ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът отново в клас - тестове, контролни всеки час!

• 30 010
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Но продължавам да си блъскам главата, може пък да се появи проблясък.
Аз правя аналогия с кандидатстването за детски градини. Помните ли, бяхме първите през системата на СО? И за да се случи тази система правехме протести на Московска и т.н. Тогава идваше и Ива Дойчинова, много се разшумя. Нямаме ли някоя мама или приятелка телевизионер? Викнаха ни накрая и на тестовете на системата даже... Няма ли как да се организираме да увиснем пред МО?

# 616
Хаха, Ред😀
Това нещо, дето кацаше по главата и аз в този период го отказах тотално.
Че и с пискюл ми ги плетеше майка ми.
В по- ранен период имах нещо, на което му забравих името, но приличаше на плетена забрадка  с връзки под брадичката и с реснички по краищата.
Сигурно съм изглеждала като малката булка.
Ама така да сплескваше и наелектризираше косата, че редовно приличах на глухарче.

# 617
Еха, припомнихте ми аз какви неща носех като ученичка-"кюнец"-вместо шапка, "ризница"-вместо жилетка или пуловер.

# 618
  • София
И нещо за децата във ФЕГ. От вторият срок онлайн часовете вече са по 40, а не по 30 минути.
Сигурна ли си за това, защото днес питах щерката и тя каза, че се връщат към едночасовите блокове?

# 619
  • софия
Момичета, от къде да принтирам задачи по математика за уравнения, свеждащи се до квадратни, биквадратно уравнение, разлагане на квадратен тричлен, съкратена формула за корените на квадратно уравнение, формули на Виет, обратна теорема на Виет, моделиране с квадратни уравнения?
Решила е задачите от сборника на Пенка Рангелова (Коала Прес), но иска още малко да се упражни.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 08:18 от zvаnchе

# 620
  • София
И нещо за децата във ФЕГ. От вторият срок онлайн часовете вече са по 40, а не по 30 минути.
Сигурна ли си за това, защото днес питах щерката и тя каза, че се връщат към едночасовите блокове?

Имам познато дете в 11 клас, което е първа смяна и започват часовете в 7,30, а не в 9,00. Казали са им, че ще са нормални часове, защото иначе не могат да стиковат ПО и ДО. Има учители, които преподават в различни випуски на едните ПД на другите ДО. Така че трябва и ние от четвъртък да сме така по тази причина. Ще взема да питам и в темата на ФЕГ и ще пиша после.

Питах. Като отговори някой ще напиша и тук.

# 621
Наборката си остана вкъщи от вчера. Още се оплаква от гърло, малко е зачервено и я наболява. Не е вдигала температура, въпреки че вчера беше на границата 37 точно. Пропусна входното по ИИ вчера, а днес имат контролно по БЕЛ, но е такъв студ, че въобще няма да я пращам само за теста. Пък и той е последния час чак.
При нас и по време на ДО часовете са по 40 минути.

# 622
  • София
Пак тя, отговориха ми в темата за ФЕГ. По 80 минути са блоковете вече. Което от своя страна означава, че няма излизане през седмицата.

# 623
  • София
Не съм песимист, но до вожда трудно ще стигнем. Аз работя в сферата на частното обучение и неговата асоциация всеячески се опитва да върне децата в школите(където групите са малки и се спазват всички изисквания) , но за момента удряме на камъка, не ни разрешават за 5-12кл. Писма се пишат постоянно, медии и отговора е един и същ - НЕ. Отчайващо е , че се обмисля отварянето на кръчмите(да там персонала е без работа и пари), а образованието не е никакъв приоритет.

# 624
  • София
didita, и аз си спомням протеста на Московска, където от 10 000 хиляди майки в набора, бяхме около 50. Оттогава на протест не съм отишла. Много сме добри зад клавиатурите, но като стане въпрос да се действа, няма никой. То и затова политиците си правят каквото си искат.

# 625
  • София
И моят опит с протестите е плачевен - много ентусиасти онлайн, на живо идват 50-100 човека най-много и изглежда жалко. Няма как да окаже особено влияние.

# 626
Мира Кожухарова е против тестването на ученици. Иначе горе-долу застъпва тезата на Мангъров.
Вчера имаше статия, че лекарите са открили, че влажната среда формираща се зад маските елиминира Ковид-а...... Та вече не знам дали останаха нормални. Скоро ще четем, че всъщност и училището е вредно, мисленето също и т.н.

# 627
  • у дома...
Гледам детето след 10 дни изолация. Като призрак е. Апатична е, няма живинка в очите. Една такава като примирена.  Дори не се налага да мрънкам да учи. Като ѝ изпратят домашните, сяда учи, преписва. Дори не ми се зъби! И на моменти почва да звучи примиренчески.
За диалог и протест съм. Не искам зомби в къщи. Мерки трябва да има, всъщност доста елементарни са за спазване, но ние се не разбираме. Скъпи на триците, евтини на брашното. Лошото е, че в предизборни времена ще ни обещаят всичко. След изборитее мине доста дълго време докато разделят баницата и се започне да се работи. Евентуално.

Момичета, Сиска ми се губи нещо.

# 628
  • София
Поне да направят някакъв по-кратък период на завъртане на класовете.  Като се замисля, сега като ги затворят в четвъртък, та още един месец вкъщи Rage
Тук майката от Белгия пишеше, че през ден ходят на училище. Да, странно е, но се свиква, че това висене пред монитора месеци наред, вече на нищо не прилича. Затова пък ресторантите трябвало да работят.... Те са избиратели, но и ние сме. И сме много повече.

# 629
Мира Кожухарова е против тестването на ученици. Иначе горе-долу застъпва тезата на Мангъров.
Вчера имаше статия, че лекарите са открили, че влажната среда формираща се зад маските елиминира Ковид-а...... Та вече не знам дали останаха нормални. Скоро ще четем, че всъщност и училището е вредно, мисленето също и т.н.

Laughing
Ох, какви смешки пускат понякога, наистина!

А за мисленето - то е сигурно. Пречка е голяма винаги било.
...
Всичко е политика. Каквото и да се предприеме, трябва да се отчитат някакви мерки, понеже няма да има на базата на какво да се кандидатства за отпускане на средства от фондовете за борба с ... вируса. За нас най-лесно и евтино е да пратим по къщите това, дето се издържа от бюджета. Така или иначе разходите ще си вървят, ще се отчитат наложени мерки някакви, но няма бюджетът да плаща допълнително за много съкратени реални бизнеси и реална заетост. Без друго е опоскан.
Съвсем реално е. Когато има проблем, винаги търся кой има полза от него и каква е тя. Нищо не става без причина. И не се предприемат действия, без това да е в нечия полза. Не народна, разбира се. Проследява се винаги личната полза.
Какво  ще предложим на онзи в Жибката на мястото на учениците? Къде ще се отчитат мерки по-безболезнено /за него и компанията/?

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:29 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт