За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 292
  • 548
  •   1
Отговори
# 525
Ако от сутринта имаш план за вечерята, това не е точно импровизация.

# 526
Искам да кажа, че нямаме седмично меню. Освен това мога и нищо да не пазарувам понякога, вкъщи винаги има какво да се сготви за вечеря. От типа спагети, салата, яйца и т.н.

# 527
А ние нямаме правило за риба. Общо взето не обичаме риба.

# 528
Много е полезна. Ните отначало само по веднъж седмично ядяхме. После решихме да има 2 дена с риба за вечеря. За късмет и децата обичат,. Даже и малкото, което не опитва дори месо, яде риба. Редуваме различни видове, както и салата с риба тон понякога.

# 529
  • München, Deutschland
Седмичното меню не ми е целесъобразно на мен, писала съм и в други теми. Купувам каквото ми хареса и ми се види по-свежо в момента и от наличностите сглобявам храненията. Не държа на точно определено нещо точно тази седмица. Импровизирам от наличностите.

При гости или някакви по-особени събития вече планирам.
Всъщност, храната не ни е голямо перо.

# 530
Времето, което бих отделила за ежедневно пазаруване ми е по-ценно. Не съм казала, че замразявам/консервирам от икономична гледна точка. Уви при мен се чака. Няма магазин, в който да вляза и изляза за 5 минути. Отделно паркирането е проблем ако няма осигурен паркинг за клиенти.

# 531
  • Швейцария
Аз купувам месо само на промоция и го замразявам. Така че и от икономична гледна точка може да е по-изгодно. Освен това имам във фризера всякакъв вид месо на разположение. Решавам на момента какво ще готвя, вадя месото, което ми трябва, и го размразявам в микровълновата за 20 минути.

# 532
Мен ме притеснява да замразявам месо от супермаркет. Все си мисля, че продават размразено за прясно.

# 533
  • München, Deutschland
Мен ме притеснява да замразявам месо от супермаркет. Все си мисля, че продават размразено за прясно.
Да, в тукашния Лидл съм виждала замразени стекове, които ги слагат в хладилната витрина или пък вече наредени там, замразени. Ако отида по-късно вече са се размразили явно, защото само с определени часови пояси го има.

Също така, месото след замразяване (според мен поне) не е така вкусно като прясното, но наистина ако намери човек изгодно месо или пък гледа животни, това е вариантът и, да, може да излезе по-евтино, отколкото на редовна цена, което пък беше един от първите въпроси.

# 534
  • София
Аз снощи попаднах на размразено пилешко филе, което купих за прясно, но когато отворих тарелката и го пипнах, разбрах. Както и да е, сготвих го.
Не бих замразила и размразила пилешко, освен ако не ми се наложи.

# 535
Храна на първо място - петчленно домакинство, до един ящни Joy не мога да определя колко пари хвърчат, но са много. Готвим здраво почти всеки ден, като се редуваме с мъжа ми или включваме и децата. Не харесвам храната от топлите витрини и рядко купуваме, гледам дори и хлябът да е домашен и топъл. Отскоро живея в дом с голям килер, даже два килера и това много улеснява нещата - пазарувам в доста по-големи количества разни неща от промоции и това доста помага на бюджета (познавам отлично цените и не се връзвам на измислени прИмоции). Освен това складът ми разширява възможностите за измисляне на меню с наличните продукти, вместо да губя време да пазарувам всеки ден. Минахме горе-долу на седмично пазаруване по списък.
Гориво, застраховки и поддръжка на колите - пътуваме често, 3 автомобила и един мотор.
Лични застраховки спестовни, моя ипотека и данъци. Вчера платих 500 лева данъци, сърцето ме заболя - и това не е всичко...
Цигари... Blush децата не пушат, но ние двамата...
Доскоро плащахме много за ремонт и обзавеждане на две жилища, слава богу, това вече приключи.
Алкохолът не е сериозен разход при нас.

# 536
Аз също замразявам месо, но в малки количества. Ходим веднъж в седмицата до месарския магазин и вземам по около кг. пилешко, свинско, кайма, наденички. Следващите дни не купуваме месо, изяждаме това и после пак до магазина. Така съм свикнала, така правя. Питам ММ и сина ни какво им се яде и изброявам какво имаме. Сутринта го изваждам и след размразяване го готвя.
Консерви имаме домашни, защото баща ми гледа баба и дядо на село и си намира занимание като сее всякакви зеленчуци. Има и овошки. Не всичко е правено лично от мен, но в много от зимнината съм участвала. Компоти, сладка, туршии, домати- само отварям стенния гардероб и избирам. И не е заради икономии, но така или иначе има, защо да не ги ползвам.

# 537
  • Благоевград
Ние много обичаме чушки под всякаква форма. Зимата стигат до 6 лв кг, а аз почти на всяко българско традиционно ястие добавям чушки.
Точно затова, есента като паднат на около 1 лв кг, купувам няколко кг, нарязвам на кубчета и в пакетчета по 500 гр слагам в камерата. Друга част оставям цели за пълнене. Трета част пека, беля и пак в пакетчета в камерата, ползвам ги за чушки бюрек.
Да ви кажа честно, 15 кг чушки двама човека си ги изяждаме без проблем И за мен е изгодно да правя това.
Също така, лятото си замразявам прясна бамя, защото я обожавам в гювеч, в ориз, пържена с доматен сос.
Замразявам си и череши без костилки. Също така горски боровинки И малини. Есента при нас падат до 4 лв кг и зимата ги ползвам доста за сладкиши, смути или просто чаша с кисело мляко и плодове. Мисля, че ми излиза по-евтино и изгодно, отколкото да купувам 150 гр боровинки за 4 лв.

# 538
Ние много обичаме чушки под всякаква форма. Зимата стигат до 6 лв кг, а аз почти на всяко българско традиционно ястие добавям чушки.
Точно затова, есента като паднат на около 1 лв кг, купувам няколко кг, нарязвам на кубчета и в пакетчета по 500 гр слагам в камерата. Друга част оставям цели за пълнене. Трета част пека, беля и пак в пакетчета в камерата, ползвам ги за чушки бюрек.
Да ви кажа честно, 15 кг чушки двама човека си ги изяждаме без проблем И за мен е изгодно да правя това.
Също така, лятото си замразявам прясна бамя, защото я обожавам в гювеч, в ориз, пържена с доматен сос.
Замразявам си и череши без костилки. Също така горски боровинки И малини. Есента при нас падат до 4 лв кг и зимата ги ползвам доста за сладкиши, смути или просто чаша с кисело мляко и плодове. Мисля, че ми излиза по-евтино и изгодно, отколкото да купувам 150 гр боровинки за 4 лв.

Май сме от една порода. И аз обожавам чушки и навремето почти целия фризер беше пълен през зимата със сурови чушки за пълнене и печени за салата. Малко са нещата, които ми липсват в чужбина, но хубавите български чушки определено да сред тях. И тук правим пълнени чушки, ама не е същото. Печени за салата пък е мисия невъзможна.

Да ви е сладко!

# 539
Не обичаме много  риба, но се насилваме, защото е полезна.

Общи условия

Активация на акаунт