ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 359
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Корекцията не ми беше заядлива, а даваща верен отговор на зададен въпрос от потребител. За сметка на това ти не пропускаш случай да се заядеш какво мога да кажа, какви моменти имам, какво съм разбрала и какво не. Ще бъда благодарна да спреш да се занимаваш с мен.

# 316
  • софия
Да, Джуди. Целия втори срок имат science. Не знам още какво точно ще учат. Предполагам основно ще усвояват терминология. Детето обясни, че ще имат 2 седмици физика, 2 седмици химия, 2 седмици биология, може и още нещо да е имало. Учебник нямат.

Скрит текст:
Мария, винаги, когато съм си позволила да пиша нещо във връзка с нещо написано от тебq е било добронамерено. Не съм си позволявала реплики "Проблем ли е?" и т.н. Не си център на моето внимание, не се тревожи.

# 317
А пък при нас са давали анкета в ЧК, свързана със лайковете в интернет:-)  Колко са ти важни, за колко лайка мечтаеш , Ей такива работи.

# 318
Да, Джуди. Целия втори срок имат science. Не знам още какво точно ще учат. Предполагам основно ще усвояват терминология. Детето обясни, че ще имат 2 седмици физика, 2 седмици химия, 2 седмици биология, може и още нещо да е имало. Учебник нямат.

Скрит текст:
Мария, винаги, когато съм си позволила да пиша нещо във връзка с нещо написано от тебq е било добронамерено. Не съм си позволявала реплики "Проблем ли е?" и т.н. Не си център на моето внимание, не се тревожи.

О, да, вероятно специфични термини, до тук - природни науки. Много ще е полезно за следващата година.
Пиши какво е съдържанието, като се запознаеш по-от близко с него, би ми било интересно - все пак при вас е доста различно.

А пък при нас са давали анкета в ЧК, свързана със лайковете в интернет:-)  Колко са ти важни, за колко лайка мечтаеш , Ей такива работи.

Laughing
Моят въобще не ползва ни ФБ, ни туитър и подобни. Ама не го влекат ни грам. Толкоз му е все тая дали го лайква някой или не го лайква, че няма повече накъде. Точно като мен. Не знам как би гледал на тази анкета.
Иначе си беше направил още в пети-шести клас един фалшив профил на уж негов братовчед от село... Голямо чапръчане, със снимка на профила на един със 100 кг мускули и малка като топлийка главица и поства разни упражнения, тъпи мисли и реклами за химии. Лигави се там доста. Има си приятели към този профил, също. Много го лайкваха там. Laughing И тия, дето знаят, че се лигави, и останалите, които не подозират. Най-голям фен, разбира се, е вуйчо му - той лайква там всичко!
Не сме влизали в профила отдавна, обаче. Трябва да ъпдейтваме и там нещата.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 13:11 от Judy

# 319
Дъщеря ми през последната година си направи профили в социалните мрежи. Преди няколко дни беше в някакво странно, меланхолични състояние. Вечерта ми обясни, че си е скрила информацията в профилите, защото е усетила, че прекалено често проверява кой, кога и е лайквал качванията, кой я е отпоследвал, кой е започнал да я следва и т.н.  Тя самата е стигнала до извода, че някак си се чувства пристрастена и това и пречи.

# 320
Моника определи анкетата като " напълно безсмислена", защото нито са й важни лаъковете, че да ги брои, нито мечтите й са в тази посока.
Много се смяхме.

# 321
  • о`майна лунна нощ е
Всеки сам си избира причина поради която да избере дадено дзи. И изобщо причината не е задължително да е кандидатстване с даден предмет. ....

В немалко от случаите втората матура се избира само за да се завърши образованието и вземе диплома за средно. И до тук. Есента ми споделиха, че момче черпело за взета матура по биология. Естествено на въпроса как така е избрал точно този предмет, отговорът бил прост - матурата била с тест и шансът да я мине по-голям. До тук със знанията щом в джоба има монета с ези/тура.

# 322
Всеки сам си избира причина поради която да избере дадено дзи. И изобщо причината не е задължително да е кандидатстване с даден предмет. ....

В немалко от случаите втората матура се избира само за да се завърши образованието и вземе диплома за средно. И до тук. Есента ми споделиха, че момче черпело за взета матура по биология. Естествено на въпроса как така е избрал точно този предмет, отговорът бил прост - матурата била с тест и шансът да я мине по-голям. До тук със знанията щом в джоба има монета с ези/тура.

Те така редовно се явяваха зрелостници на матура по философия. Аз познавам лично такива, точно тоз мотив ползваха - понеже от обща култура ще я добутат все до някъде.
Прави бяха - имах една преподавателка, която била проверяваща на такива матури и тя сподели веднъж, че им било "наредено" за заглавие на тема
Скрит текст:
/някакви теми явно развивали на тази матура или въпроси със свободни отговори, не било само тестово, аз не съм се интересувала точно как е било, не ме е интересувало/
и "нещо разработено" да пишели тройка, че иначе, цитирам по памет: "ОтидЕ ни философията като матуритетен предмет!"Laughing

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 13:24 от Judy

# 323
" Матуритетен", ама шукаритетен.

# 324
Псолютну!
Аз от нея тоя термин го научих. Много ми беше колоритна тя!

# 325
Скрит текст:

Тази година е последната възможност за широк избор. Малко по-назад писах как стоят нещата по новите правила. Може пак да избираш просто за да завършиш, но ще имаш избор само между четири предмета и ще се явяваш на учебна програма от профилираната подготовка, т. е. общата култура няма да ти е много от помощ. А и вдигнаха прага за успешно положен ДЗИ.

# 326
Да, лесната втора матура ще е за последно тази година. Време беше да променят регламента.
Светна ми 4 в Школо по философия на тест. Още снощи каза, че не се е справил много добре, но пък ме успокои, че ще оправи лошата оценка с устни изпитвания.

# 327
Ако профилите се избират по сърце, предполага се, че пак ще е лесна втората маура. От една страна-любим предмет, от друга - задълбочена подготовка 11 и 12 клас.

# 328
  • Между гори и планини
Едно време като продавах учебни помагала, най-много се подготвяха за матура по география, било лесно защото е само на България материала . После идваше по английски, философия, история. Много рядко по химия, биология, по математика и физика почти нямам спомен да е търсено. На приятелка дъщеря ѝ се подготвя за кандидатстване с химия и биология в Медицинския, но си кара матура по английски, да не сбърка и развали оценката .
Примерно гледах , че за пилот взимат оценка от матурата по български и оценките от матурите по физика и математика, но ако не е държана такава, взимат от дипломата. Допълнително си има общ изпит по български, математика и физика. Вероятно Стивън ще държи матура по английски, по горната причина. Не че няма да се готви по физика и математика.
Днес 2 часа математика ин преподавала директорката. Притеснявам се за учителката им, дано е добре.
С баща му отидохме за 3 часа до Горна Оряховица, младежа разходил кучето, измил чиниите, пуснал прахосмукачка, научил по български и литература, беше направил и 2 страници повече от домашното по английски. Бях дръпнала единият кабел за интернет , но адаптора стоеше 😂 По едно време спомена, че май котката е направила нещо... Гледам поразбутано 🙄 Явно е пробвал, ама ядец😂 и толкова работа отметнал от скука.
Иначе моя няма профили в интернет и не го вълнуват. Според него Инстаграм и Тик ток са за кифлите.

# 329
  • София
Доня, малко по-нагоре и Мария, и Дидева са писали, че вече няма да е като едно време.
Ако избере английският за ПП, ще държи матура по АЕ. Ако обаче се окаже, че за да е летец, трябва да е учил повечко математика и университета постави условие пред кандидатите, може да се наложи да държи матура по Мат.
Разбира се, всичко все още е в сферата на предположенията, но по-добре е да свикваме с тези мисли.

Общи условия

Активация на акаунт