Киста на яйчника – 3

• 64 385
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Да там ходих , в същата клиника последно април месец, но той е прекратил всички взаимоотношения със Селена. Оперира в Пълмед в момента и това ме притеснява, защото аз бях в пълмед със сина ми по друг повод и не останах доволна. Примолут има по аптеките, но Минев няма да ти го изпише, аз на своя глава го пих.

# 466
@Една Такава 737236

При Минев бях и аз. Прегледите извършва в частната си клиника, а операциите в Селена.

Възможно е резултатите да се изменят от лечението...

Аз съм 10 дни * 2 на ден Регулон и на втория ден от цикъла трябва да отида да види ......

Здравейте, аз също съм пациент на доктор Минев и точно в момента лекуваме киста около 2см с регулон за 10 дни х2. Започнахме лечението защото получих зацапване и казаха, че е от кистата. Той в момента е в отпуск, а аз от няколко дни съм със силно кървене като цикъл, но много по силно. Каза ми да приемам топожин 3дена х 1 хапче, за да спре по-бързо кървенето и другата седмица като е на работа имам час. Но прочитайки за какво се използва топожин попринцип , въпреки вярата в доктора си, се притесних да го пия. На някоя от вас изписвал ли го е? Или случвало ли се е да има толкова силно извънменструално кървене уж от киста. Да допълня,че и естрадиола ми е много над норма.

# 467
@Една Такава

Ха, не знаех, че вече не оперира в Селена. Явно малко след като ме оперира там е прекратил.
Аз съм доволна от работата му по операцията. Много леко мина този път.

Пълмед не са идеални, но в крайна сметка е важно кой ще те оперира...

Примолут 10 дни по 2 ли го пи?

@edelvais

Получавала съм цели кръвоизливи приличащи на цикъл и аз, с първата киста.
Тогава обаче не минах лечение, а директно я махнахме, защото беше 10см и имаше опасност да се спука, уж.
Топогин виждам, че спомага оздравителния процес и възстановяване на кръвоносните съдове и спиране на кървене, така че има смисъл да се изпише.
Не ми е изписван досега, но и само веднъж съм имала кървене заради киста.

# 468
Аз Примолут нор съм го пила 3 месеца от 16 до 25 ден на цикъла по 1 таблетка.

# 469
@Една Такава 737236

При Минев бях и аз. Прегледите извършва в частната си клиника, а операциите в Селена.

Възможно е резултатите да се изменят от лечението...

Аз съм 10 дни * 2 на ден Регулон и на втория ден от цикъла трябва да отида да види ......

Здравейте, аз също съм пациент на доктор Минев и точно в момента лекуваме киста около 2см с регулон за 10 дни х2. Започнахме лечението защото получих зацапване и казаха, че е от кистата. Той в момента е в отпуск, а аз от няколко дни съм със силно кървене като цикъл, но много по силно. Каза ми да приемам топожин 3дена х 1 хапче, за да спре по-бързо кървенето и другата седмица като е на работа имам час. Но прочитайки за какво се използва топожин попринцип , въпреки вярата в доктора си, се притесних да го пия. На някоя от вас изписвал ли го е? Или случвало ли се е да има толкова силно извънменструално кървене уж от киста. Да допълня,че и естрадиола ми е много над норма.
Не ми е изписвал този препарат. Нормално е естрадиола да е висок от кистата. Аз получих кървене, то си беше цикъл направо на 13ден и пих дуфастон, но ми го изписаха в спешен кабинет в Селена преди няколко месеца. А вашата киста каква е и от колко време е . Ми то 2 см не е киста , задържан фоликул. Последно преди 2 месеца ми беше толкова и се надявах да се размина с операцията и хоп сега видоизменена и 3см. От кога е на работа Минев, че и аз трябва да си запазя час? Чудя се да бързам ли с прегледа или да ичакам да ми дойде и свърши цикъла и тогава. Боже умирам от страх , че ще ми каже операция, все повтаря, че след 6 месеца макс трябва да се махат.
@Night  да пих го 2х1 за 10дни.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 10:40 от Една Такава 737236

# 470
Аз се оперирах в Румъния от ендометриоза. Митрой е против вкарване на жената в изкуствена менопауза. Истината е, че аз исках да ми приложат такова лечение, ако има някакви остатъчни клетки, да атрофират. Сега треперя дали не е останало нещо.

# 471
@Bory Ana
Доколкото чувам отзиви от пациенти и лекари, това "лечение" всъщност не е лечение, а евентуално забавяне на процеса 🤔
За съжаление лекари и учени имат още да работят по разбирането и овладяването на болестта.

# 472
@Bory Ana
Доколкото чувам отзиви от пациенти и лекари, това "лечение" всъщност не е лечение, а евентуално забавяне на процеса 🤔
За съжаление лекари и учени имат още да работят по разбирането и овладяването на болестта.
аа добре, че ми е промисъл, да не би да не са взети всички мерки Simple Smile

# 473
@Bory Ana

А какво ви назначи Митрой след операцията за овладяване на болестта?

Винаги може да се консултирате и с местни лекари относно такова лечение.
Има много чуждестранни форуми и групи във фейсбук, както и материали в интернет, посветени на болестта в които се обсъжда и това лечение.
Общо взето има жени, които казват, че след него вече няколко години не се е проявявала, а има и други, които цъфват не много след него.
Освен това кистите са само едно от проявленията на болестта. Понякога ги няма, но лезиите се появяват на други места.

Решението дали да минете курса на лечение е ваше и е комбинация от доверие в препоръките на лекуващия ви лекар и вашите собствени проучвания и нагласи.

Ако не ми беше толкова зле от лекарството щях да си избутам 6те месеца, въпреки, че тези препарати никак, ама никак не ми се нравят..
Но не издържах и прекъснах.

# 474
Night, Една такава,
Кистата е да задържан фоликул,откриха ми я началото на юли месец. Септември случайно пуснах хормони на 3ден от мц и видях много завишени естрадиол. И за късмет след този цикъл прокървих със зацапване. Минев го нямаше в средата на септември и ме прегледа колегата му доктор З.Петров, каза,че зацапването е от задържания фоликул 2см и той изписа регулон 10х2. Но след няколко дни вече започна сериозно кръвотечение със съсиреци и тн. Свързах се с др Минев ,каза да започна и топожин. Night, може ли линк къде го четеш това? Аз видях,че е за медикаментозен аборт и затова се уплаших да го пия. Отделно ,че миналата седмица не беше наличен в аптеката,днес дойде и трябва да реша ще го взимам ли,но вчера и днес кръвотечението намаля и се чудя дали да оставя процеса така без да пия това хапче 3 дена.
Иначе другата седмица е на работа. За 02.10 нямаше часове свободни.

# 475
@Bory Ana

А какво ви назначи Митрой след операцията за овладяване на болестта?

Винаги може да се консултирате и с местни лекари относно такова лечение.
Има много чуждестранни форуми и групи във фейсбук, както и материали в интернет, посветени на болестта в които се обсъжда и това лечение.
Общо взето има жени, които казват, че след него вече няколко години не се е проявявала, а има и други, които цъфват не много след него.
Освен това кистите са само едно от проявленията на болестта. Понякога ги няма, но лезиите се появяват на други места.

Решението дали да минете курса на лечение е ваше и е комбинация от доверие в препоръките на лекуващия ви лекар и вашите собствени проучвания и нагласи.

Ако не ми беше толкова зле от лекарството щях да си избутам 6те месеца, въпреки, че тези препарати никак, ама никак не ми се нравят..
Но не издържах и прекъснах.
нищо не ми е предписал. Аз имах много лезии и дълбока ендометриоза. Разчитам на това, че той е много компетентен и на преценката му.. просто да не дава Господ. Вече минах 2 контролни прегледа. Засега всичко е ок. Аз съм и с отстранена матка  може би има значение за съотношението полза риск

# 476
@edelvais
След аборт се изписва, а не за предизвикване на аборт.
Поне в листовката това пише.
За възстановяване от аборта.
Провери и химичното вещество отделно и пак ще ри излезе подобна информация. За възстановяване на тъкани и кървене.

# 477
Малко по-нагоре бях писала (май), че за пореден път съм с киста, за момента разглеждана като фоликулярна. На десен яйчник, който вече два пъти е опериран.

Сега съм на 7ми ден от лечение с Регулон, в опит да я смалим/премахнем и от вчера от време на време усещам пробождаща, но търпима болка.
Дали пък не се е спукала вече? 🤔 или пък е пораснала...но пък предните пъти не съм усещала такова пробождане.

Тези от вас, които успешно са премахнали киста с лечение, усетихте ли болка в периода, когато се предполага, че е изчезнала?

Оххх, Боже, дано да се е махнала...
Утре сутрин ще отида да ме прегледат.

# 478
Имах фоликулярна киста 3 см преди време. Болеше ме яйчникът почти постоянно. Когато се е резорбирала сама, кървях обилно извън периода на цикъла.

# 479
Night пожелавам ти от сърце да се е махнала. Какво чудо са тези кисти!? Може ли само да се оперираш през няколко години!

Общи условия

Активация на акаунт