Отговори
# 120
Дари, права си, не го отричам. То с всяка специалност е така, повечето поне де, че последната година е като 12 клас в училище.
Бях изключилс, че го е учила преди това, но въпреки всичко, както го посочи и ти, не е редно да се подписва, да работи и щуротии. Ако е само като съветник, да дава идеи и такива неща - окей, но иначе не бива.
Като да учиш медицина, да го практикуваш, но да го нямаш на хартия, което в случая е доста важно.
Както и да е де, съгласна съм с всичко 😆

# 121
  • София
Привет, момичета! Flowers Hibiscus

Гледах отново 30 еп. и сцената пред камината наистина е сърцераздирателна! Сцена, наситена със страст и емоции! Палитра от нажежяващи емоции, които могат да възпламенят пространството с интензивността си, извиращи от цялата същност на нашите главни герои! За нас зрителите е и огромно удоволствие и завладяваща ни с тъга тази прекрасна сцена! Heart

Серкан: от една страна виждаме вътрешната борба на един мъж, изгубил някъде в полета към Италия спомените от последната година на живота си; страданието му от липсващите части от пъзела на техните общи магични моменти; собственото му огорчение от невъзможността да сглоби цялостния пъзел;  далечни спомени пробудени от един красив откъс от книга; плахо пробуждащия се интерес към красивата, млада жена с очи на сърна седнала срещу него; безкрайното любопитството за вълшебната любов между тях, за която всички говорят; неистовото желание и страст да я докосне; импулсивния копнеж да вдъхне аромата и благоуханието й! Cupid

Еда: от друга страна виждаме една изгубила се напълно в голямата си любов жена, изстрадала загубата и внезапното завръщане на любимия си мъж жив; сломена от новината, че той не помни прекрасните им съвместни моменти от последната година; силно огорчена от пренебрежението и ирония с които той й говори; отричането на нейното съществуване и студения му пълен с безразличие поглед; шокирана от внезапното му предложение за брак на друга жена; една много искрено и тъжно разказана легенда за Аполон и неговата любима; дълбоко влюбена жена, която продължава да се надява, че спомените за тяхната любов отново ще се появят в спомените на единствения! Gift Heart

И за мен тази сцена определно би била перфектна, ако не беше един съвсем малък акцент ...... каскета на Серкан! Независимо от факта, че каскетът не се появява като модна  тенденция, а като необходимост, той натрупва популярност и вече няколко столетия е задължителна част от мъжкия гардероб! Неговото основно приложение е да топли главата през зимата или да я охлажда в топлите месеци! В тази връзка за мен остава нелогично и необяснимо присъствието на Серкан с каскет пред горящата камина! Подобно на онази романтична, нежна и пълна с мечти сцена от 23 еп. (става дума за сцената на пързалката), когато не можах да преглътна ръцете на Серкан с ръкавици, галещ лицето на Еда! Flowers Four Leaf Clover

Споделям тези свои размисли с ясното съзнание, че това е само един незначителен щрих от целия епизод, който обаче мен много ме подразни заради прекрасната сцена! За мое огромно съжаление сериалът ни в последно време изобилства от алогично изградени образи и недоразвити сюжетни линии, противоречия и пълни  несъответствия! Продължавам да се надявам, че сценаристите ще успеят да коригират поне част от тях в следващите епизоди! Sunglasses

Доката има надежда за тези, които харесват поезия:

Скрит текст:
Докато има надежда

Понякога нужда изпитвам
тихо сама да поплача,
гордостта набързо изтривам
и бавно поглъща ме здрача.

Но щом утро настъпи отново,
аз бързо обличам усмивка,
забравям тъгата.... Готово!
Тя е само нощна завивка!

Сякаш превръщам се в статуя – смееща,
но готова всеки момент да заплаче.
Искрица на надежда винаги тлееща
сълзите ми трие обаче!
С. Жекова

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 19:25 от nrgmama

# 122
Пак съм аз с моите си разсъждения, но видях тази снимка и си помислих следното:

Напълно разбирам защо Еда измисли това с фалшивия годеж за пред Серкан, иска да му покаже, че е продължила напред, така както той, но ми се струва, че пропуска една важна подробност..  годежът на Еда и този на Серкан няма една и съща сила и значение. Серкан се сгоди за Селин, защото се чувстваше притиснат от всички, които го караха да си спомни за една голяма любов, с една непозната за него жена. Той отчете, че на нея няма да й е приятно, да, извини й се, но обясни, че Селин е единствена, която той помни и я помни като своя приятелка - тя за него не се е променила. Той катастрофира, и съзнанието му му поднася тази информация и нищо от Еда. Да, необмислено е било предложението, но не мисля, че която и да е от нас би се сгодила или би се хвърлила в обятията на непознат - а това се очакваше да направи Серкан и за да успокои напрежението се сгоди за Селин. Това, че не се случи е друг въпрос. Обаче! Еда се "сгодява" за Дениз с пълното си съзнание, че ще го нарани, това е и търсения ефект. Да го нарани, да види, че я губи и да си спомни, а Серкан не се сгоди за Селин с целта да я нарани Еда. Не разбирам как Еда се е уморила от това да му припомня като е минала само една седмица и не осъзнава ли, че Серкан е жертва на Селин и паметта му има нужда от време? Той е претърпял катастрофа, не помни нищо и кокошката моделира неговото съзнание, неговото мислене по нейно желание. Той сам много пъти изяви желание да говори спокойно с нея, без крясъци и викове, каза й че иска да я опознае отново, загатна й леко, че си спомня нещо. Ако Еда не беше реагирала импулсивно отново и не беше се сгодила за Дениз, Серкан щеше да прояви още по-голям интерес към нея, а сега според мен ще е объркан. Как така тази жена е влюбена в мен, а се сгодява за друг?  Не че няма да продължи да му е интересна, това е ясно.  Но все пак, всеки път когато Серко проявяваше интерес към Еда, той беше извън влиянието на Селин, значи интересът е истински и не е преструвка. Той не е направил нищо нарочно и с цел да я нарани, а с цел да подреди мислите в главата си, а Еда направи точно обратното "Ела и виж ,че и аз мога да съм щастлива" или да му натрие носа преструвайки се на щастлива. Не я обвинявам, но вижте Серкан колко е объркан дори като предлага на Селин, а вижте усмивката на Еда от онзи ден. Надявам се ме разбирате на къде бия. Малко са ми объркани и моите мисли, но ги нахвърлям докато съм се сетила. 😀

# 123
Благодаря на всички вас Момичета за хубавите думи, за куража и съпричастността ви.
                            Макар в реала да не се познаваме, по постовете ви личи, че сте много добри хора. Много ме
                            трогнахте, защото в такъв тежък момент човек има нужда да усеща подкрепа и аз я получих,
                            благодаря ви.Иначе съм добре, но съм след една доста тежка процедура, вземане на костен
                            мозък от гръбначния стълб.. Звучи много стряскащо нали?
                                        Прочетох ви и както винаги е било усмихнах се, заредихте ме с позитивизъм и мечти.
                                        Желая една хубава вечер.Flowers Hibiscus

# 124
Танита, цял ден те мислих, радвам се да прочета, че се чувстваш добре. Отбивай се при нас, когато имаш възможност, всички ние тук намираме бягство от реалността и си станахме като приятелки 💓 Това направи сериалът "Почукай на вратата ми" с всички нас.

# 125

Танита, кураж, с теб сме. И стискаме палци всичко да е наред Hug

https://twitter.com/i/status/1358809897115205634

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 18:34 от mi_si

# 126
  • София
Пак съм аз с моите си разсъждения, но видях тази снимка и си помислих следното:

Напълно разбирам защо Еда измисли това с фалшивия годеж за пред Серкан, иска да му покаже, че е продължила напред, така както той, но ми се струва, че пропуска една важна подробност..  годежът на Еда и този на Серкан няма една и съща сила и значение. Серкан се сгоди за Селин, защото се чувстваше притиснат от всички, които го караха да си спомни за една голяма любов, с една непозната за него жена. Той отчете, че на нея няма да й е приятно, да, извини й се, но обясни, че Селин е единствена, която той помни и я помни като своя приятелка - тя за него не се е променила. Той катастрофира, и съзнанието му му поднася тази информация и нищо от Еда. Да, необмислено е било предложението, но не мисля, че която и да е от нас би се сгодила или би се хвърлила в обятията на непознат - а това се очакваше да направи Серкан и за да успокои напрежението се сгоди за Селин. Това, че не се случи е друг въпрос. Обаче! Еда се "сгодява" за Дениз с пълното си съзнание, че ще го нарани, това е и търсения ефект. Да го нарани, да види, че я губи и да си спомни, а Серкан не се сгоди за Селин с целта да я нарани Еда. Не разбирам как Еда се е уморила от това да му припомня като е минала само една седмица и не осъзнава ли, че Серкан е жертва на Селин и паметта му има нужда от време? Той е претърпял катастрофа, не помни нищо и кокошката моделира неговото съзнание, неговото мислене по нейно желание. Той сам много пъти изяви желание да говори спокойно с нея, без крясъци и викове, каза й че иска да я опознае отново, загатна й леко, че си спомня нещо. Ако Еда не беше реагирала импулсивно отново и не беше се сгодила за Дениз, Серкан щеше да прояви още по-голям интерес към нея, а сега според мен ще е объркан. Как така тази жена е влюбена в мен, а се сгодява за друг?  Не че няма да продължи да му е интересна, това е ясно.  Но все пак, всеки път когато Серко проявяваше интерес към Еда, той беше извън влиянието на Селин, значи интересът е истински и не е преструвка. Той не е направил нищо нарочно и с цел да я нарани, а с цел да подреди мислите в главата си, а Еда направи точно обратното "Ела и виж ,че и аз мога да съм щастлива" или да му натрие носа преструвайки се на щастлива. Не я обвинявам, но вижте Серкан колко е объркан дори като предлага на Селин, а вижте усмивката на Еда от онзи ден. Надявам се ме разбирате на къде бия. Малко са ми объркани и моите мисли, но ги нахвърлям докато съм се сетила. 😀

Аз не съм съгласна с някои неща от поста на Есенна магия и си позволявам да ги напиша:
1) годежът на Еда и този на Серкан няма една и съща сила и значение. - силата и значението са едни и същи! И двамата обявиха, че се женят, т.е. сгодени са за съответния партньор, различни са само подбудите им, т.е. причините за да се достигне до такова действие от страна на всеки един от тях;
2) Еда се "сгодява" за Дениз с пълното си съзнание, че ще го нарани, това е и търсения ефект - аз никъде не съм срещнала таковя изявление от страна на Еда, как би могла да нарани човек, който многократно й заяви, че не я помни, че не иска да си я спомни, че за него тя е чужда (еп. 29). Мога да припомня и разговора между Серкан и Енгин (еп. 30), когато Серкан му обясни, че чака Еда да замине за няколко седмици, за да го забрави и да се успокои! За какво нараняване иде реч?

За мен от момента на тръгването на Серкан от сватбата в еп. 28 до последната сцена в еп. 30 наранената, огорчената, обидената и унижената е Еда! Великият  Стефан Цвайг е казал: „Ала гордата жена може да бъде само унизена, не и сломена.“! Унизената, но не сломена Еда направи предложението на Дениз (който както стана ясно не е непознат за нея, а приятел от детството!) за този годеж, друг е въпросът как сценаристите ще решат заплетените като в кълбо проблеми, които сътвориха в последните епизоди!

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 18:40 от nrgmama

# 127
Съгласна съм, че никъде не го е заявявала открито каква е идеята на годежа и с Дениз, но всички знаем, че не е от любов или привързаност. Серкан се сгоди за Селин, защото в неговото съзнание тя е неговата "любима" или жената, с която последно е бил по неговите спомени, но Еда се сгоди за Дениз, за да предизвика ревност и да стигне до него по някакъв начин, след като не успя с целувка, спомени, рокля и т.н. Целта й е да си припомни, но и да си припомни в него ще остане много, много горчив вкус.
А за първото може и да не съм се изразила правилно за силата и значението, но идеята ми беше, че подбудите им са различни, така че това е грешка в изказа ми от бързане да го напиша. 😀 Единият си мисли, че това е жената, за която трябва да се оцени, другата.. не знам какво си мисли. Всеки гледа на нещата по различен начин, за това и темата ни е толкова интересна и дискусиите винаги са много обширни 💓

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 18:47 от Есенна магия*

# 128
  • София
Попаднах на това видео преди малко. Нищо не мога да разбера, за какво говори това момиче, но в момента в който чух името на Мурат Далкалъч, се накокошиних. А като го видях да го коментира и да съпоставя Ханде и Керем съвсем се изнервих.
Може ли някой, който разбира турски да ни каже с две думи за какво става дума. 

Ха дано най-накрая си е намерил друга, та да се кротне вече...

# 129
Новата реклама на Ханде

https://www.instagram.com/p/CLCfF47Ax90/?igshid=1lr7l3vg51nin

Mi_si, извинявай, не видях, че си качила.🥰

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 19:12 от Defne.4

# 130
Здравейте момичета . Пожелавам много здраве на вас и вашите семейства!
Според мен Серкан се сгоди за Селин за да си даде време, за да обмисли ситуацията след амнезията, като защитен ход. Той не си спомня че се е разделил със Селин и се чувства задължен да се ожени за нея.
Еда се сгоди за Дениз за да предизвика ревност, за да предизвика спомени у Серкан, като защитен ход спрямо болката която и причини действията  на Селин и Серкан който не я помни.

# 131
Магийке, и двамата се сгодиха за приятелите си от детството. Серкан за жената, която помни. (Не помня да я е наричал "любима", даже, когато й предложи да се омъжи за него, гледаше Еда и в последния момент извърна глава към Селин). Еда преди да оповести предложението на Дениз го помоли да й направи едно добро. Така че предложенията за брак са равностойни по значение - от зор. Grinning
Предложението на Еда, според мен, трябва да породи страх у Серкан, че я губи. В ситуацията, в която той наново се влюбва в нея, страхът е от чувствата, които ще го задействат и откъснат от Селин. Щото на ниво чувства Серкан не е при Селин.

# 132
Аа, Кате, това за любимата са си мои думи и за това си е в кавички 😀 С тези годежи толкова интриги се завързаха, та не знам Сц как ще ги разплетат..

# 133
За мен не е проблем ... Wink

Новата реклама на Ханде
https://www.instagram.com/p/CLCfF47Ax90/?igshid=1lr7l3vg51nin

Mi_si, извинявай, не видях, че си качила.🥰

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 19:30 от mi_si

# 134
  • Плевен / София
Селин каза на Еда, че макар да те да не са били заедно, когато тя се е появила сега нещата са различни.
Това означава, че Серкан не помни по голям период от време....т.е. че се е разделил с " любимата" Селин и по точно тя го е зарязала.
Дениз е наясно с подбудите на Еда и не може да се смята, че Еда го използва без той да е наясно.

Общи условия

Активация на акаунт