Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 11 957
  • 318
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ако аз работех за 25к, и хабя време и труд като за 2к, най-малкото, нервите, които ще употребявам ще са 10рни. Защото непрекъснато ще съм под натиск да не ме уволнят. И това създава огромен стрес.

Отделно пък, работа за 25к ще изисква да си вложил тонове труд и лишения в образование.
Отделно, няма как да се разминеш с труда и енергията като за работа за 2к. Работодателят ти ти е дал тия пари, за да може да ти седне на врата и ще иска от теб съвсем друго ниво на отдаденост.

Така че, мързелива и некадърна, не. Но малко по-мързелива и малко по-некадърна от мъжа ти, много вероятно. Също и подложена на много по-малко стрес и напрежение, включително пост-работно.
А и винаги я има опцията, ако нещо не ти допадне, някоя колежка върти интриги, да им теглиш майната, взимаш шапката си и си до там.
При мъжът за 25к няма тоя лукс. Ще кеси там, ако ще и целият офис да плете интриги срещу него и да го гледа на кръв или ехидно.

# 271
По темата- може.Вече осем години сме заедно. Неговата кола е около 25 Хил.,моята 2.Той има имоти,вила на морето,пари. Аз една заплата и две деца.Проблеми сме имали,но никога от финансов характер.Неговото си е негово,моето - мое. При толкова голяма разлика няма как да имаме общ бюджет.

Глупости..
Освен ако връзката ви не е само сексуална.
Няма как да живееш с човек под един покрив и моето си е мое.Всъщност има,но е мега извратено.

# 272
По темата- може.Вече осем години сме заедно. Неговата кола е около 25 Хил.,моята 2.Той има имоти,вила на морето,пари. Аз една заплата и две деца.Проблеми сме имали,но никога от финансов характер.Неговото си е негово,моето - мое. При толкова голяма разлика няма как да имаме общ бюджет.

Глупости..
Освен ако връзката ви не е само сексуална.
Няма как да живееш с човек под един покрив и моето си е мое.Всъщност има,но е мега извратено.
Кое точно е извратено?Абсолютно никога не е казал , апартамента/ къщата си е моя. Но аз го знам. И нямам претенци.Аз колкото и да работя,не мога да го стигна. Вече казах,че моята заплата е много добра за страната,но е далеч от неговата. Кое не разбра?

# 273
  • София

Кое точно е извратено?Абсолютно никога не е казал , апартамента/ къщата си е моя. Но аз го знам. И нямам претенци.Аз колкото и да работя,не мога да го стигна. Вече казах,че моята заплата е много добра за страната,но е далеч от неговата. Кое не разбра?
Ама не случайно в семейния кодекс има понятие СИО. Като сте заедно ти допринасяш за неговите постижения, затова нещата ви са общи. Иначе ще спиш в общинска квартира, той в палат и ще се виждате на пейка в парка.

# 274
  • София
Мисля не са женени...

# 275
  • София
Ясно. Все пак говоря принципно и не с идеята тя да си тръгне с неговото, но чак пък да няма нищо общо, не мисля, че е така.

# 276
  • София
Ам, има си доходи жената, той не се скъпи за децата ѝ - наместили са се идеално.
Претенции върху имоти би било нахално, ако разбира се не са градили заедно.
Положението е заварено и за хората си работи.

# 277
Защо да спи на общинска квартира... Може да има възможност да плаща наем, може да има и свой имот. В момента живеят в негов имот, но това не означава, че тя е финансово неспособна да се грижи са децата и себе си.

Моето семейство живее в мой имот. Ако се разведем, да не мислите, че мъжът ще остане на улицата.

# 278
  • София
При такива разлики, дори месечният доход, както съфорумката каза, няма как да е общ. Да, може да се използва за нещо голямо, общо, примерно покупка на общо семейно жилище, но не и да се дели и да се фука за глезотии. Говорим за доходи 10-20-30к месечно.
Т.е. сляпото деление на 2 и обобщаване работи до един момент.
Едно е да събере 1-2 годишен доход и да ѝ купи на жената един апартамент, друго е да има бизнес, който е градил цял живот, или кариера, и с тези приходи, които вече излизат от дефиницията "семейни" да се делят и да се плячкосват. Те са необходими и за резерви на бизнеса, бъдещи рискове, бъдещи инвестиции, промени, иновации, разширения, закривания, откривания.
Сега, ако говорим за до 6-10к заплати, ок, нека са общи.

В горния случай говоря за бизнес, който е създаден и работещ преди да се срещнат. Ако го е започнал от 0та, и вече са били заедно, тогава ок, мога да приема, че трябва да се раздели.
Но да се срещнат, той да е с едни 10млн напред и тя да има претенции за половината, Още повече, ако са неделими, например вложени във фабрика, която има и заеми, ами малко множко ми идва. Т.е. той няма да може да направи 2ра ипотека, та да ѝ наплати в пари половината.

# 279
Женени сме,втори брак и за двамата.Гърците държат на брака доста повече от нас.Далеч съм от пейките и общинските жилища,много далеч.
 Да заклеймиш едно чуждо семейство с една единствена дума,, глупости" не прави чест на никого.
 Да тръгнеш да създаваш СИО на 40 години е различно,и не толкова просто. Не е като от студентските скамейки, под ръчичка,заедно в добро и лошо.На 40 всеки има нещо зад гърба си.Кой деца,кой пари и имоти. Ние сме намерили своя баланс в отношенията си.Дадох мнение по темата, съвет не съм искала.Повтарям ,финансово съм добре,с добро образование,но неговият стандарт е съвсем различен.

# 280
Женени сме,втори брак и за двамата.Гърците държат на брака доста повече от нас.Далеч съм от пейките и общинските жилища,много далеч.
 Да заклеймиш едно чуждо семейство с една единствена дума,, глупости" не прави чест на никого.
 Да тръгнеш да създаваш СИО на 40 години е различно,и не толкова просто. Не е като от студентските скамейки, под ръчичка,заедно в добро и лошо.На 40 всеки има нещо зад гърба си.Кой деца,кой пари и имоти. Ние сме намерили своя баланс в отношенията си.Дадох мнение по темата, съвет не съм искала.Повтарям ,финансово съм добре,с добро образование,но неговият стандарт е съвсем различен.

Не им обръщай внимание. Нападат те защото си случила.

# 281
  • София
То, реално, месечно, човек не може да изхарчи чак толкова за ядене, пиене, дрехи, такси. Добре, ще купуваш сьомга и Блек Ангъс и... какво повече? Няма накъде.

# 282
  • София
Роки, ма как да няма Laughing

# 283
  • София
Ами те и ресторантите затвориха...
И заведениета, и казината...
Освен готвачка да си вземеш, вече може да не ми стига въображението.

# 284
  • София
Само за ядене си мислите!

Човек след 40така му падал апетита.

Общи условия

Активация на акаунт