За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 284
  • 548
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
В последната година и половина най-много сме харчили за зъби. Grinning
Излишно грамаден ми се струва разходът към Топлофикация, но няма какво да направя по въпроса.
Извън тези неща, сигурно за храна харчим най-много, не съм се заглеждала.

# 16
За храна, преди пътувахме, сега никъде не ходим, от миналия септември до сега съм ходила само два пъти на ски /за по един ден/ и на няколко театъра, купих си и едни ботуши, но само си ги гледам...

# 17
  • София
Спестявания (ако изобщо е харчене), ипотека и храна.

# 18
  • София
За нищо не харчим най-много. Да кажем, имам 4 пера на бюджета и те са почти еднакви. Никое не ми стърчи. Дзен!

# 19
Номер едно при нас са транспортните разходи, като докато сме в Германия, така и между Германия и България. Бензин, докато сме в България, пак е към транспортните разходи.
И на второ място е храната.
Там покупки на вещи, данъци, застраховки не са голям процент.
За ремонти харчим доста, но те не могат да се планират.

# 20
Храна и от битовите сметки - парното ми е голям разход. В жилище на баща ми сме, не плащаме наем. Нямам автомобил. Водата и токът са ми поносими, но парното ми е доста високо. Децата са малки, не ходят на уроци.

# 21
Храна и алкохол (купуваме по-скъпа, но качествена храна, не био, еко, а се търси качество, важи и за вино, ракия, водка), тук слагам и храненето по ресторанти. Това е най-голямото перо. Следва ел. енергия (всичко е на ток и в къща зимата е яко бичи всичко), после за образование на детето (курсове, обучения, частни уроци, спорт).

# 22
Храна и от битовите сметки - парното ми е голям разход. В жилище на баща ми сме, не плащаме наем. Нямам автомобил. Водата и токът са ми поносими, но парното ми е доста високо. Децата са малки, не ходят на уроци.

Парно от порядъка на 400-500  на месец ли имаш предвид, или по-малко?

# 23
Заеми, храна, уроци за децата са най-големите пера. Следват сметките на домакинството и лекарствата на майка ми. Горе - долу към 90% от семейния бюджет и няма откъде да се спестява.

П.п - и аз съм на ТЕЦ. Сметките за него с топлата вода не са надхвърляли 200лв/ месец последните 4 години. Двустаен панелен 50кв.м чиста площ. Ток около 30лв, студена вода около 40-44лв. Три телефона - общо 50лв на месец с лизинга на единия апарат, телевизия и интернет - 16лв/ месец.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 15:34 от Mama Ru

# 24
  • София
Да, може би заемът, който е едното перо, е най-голямото нещо...

# 25

Заем за жилище ли е? Или за друго.

# 26
Джентълмен, имам в предвид окол 200 и малко над 200 лева парно, без топла вода. В нашия район имаме парно без топла вода.

# 27
  • София

Заем за жилище ли е? Или за друго.
За много неща. Беше за жилище, после за ремонт, за кола, за ... Дълга и широка.
Не се оплаквам де. Това е някакъв инструмент, който ползваме, когато имаме нужда.

# 28
И аз си мислех като живеех в апартамент в София, че за тристаен – 90 кв.м. 280 лв. са много за парно и топла вода. Всъщност, сега ми се струват малко даже. А това е било само един или два месеца, после са били много по-ниски сметките зимата. Въпросът е не дали са високи режийните, а дали се релевантни на доходите. При високи доходи човек не би трябвало да мисли за базовите разходи като битовите. Но тук, за съжаление, все още е така.

# 29
  • Бургас
най-голямото перо са храната и  частните уроци и джобните на тийнейджъра ми, той яде като ламя, при това  основно месо

Общи условия

Активация на акаунт