък ще видим като се стигне дотам.

Абсолютно съм съгласна, аз съм на същото дередже, да не говорим, че преди няколко години с мъжа ми теглихме кредит за да си платим около 700 лв здравни осигуровки, точно за да може като дойде време за раждане уж да съм спокойна.......  newsm12

Относно кърменето четох, че е добре, ако бюста позволява разбира се, вече да ходим без сутиени, за да се приспособяват зърната.
Ето едно материалче за позите при кърмене, мисля че е интересно и полезно, има и снимков материал.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/403/76/

Е за съжаление моето инфо е само теоритично, всичкото го черпя от книжки, ама мамите с опит могат да кажат кое "за" и кое "против"
Лек ден на всички и умната ей  newsm51

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 17:19 от Nikki_Ivanova

# 157
А също така не смятам да плащам, доста големи осигуровки плащам, така че мисля, че съм заслужила нормално обслужване.Пък ще видим като се стигне дотам.

Абсолютно съм съгласна, аз съм на същото дередже, да не говорим, че преди няколко години с мъжа ми теглихме кредит за да си платим около 700 лв здравни осигуровки, точно за да може като дойде време за раждане уж да съм спокойна.......  newsm12

Така е, но като отидеш да раждаш, никой от мед.персонала няма да те пита - ти платила ли си си осигуровките, колко точно си платила - ааа, колко много, браво на теб! Защото те получават еднакво и от по-осигурените и от по-малко осигурените. Просто те така или иначе си искат парите, освен това, което им се полага за всеки пациент, осигуряван и регистриран в НОИ. Затова толкова се възмущавам, че някои от нас плащат е баси осигуровките, а получават наравно с циганките осрани тоалетни в болниците и пренебрежително отношение, като че ли си виновен за нещо.
Само да ми даде Господ леко раждане...и здраво бебче, за парите няма да мисля много.

# 158
  • Düsseldorf
Здавейте и от мен, девойки!
Честит рожден ден, Нет!   bouquet Бързо да ти минават следващите 2-3 месеца и да си щастлива и здрава мама на здраво бебче! newsm51 smile3525
Пък аз днес почивам, шефът каза  - ще празнуваме обединението на Германия! Аз веднага се съгласих, естествено, макар че цял ден тичам по задачи /свързани с осигуряването ми най-вече/ и чистя... Но си е друго да не ходи човек на работа де...
Приятна вечер на всички и по-малко страхове!

# 159
Зна4и само аЗ май нямам коластра..Вzех да се притеснявам не6о.. Sad

# 160
Честит Рожден Ден и от мен на Net и на мъжа на Klemy! newsm51  bigdance2  ura
Vessi , и аз нямам коластра, нямам тъмна линия, нямам подготвителни контракции... Rolling Eyes и аз като чета другите и почвам да се чудя всичко ли е ок Rolling Eyes Само ме понаболява корема като походя повечко, ама аз не съм се спряла Rolling Eyes
Имам една тежест точно под гърдите вдясно, но док ми каза, че това е нормално и ще ми мине като започне коремът да "слиза", а това ставало като започне десетия лунарен месец.
Много целувки  Hug

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 19:48 от di_

# 161
  • сто акровата гора
Честит рожден ден NET newsm51  Gift Tada
Да си жива и здрава и да ти се сбъднат най-съкровенните мечти!

# 162
Честит Рожден Ден и от мен на Net и на мъжа на Klemy! newsm51  bigdance2  ura
Vessi , и аз нямам коластра, нямам тъмна линия, нямам подготвителни контракции... Rolling Eyes и аз като чета другите и почвам да се чудя всичко ли е ок Rolling Eyes Само ме понаболява корема като походя повечко, ама аз не съм се спряла Rolling Eyes
Много целувки  Hug

Ох и аЗ имам болки в корема като вървя.Много са наприятни,все едно не6о ме натиска долу към zемята и имам 4увството,4е бебето 6е иЗлеzе иЗмежду краката..какво трябва да е това? newsm78

# 163
А мен бебо ме натиска в лявата половина и чувствам пронизваща болка. Това е обикновено сутрин докато стигна до работа, а после леко - леко отшумява. Не е контаркция, защото знам какво е контракция. Явно се намества и разбутва органите ми така си го обяснявам това болезнено усещане.

# 164
Зна4и само аЗ май нямам коластра..Вzех да се притеснявам не6о.. Sad

И аз нямам  Grinning и не мисля, че тук всички имат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт