За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 309
  • 548
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Янтра, и щерката имат такива вратовръзки като големия ти син, ама ризите им са бели. При 4 дни физическо и спортни дейности класната й пита що я пращам в начален курс без вратовръзка. Е, как се очаква от момиченце на 7-8-9-10 години да връзва вратовръзка? Ми то аз не мога да направя хубав възел, а тя се връща с някакво въже овесено на врата й.
Едната вратовръзка е фабрично вързана и всъщност е на ластик. Другата беше стандартна, но и тя стана на ластик.

# 61
Най-големият ни разход е спестяването на пари, ако влиза в тази графа. Самолетни билети и документи също са си разход, но няма как Simple Smile
Храната далеч не е някакво голямо перо в нас, ядем предимно растителна храна, съответно нямаме някакви големи разходи по селектирани мандри и месарски магазини. ММ си готви тук-там някакво месо, но баба ми изпраща понякога кокошка/петел, и той го яде това чудо сумати време Grinning Може би малкият разход за храна идва от това, че аз съм на режим и ям предимно плодове, зеленчуци и варива, а ММ просто яде малко количество храна без да е на режим. Детето ни е малко на 3г. и си яде нормално. Като стане тийн ще видим какво ще е.
Протеина ми на прах и добавките ми ако добавя пак не става чак такъв разход.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 12:06 от Glossycherry

# 62
Най-големият ни разход е събирането на пари, ако влиза в тази графа. Самолетни билети и документи също са си разход, но няма как Simple Smile
Храната далеч не е някакво голямо перо в нас, ядем предимно растителна храна, съответно нямаме някакви големи разходи по селектирани мандри и месарски магазини. ММ си готви тук-там някакво месо, но баба ми изпраща понякога кокошка/петел, и той го яде това чудо сумати време Grinning Може би малкият разход за храна идва от това, че аз съм на режим и ям предимно плодове, зеленчуци и варива, а ММ просто яде малко количество храна без да е на режим. Детето ни е малко на 3г. и си яде нормално. Като стане тийн ще видим какво ще е.

Защо събирането на пари ти е разход? Хората не си плащат доброволни и трябва да им ги събереш по друг начин ли?

Плодове от къде си набавяш? В магазините са отвратителни. В редки случаи по пазарите се намират. По интернет не съм поръчвал.

# 63
Хаха,  исках да кажа спестяването (на първото кафе съм още ),за това написах че не знам дали се води разход, но по-голямата сума от бюджета ни се заделя. В един момент ще се инвестира в нещата, които сме планирали. Не събирам пари от други хора Grinning
Плодове купувам от пазара, понякога и от кварталните магазинчета. Изпращат ни и от село понякога, но рядко.

# 64
Най-големият ни разход е спестяването на пари, ако влиза в тази графа. Самолетни билети и документи също са си разход, но няма как Simple Smile
Аз мога да ям основно плодове и зеленчуци, ама не ми стигат парите за това. Лятото най-много пари от перото храна отиват именно за краставици, домати и сезонни плодове. Децата хапват умерено, ама аз мога да омета и по 2кг плод на ден, както и да ям само това.

# 65
Мама Ру, нормално е и напълно естествено да ти се хапват толкова плодове. Избирай сезонни и достъпни, и на мен ми се хапват по-екзотични понякога, но като цяло си ги спестявам. Първо не са ми по джоба, второ не ми се яде малко количество от тях, искам да хапвам колкото ми се яде. Тука на пазара хората са едни и същи от години и знам кой произвежда и кой е прекупвач общо взето.
Разбирам проблема с доматите и краставиците, но аз не съм им голям почитател, просто т.нар. шопска салата не е моята салата. Предпочитам зеленолистните зеленчуци. Хапвам и домати лятото, но не с огромно желание.
Когато си сотирам зеленчуци на тигана, винаги ги "постилам" върху зелена салата. Това ядене далеч не излиза скъпо и е много засищащо. Аз съм човек, който има нужда от количества, за това винаги добавям зеленотии да контролират грелина.
Ако имаш блендър или чопър във вас мога да ти изпратя на лично рецепти за плодови сладоледи, които много помагат за тази жажда за сладко. Получаваш голямо количество, но далеч не изяждаш толкова много плодове.

# 66
Ама аз екзотични не купувам. Е, зимата банани, по някой и друг портокал, мандарини понякога. Ама лятото ягоди, череши, праскови, кайсии, дини ... вървят с килограмите. Това не са екзотични плодове, а български. Като добавим доматите и краставиците, които и децата обожават сметката набъбва доста спрямо заплатата ми. 2-2,50лв/кг плодове + 3лв/кг домати + краставици заминават по десетина лева дневно. Затова казвам, че за моят доход това е най-голямото перо за храна.

# 67
Янтра, и щерката имат такива вратовръзки като големия ти син, ама ризите им са бели. При 4 дни физическо и спортни дейности класната й пита що я пращам в начален курс без вратовръзка. Е, как се очаква от момиченце на 7-8-9-10 години да връзва вратовръзка? Ми то аз не мога да направя хубав възел, а тя се връща с някакво въже овесено на врата й.

И синът ми ходи с униформа на училище и връзката е задължителна. В първи клас се измъчих с възелите. Във втори открих вратовръзките на ластик. В България мисля, че съм виждала в Уайкики. То и от цвета зависи де. Нашите са тъмносини. Някоя шивачка също може да ти направи. Искаш ли снимка?

Ако пък не се справите, дай адреса на лични. С удоволствие ще ти пратя две.

# 68
Аз горе долу връзвам възел, ама дето като махне вратовръзката да се съблече за физическото и край с възела. Мислих за ластик, но не съм слагала. Догодина ще кандидатства в друго училище и не знам ще имат ли униформи и какви. Не всяко училище задължава децата да са с риза и вратовръзка ежедневно, някои са с фланелки. Ние обаче зимата сме "официални". От април ще е с блузка с къс ръкав и без вратовръзка, а и на практика до четвърти клас могат само устна забележка да й направят за униформата, не и проблем. Та вече не ми пука. Освен това вратовръзките са синьо-жълти с емблема на училището

# 69
  • София
Аз се чудя какво да пиша. Преди щях категорично да кажа - пътувания и екскурзии, както и концерти, театри, т.н.
Вероятно щяхме много да харчим по студентките, че са в чужд университет, но дистанционното обучение ни спасява в момента.
Затова харчим за храна. С 4 деца и 3 кучета почти гоним Янтра, но бонусът е, че 3 от децата са момичета и все пазят линия. Двете големи вече само вечерят с нас, та и това перо понамаля. Но си върви закуска, обяд, вечеря, междинни хапвания,десерти, плодове. Здраве да е.
Гледаме една стабилна част да заделяме за спешни ситуации.
И чакаме пак да харчим за пътувания,че ни омръзна това стоене.
И за ремонти дадохме доста последните няколко години, защото обзаведохме апартамента на момичетата. Още един, в който мечтаем да заживеем, когато и двамата по-малки ги отделим. И вилата, и лятното жилище стегнахме. И вкъщи променихме обстановката след изнасянето на каките.
Абееее, все си има какво да се харчи.

# 70
У нас сме трима възрастни и работещи - аз, сина и мъжа ми.
Аз храча най-много за лекарства. После за храна, след това са сметките.
Те харчат най-много за храна, сина по равно за дрехи и глезотии с парите за храната.
В момента сега най-голямо перо от парите ми отиват за ремонт на нов апартамент, но това е временно и ще приключи до края на годината.За други неща, освен лекарства, храна и сметки в момента не ми остава.
После нещата ще се върнат в ежедневното русло.

# 71
  • София
В момента разходите за храна и сметки са равни горе-долу. Средно по 500 лв на месец  за всяко перо ( това през зимата). Нямам търпение да се стопли и да не даваме такива луди пари за сметки...

# 72
  • София
И нашите са по толкова.

# 73
  • София
Най-много за храна и за извънкласните дейности на детето Simple Smile И сметките мушкам ама без тях не може. Другото е горивото ... това е голямо перо Simple Smile Някой беше писал, че готова храна излизала по-евтино, това няма как да се случи Simple Smile Аз готвя нон стоп, дори детето яде домашна храна в училище. Избирам по-качествена храна(надявам се), а ако пазарувам боклуци сигурно ще спестявам Simple Smile Опитвам се да спестявам по 200-400 лева на месец, но през няколко месеца изчезват за извънредни разходи Simple Smile Я колата се строши, я нови гуми, каскота, спешни ботуши или други неща .... почти нямам шанс Simple Smile

# 74
  • София
Преди години като живеехме сами с ММ в Пловдив си си купувахме често готова храна от Лекси. Много пъти съм изчислявала, че излиза по-евтино така, а и не ни се занимаваше, обаче и цените се вдигнаха много оттогава.

Общи условия

Активация на акаунт