Киста на яйчника – 3

• 64 428
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • 1st floor
И аз съм с киста на яйчника от декемеври. Пих три месеца Дуфастон, но без ефект. Даже малко е нарастнала и в момента е малко под 5см кистата. Гинеколожката ме прати на ендокринолог и да изследвам туморни маркери. Туморните са в норма. За щитовидната ще пускам  пак тази седмица, защото пих кафе сутринта преди тях, а и не ми е пуснала всички показатели, които би трябвало. Гинеколожката каза, че иска да види изследванията първо и след това ще коментираме операция, която вероятно ще се наложи. Каза, че ако искам, може да още три месеца да пробваме с Дуфастон. И аз вече се чудя какво да правя...Някой скоро правил ли е лапароскопска операция? Какви са актуалните цени и къде? По сайтовете на болниците хич не можах да се ориентирам, а знам, че хич не са евтини.
Чудя се дали да не пробвам един месец на билки. За толкова кратко време дали може въобще да има някакъв ефект? В момента не пия Дуфастон.
Сменете гинеколога. 3 месеца не се маха и още 3 да ви мъчи с лекарства за проба. Абсурдно. И то защо дуфастон? Това е слаб препарат.
А какво се пие? Чета, че почти на всички го изписват.

# 316
Много благодаря ❤️

# 317
  • София
НеПоКоРнА Контрацептиви, това е най-доброто решение. Последната ми киста миналата година беше 4,5 см. Направо бях бясна, защото само два месеци преди това имах друга, която се спука и беше почти двуседмично кървене. Изписаха ми Жанин, защото от Линдинет повръщах. За няма и два месеца кистата изчезна, а аз си имам и оперативни истории с кисти и Дуфастон не е решение. Това скоро ми го потвърди и репродуктивния при когото се следя, "много слаб препарат".
Билките не са решение, те са плацебо. Пийте си, не пречи чак толкова, но кистата със сигурност няма да изчезне от тях. На ваше място наистина бих потърсила друго мнение. За цените на операциите, ако се стигне до там - свяка болница има ценоразпис, влезте и вижте. В някои болници от началото на годината цените са променени поне 2 пъти.

# 318
  • 1st floor
Рових по сайтовете на болниците,  но наистина не се ориентирах за цени. Затова питам тук.

# 319
Аз съм си отгледала 10см. Киста. Звъннах във Вита и ми казаха ориентировъчно между 1200 и 1600 в зависимост от ситуацията и състоянието.

# 320
Моите са с диаметър общо 12,5см и 7,5 см. Не бързайте да се оперирате. Пробвайте с контрацептиви. Единствено ендометриозните кисти се махат задължително оперативно, ако са големи.

# 321
Моите са с диаметър общо 12,5см и 7,5 см. Не бързайте да се оперирате. Пробвайте с контрацептиви. Единствено ендометриозните кисти се махат задължително оперативно, ако са големи.
Имам час на 28. 03. Да видим какво ще се изкаже лекаря..... Аз я влача от години, билки, алое Вера, нони....Явно не се дава лесно

# 322
Да си кажа и моята история,много е дълга ,но ще започна от мин година когато ми спря МЦ за 2 мес и на 3тия отидох на лекар,точно за това,знам че имам миома,установи я 8.3см+ кисти ляв яйчник 29мм,десен двукамерна 37мм и втора параовиална 48мм,предизвикахме го с Прималут Нор ,правих хормон НЕ4- в норма,на 2рия преглед миомата същата,лява 29мм,дясна 23мм намаляла ,двукамерната 55мм и каза да чакаме да ми дойде и ако не пак Прималут ..акоъне ...операция.Не чаках,отидох при едно свитило в Майчин дом,каза миома67/73 така е на листа нарисувано и кисти ,но там нищо не разбирам,ще наблюдаваме и след 3 мес на преглед,на 2рия миомата била пораснала с 1.5 см и операция да маха всичко-миома,матка ,яйчници,кисти..и туморни маркери да си пусна- всичко точно с маркерите .Не отидох повече при този,следващия го спрягат за много добър,установи миома 7см,каза не се пипа,след като нямам оплаквания,кистите ще лекуваме,били 3,две по 2.5мм и 1 трикамерна,изписа Кистоп и Делфис,като спомене др добро лекарство 200лв опаковката ,но не помня как се казваше,по принцип сэм паника и част от инфото изфирасва,купих всички лекарства за 3 мес,но стана проблем с този доктор и няма да ходя  на др преглед,много дълго за обяснение.Ще си изпия купените добавки и искам да попитам някой дали се е лекувал с Кистоп и Делфис и мога ли да пия нещо билково към тях,чай ,тинктури,хомеопатично и др което четох тук в темата.Бихте ли ми препоръчали добър лекар за Варна,откак го предизвикахме, МЦ ми идваше 5 мес редовно,после през месец на втория,вече 2 пъти така,на почти 50год съм,чета форуми ,фейс за др лекар на който да се доверя,искам още много да напиша...😔

# 323
Аз съм си отгледала 10см. Киста. Звъннах във Вита и ми казаха ориентировъчно между 1200 и 1600 в зависимост от ситуацията и състоянието.

Продължението при мен.... оказа се 5см, а не 10. Ами от гастроентеролог, с коремен ехограф-толкова! Не го съдя, не му беше това работата.
Иначе бях на преглед във Вита. Попов каза, че по-добре е да се махне. Старичка киста е, според него няма шанс с лекарства да се получат нещата. Цената, която ми каза е 1700 лева. Това включва абсолютно всичко.

# 324
  • София
wiseacre - Насрочиха ли операция? Стискам палци по-бързо да се избавиш от нея!

# 325
wiseacre - Насрочиха ли операция? Стискам палци по-бързо да се избавиш от нея!
03.05
Дано!

# 326
Здравейте вече и аз се включвам в темата с  кисти и на двата яйчника по една. Следя се при доктор Христов от Надежда и засега той предлага да пробваме лечение с Примолут нор по схема. Като мен ме озадачи схемата и започвам да се чудя дали съм го разбрала правилно. Каза 7 дни по 1т. спирам за 3 дни преди цикъла, за да ми дойде и когато дойде го пия отново 10 дни от първия ден на цикъла, като тази схема я повтарям 3 месеца и тогава отивам на преглед. При вас каква е била схемата на прием на Примолут нор и имаше ли ефект от приема му? Прилагам и самата схема

Забравих да кажа, че изследвах туморни маркери и са в норма. Размерите, които са ми записани в амбулаторния лист са ляв яйчник с киста 5см и десен яйчник с киста  3.58 см . Чудя се тези размери само на кистите ли са или на самият яйчник с кистата заедно

Извинявам се за многото питания, но съм много притеснена да не се стигне до операция, защото вече имам 2 операции за гърба си от миома и конизация
Благодаря Ви предварително!

# 327
  • София
elica_2007 Опитай се да си спокойна! На мен ми е изписван примолут за задържан фоликул, само един прием имам, но беше достатъчен.
Тези размери са на кистите.
Но на рецептата не пише ли всъщност по 1 т. дневно за 7 дни, следващият цикъл от 16ти до 25 ден?

# 328
elica_2007 Опитай се да си спокойна! На мен ми е изписван примолут за задържан фоликул, само един прием имам, но беше достатъчен.
Тези размери са на кистите.
Но на рецептата не пише ли всъщност по 1 т. дневно за 7 дни, следващият цикъл от 16ти до 25 ден?
Аз точно това следващ цикъл от 16(това е очакваната дата на настъпване на менструацията)до 25 ден не мога да разбера дали да го пия

# 329
Аз също го разчитам като сега започваш 7 дни по 1 таблетка - спираш идва ти и от 16 до 25 ден на цикъла отново го пиеш. Прочети листовката. Нещо ми се върти в главата, че и аз съм го пила от 16 до 25 ден, но аз какво ли не съм пила вече.

Ако не си сигурна и не си запомнила какво ти е казал по-добре му се обади и питай да не го мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт