Киста на яйчника – 3

• 64 399
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
И аз да се отчета
След идване на МЦ киста от 5см е 2см . Изтекла си е , то си е нормално. Сега почвам Джангито и след другия мц дано да я няма изцяло, Гадта! Ей, Аман !
П.п значи , имам закъснение и веднага на док.. ⏭киста.. пия два дена М2тон и ми идва, и си заминава по каналния ред гадинката. Това чудо втори път го пробвам, явно наистина има нещо, не знам кое , но си действа

# 211
Здравейте момичета, пуснах и тема, но ми се струва , че тук може би ще получа по бързо отговор.Та днес бях на гинеколог по повод болки ниско долу в ляво.Установи се на вагинален ехограф киста с размери 30мм и свободна течност 4-5 к.см (каквото и да значи това съкращение) .
Много съм притеснена каква е тази течност и защо е там...не разбрах къде точно се намира и много ли е малко ли е...? Попитах гинеколожката от какво е тази течност и тя ми каза ми от мн неща може да е, може да е и от възпаление....назначи ми за утре сутрин кръвни изследвания и урина  и като са готови каза да отида пак...Много съм притеснена, кажете на някой случвало ли му се е да има такава течност?Прикачвам снимка с назначените ми изследвания и какво пише за ехогравската находка.Благодаря!
Иначе за първи път ми откриват киста и какъвто и да е гинекологичен проблем.

# 212
Да, свободната течност е много често срещана и, бих казала, неособено притеснително явление. За появяването ѝ може да има здравословна причина, както са ти обяснили, но може и да няма, т.е. всичко да е абсолютно нормално и да не е маркер за някакво заболяване или състояние.

# 213
Да, свободната течност е много често срещана и, бих казала, неособено притеснително явление. За появяването ѝ може да има здравословна причина, както са ти обяснили, но може и да няма, т.е. всичко да е абсолютно нормално и да не е маркер за някакво заболяване или състояние.
Вие имали ли сте такава течност или някое от момичетата да е споменавала в предишните теми? Прочетох тази тема само, ще се върна и на старите.
А като количество дали е много не мога да преценя  🙄 .Като че ли лекарката я притесни повече течноста отколкото кистата...Какво ли не си мисля вече...особено като прочетох за възможните причини...Много съм притеснена.
Отделно тази болка дето я имам дали е от кистата? Много ниско долу , усещам я и към сгъвката на крака , също и като стъпвам на левия крак ме заболява...Приятелка имаше 5см киста и въобще не я усещаше ... 🙄

# 214
Да, имала съм такава течност.
Също - кистата със сигурност би могла да причини такива болки и дискомфорт.

# 215
Изледванията ми са готови.Мисля че са ок.Но не знам дали това ме успокоява или тревожи...от гледна точка на това, че ако се отхвърля инфекция с тези изследвания, то каква е причината за тази течност....Много я мисля и се притеснявам да нямам нещо по лошо...
След малко отивам при гинеколожката пак да види изследванията. Прикачвам ги:

# 216
Написах ти вече... Течността в много случаи е нормална физиологична особеност на дадения организъм. Не е задължително да има причина.
А и в твоя случай реално има такава, защото не е ясно как кистата си взаимодейства с тялото. Трябва да се махне в най-кратки срокове - чрез един или друг метод.

# 217
  • вкъщи
При киста на яйчника почти винаги има течност в малък таз. При мен и дъщеря ми винаги, а ние често правим кисти, аз  имам три операции вече.

# 218
Ами да ви кажа вече не знам дали имам киста...днес отидох на преглед при друг гинеколог, който каза , че нямам никаква киста , гледаме мн време с вагинален ехограф отново , потвърди че имам малко течност, но била мн малко и нормална.Аз му казах че съм сигурна че вчера имах киста (3см според др лекарка) , защото я видях с очите си на монитора, отделно имам и снимка , която му показах.Той каза , , вчера може да си имала, днес нямаш нищо на левия яйчник, на десния каза че имам няколко микро фоликолчета.Но нямам киста.Според него може да е било просто по голям от нормалното фоликул (понеже би трябвало да съм в овулация в момента) и да е изчезнал още вчера след прегледа или вечерта....Много съм объркана!?Възможно ли е такова нещо , киста 3см да изчезне за един ден!? На кого да вярвам не знам....
Иначе след седмица имам час пак при първия гинелог (която си ми е по принцип)....

# 219
Здравейте! На моя близка са открили дермоидн киста на яйчника, но странното е, че вътре в самата “черна” киста се вижда нещо бяло (под формата на кръг) на ехографа (мисля, че по това са я определили като дермоидна). Имате ли представа така ли изглеждат по принцип на ехограф? Другото странно е, че преди 3 месеца е била на преглед и тогава не я е имало, а сега изведнъж се е появила и то четири сантиметра. Има ли някой друг тук с такава, притесняваме се доколко е опасна?

ПП. Пускала е ТМ и са в норма (АФП е към горна граница, но в норма).

# 220
ПРИ сестра ми кастата пак е пораснала,ще се прави операция,можело и целият яйчник да се махне ако е разрушен.Предложил Плевен или Селена ,но като че ли четох тук да обсъждате специалист в София за лапароскопия.Това ще е вече другия месец  до тогава ще си пие хапчетата.

Ох,момичета,знам ,че на хистология всичко ще излезе на 100 процента  но това,че се е повлияла от хапчета можем ли да го смятаме като белег,че е доброкачествена....

# 221
  • София
Плевен в никакъв случай. Препоръчвам д-р Стратев или д-р Кичеков в град Пловдив.

# 222
ПРИ сестра ми кастата пак е пораснала,ще се прави операция,можело и целият яйчник да се махне ако е разрушен.Предложил Плевен или Селена ,но като че ли четох тук да обсъждате специалист в София за лапароскопия.Това ще е вече другия месец  до тогава ще си пие хапчетата.
Мисля, че в тази тема, а и по принцип, най-много пъти сме препоръчвали д-р Николай Попов. Аз също се оперирах при него.

Ох,момичета,знам ,че на хистология всичко ще излезе на 100 процента  но това,че се е повлияла от хапчета можем ли да го смятаме като белег,че е доброкачествена....
Ами, като цяло, е добър знак това, но преди да се извърши хистологичен анализ, няма как да се потвърди каква точно е кистата. Всичко ще са само спекулации.

# 223
Благодаря   ,каква е първата стъпка,която трябва да направим,да си запишем час при него или направо да се обадим в болницата,в която работи за прием?

# 224
О, задължително трябва да се мине първо на преглед при него. Без такъв, абсурд да ви приемат директно за операция.
Звъннете скоро, защото обикновено записват часове за няколко седмици напред.
Успех! Hands V

Общи условия

Активация на акаунт