За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 383
  • 548
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ако си сам. Или ако имаш достатъчно пари да не вредиш на общия бюджет.
Относно ските - за съжаление, не можем да си ги позволим и много добре го знам.
Ако решиш, става. Подкрепям Дидоян. Simple Smile
За чавето, ски и обувки 2 ръка, нещо към 150 кинта ми се върти. Кара 3 години. Каската беше нещо под 50-60, средна хубост. Яке и грейка, прилични от разни разпродажби, пак нещо около 100 и малко беше - 2 сезона. За жена ми, подобно. Термо бельо и чорапи, май от жълто-синият маркет взимаха, прилично качество на много приемливи цени.
На фона на занималнята, която е 500 и отгоре на месец, нищо не е. Simple Smile
Е, кат поотрасне и ако реши сериозно да кара, хубаво оборудване, за постоянно, ще е цифра, но на този етап е съвсем добре като разход.

# 361
Хубави ски  и обувки (втора ръка), без видими следи от употреба са 200 лв. Чисто нови щеки - 20 лв. След това магазините предлагат опция за изкупуване и доплащане за нови/втора употреба ски/обувки

# 362
  • София
А така. И сега по три. И после бензин, хотел, 3 карти и стана дявол на магаре.
Опа, забравих дрехите.
И алкохола, с който ще трябва да преглътна всичко това. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 363
  • Пловдив
След това магазините предлагат опция за изкупуване и доплащане за нови/втора употреба ски/обувки
Този филм в България го няма.

А така. И сега по три. И после бензин, хотел, 3 карти и стана дявол на магаре.
Опа, забравих дрехите.
И алкохола, с който ще трябва да преглътна всичко това. Stuck Out Tongue Winking Eye
Първо - ние не спим. Караме поне единия ден всеки уикенд. От Пловдив до Пампорово са 1час и 45 минути, до Боровец са 1 час и 55 минути. Ставаме в 5:30, в 6 сме тръгнали. Второ - моите деца си износват екипировката. Ски, грейки, якета, обувки. Ръкавици, чорапи и термобельо са консуматив и се купуват всеки сезон. Трето - не пием докато караме. Остава горивото. Както споменах мен най-много ме морят лифт картите.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 18:44 от Янтра

# 364
След това магазините предлагат опция за изкупуване и доплащане за нови/втора употреба ски/обувки
Този филм в България го няма.

Напротив, за 2 от магазините съм напълно сигурна. Намират се в Манастирски ливади в София. Изрично ми ги препоръча племенницата ми, т.к. вече са използвали тази възможност. За третия, от където взех щеките, не попитах за такава опция. Все пак говорим за 20 лв.

# 365
  • София
Има, има и за планинска екипировка.

# 366
Каските не разбрах защо са ви?
Шумахер да не би да го спаси каската?
Каската е полезна само в казармата.
Simple Smile Simple Smile

# 367
Хората имат право да се грижат за безопасността си. Въпрос на личен избор. Ако не лежиш на това, че каската не е спасила Шумахер.

# 368
  • София
То в България и като пешеходец ти трябва каска...

# 369
Живота като цяло е опасно начинание, освен това единствения изход е летален Simple Smile
С две ръце (и един крак) съм ЗА личния избор, но не мога да не отбележа множеството случаи на направен за секунда личен избор, последван от години оплаквания и жалвания от същия Wink

# 370
Ски и колела не караме. Щерката има само колело, но го кара рядко. Има си и каска, наколенки и лакътници. Научена е че на велосипед и кънки се качваш само с каска, както в колата с колан.

Не мога да си представя дори да правя сметки на какво харчи мм или той на мен. Обсъждане големите разходи, но всеки си купува каквото пожелае принципно.

# 371
Като цяло най-големите разходи за хобитата са за практикуването им. Но ако чакате да си накупите всичко ново и по манекенски, никога няма за започнете. На мен най-големият разход си остава горивото и за хоби, и за работа. Но не мога и без двете.

# 372
  • Пловдив
Това, което правим ние няма нищо общо с карането на Шумахер. Аз карам по обработени писти с децата си. Шумахер ги качват с хеликоптер на върха на планината по необработено трасе.

# 373
Не е вярно. Преби се на писта човека. И то лесна.
За да предпазим децата си от физически травми ги осакатяваме психологически.
Защото повече сигурност означава по-малко свобода. И по-малко самостоятелност.
Триумф на овчето мислене. Доколкото има такова.

# 374
  • София
Янтра, има магази и, които предлагат този вариант. Аз съм заменяла на един на Черни връх, булеварда в София. Има и уловка де, цените им не са много ниски.
Съгласна съм, че е скъпо хоби карането на ски. За деца е поносимо, особено в София, където може да се ходи за ден, но за цяло семейство и с хотел си е като да отидеш в Австрия или Италия.
Хората, които обичат разнообразни занимания харчат за тях. За мен чистене на къщата, правене на домашни колбаси и посещаване на салон за красота веднъж месечно не ми е в графата свободно време и удоволствие, но за някои явно е върхът на живота.

Общи условия

Активация на акаунт