Киста на яйчника – 3

• 64 451
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Пак съм аз. Още не съм събрала кураж за операция. Обаче прокървих на 13 ден от цикъла. Отидох на лекар -изненада нова киста на др яйчник 3.5 см. Изписаха ми 5 дни дуфастон да спре кървенето и да ми дойде цикъла, защото това не било цикъл. Отчаяна съм, досега мислех за една, а сега са 2.

Другата колко е голяма? Моята беше 6 см, половин година не намаляваше. Нищо не ми изписаха, а ми казаха, че е препоръчително да се оперирам. Отлагах, защото имам бебче и се страхувах, че няма да мога да го нося веднага след това. И щях да отлагам още, но като го носех ( той си е тежичък) , понякога доста ме болеше, затова и се реших. Възстановаването при мен беше бързо, пожелавам ти и при теб да е така. След това няма да го мислиш.

# 421
Здравейте. Пак съм аз. Още не съм събрала кураж за операция. Обаче прокървих на 13 ден от цикъла. Отидох на лекар -изненада нова киста на др яйчник 3.5 см. Изписаха ми 5 дни дуфастон да спре кървенето и да ми дойде цикъла, защото това не било цикъл. Отчаяна съм, досега мислех за една, а сега са 2.

Другата колко е голяма? Моята беше 6 см, половин година не намаляваше. Нищо не ми изписаха, а ми казаха, че е препоръчително да се оперирам. Отлагах, защото имам бебче и се страхувах, че няма да мога да го нося веднага след това. И щях да отлагам още, но като го носех ( той си е тежичък) , понякога доста ме болеше, затова и се реших. Възстановаването при мен беше бързо, пожелавам ти и при теб да е така. След това няма да го мислиш.
Старата ми киста от 3.5 намаля до 2.5 см , а новата е 3.5 см. Ми то и след операция не е гаранция, че ще се свърши. Може още на следващия месец да се появи нова и от това ме е страх.

# 422

Старата ми киста от 3.5 намаля до 2.5 см , а новата е 3.5 см. Ми то и след операция не е гаранция, че ще се свърши. Може още на следващия месец да се появи нова и от това ме е страх.
Според мен големината на тези кисти не е голяма.  До колкото знам се оперират на 5-6 см., естествено много зависи и от вида им. На твое място ще потърся и второ мнение. Правено ли е изследване на туморни маркери?Пак ще кажа, че аз успешно излекувах моите с размер 5см и 3,6см за 3 месеца с Примолут нор и билки. Естествено всеки случай е индивидуален, но от това което се интересувах никой не ти гарантира, че след операцията няма пак да имаш подобен проблем. Според мен е много важно да се изследват туморните маркери и да се види видът на кистите и евентуално да се пробва първо с лечение.
Успех ти желая!

# 423
Да, така е. Но може и да не се появи нова, на това се надявам и аз Simple Smile Ако моята беше 3.5 см, нямаше да се оперирам. И друг път съм имала, но за първи път 6 см.

# 424
Пак ще кажа - за тия киста си има причина, търсете я. Нещо в организма ви не функционира добре. Ако приемем, че наличието на една киста е случайност, то рецидивът буди съмнение.

# 425
  • Враца
Здравейте, включвам се по повода за причините на поява на кисти. Преди 2 години ми откриха 10см киста на яйчника. Таза ме болеше много и ортопеда, към който се обърнах защото мислех, че съм за него, ке прати на ЯМР та там я откриха. С гинеколожката изчакахме 1 месечен цикъл, но не се спука и се оперирах. При операцията ми отстраниха и яйчника и тръбата. Тази година отидох на преглед на гърдата защото ме наболяваше, оказа се че имам малки кисти и на двете гърди, 2 кисти на щитовидната жлеза и лимфен възел на далака. Хематоложката ми при която следя анемията си, ми обясни, че тялото ми е склонно към кисти. Образували са се кисти във всички жлези в тялото. Съжалявам за дългия пост, исках да споделя случая си.

# 426
Здравейте, включвам се по повода за причините на поява на кисти. Преди 2 години ми откриха 10см киста на яйчника. Таза ме болеше много и ортопеда, към който се обърнах защото мислех, че съм за него, ке прати на ЯМР та там я откриха. С гинеколожката изчакахме 1 месечен цикъл, но не се спука и се оперирах. При операцията ми отстраниха и яйчника и тръбата. Тази година отидох на преглед на гърдата защото ме наболяваше, оказа се че имам малки кисти и на двете гърди, 2 кисти на щитовидната жлеза и лимфен възел на далака. Хематоложката ми при която следя анемията си, ми обясни, че тялото ми е склонно към кисти. Образували са се кисти във всички жлези в тялото. Съжалявам за дългия пост, исках да споделя случая си.

Много неприятни констатации. Направихте ли изследвания за установяване на причината за тези кисти на различни места?

# 427
  • Враца
Не, правих 2 ехографа на гърдите и изследвания на щитовидната жлеза, както и ехограф на нея. Казаха ми, че може да изчезнат и че не се знае защо и кога са се появили, просто трябва да ги наблюдаваме.

# 428
  • вкъщи
И аз съм склонна към образуване на кисти.. особеност на организма.

# 429
Здравейте момичета,
Имам многокамерна киста 6 см и назначени туморни маркери. Казаха ми, че трябва да се оперирам, но ми предстои второ и трето мнение. Може ли да ми обясните повече за туморните маркери, понеже и преди съм имала кисти, но сега ми ги назначават за първи път и не ми обясниха какво означават.
Са 125 е завишен, а HE 4 и Рома са в норма. Какво означава това? CA 125 e 47.7 при горна граница 35. Това означава ли, че кистата няма да се повлияе от лекарства и операцията е задължителна?

# 430
  • София
От колко време е кистата? Ако вече три месец си стои с тези размери - операция.
Малко е вероятно да се повлияе от лекарства при такъв размер.
Не мисля, че маркерът е чак толкова повишен, но предполагам, че и останалите лекари ще насочат към операция.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 16:45 от NadezhdaML

# 431
Този месец я откриха и предстои да я проследим, но май точно заради маркера казаха че е за операция. Преди съм имала такъв размер и се сви от дуфастон и противозачатъчни след това, но не ми изследваха туморните маркери тогава и не знам този СА125 какво значи?

# 432
За мен по-скоро ги притеснява, че е многокамерна и не е малка. Все пак повишеният маркер е маркер на възпаление и не е кой знае колко повишен.

# 433
Здравейте,
Преди три месеца ми откриха киста в единия яйчник 36 мм на 32 мм, пих три опаковки Регулон.
При вторичен преглед се установи, че кистата е изчезнала, но пък в другия яйчник се е появила нова с размери 34 мм на 20 мм, което учуди мен и АГ. Предписано ми е да пия противозачатъчните още 3 месеца.
Моля ви, споделете, нормално ли е, да се появи нова в този случай, дали са ми слаби хапчетата?
Също така какви изследвания бих могла да си направя, възможно ли е да се дължи на някакви дефицити?
П.С. Преди по-малко от година са ми пускани щитовидни хормони и са в норма.

# 434
Гърне без похлупак, д-р Попов, д-р Николай Попов ли е?

Общи условия

Активация на акаунт