Отговори
# 420
  • Пришълец
Елинор, може. Особено след като звездите ще са част от предстоящия епизод под една или друга форма - дори Еда ще е с такива обеци. Още повече, че едни от най-ярките им общи спомени са свързани със звездите - подари ѝ, ползваше координатите като парола Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз си мислех, че Серкан може да си спомни за пръстена по някое време - докато го избира, слага на ръката на Еда или като му го връща.... Да му стане специален и на него и оттам да му хрумне идеята за колие с цвете...

П.П. след наложената им глоба за ваната си мислех, че има и други еротични сцени, наистина еротични и то без никаква голота - онази с глината Joy

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:22 от Маргарита Н.

# 421
Това се върти из Инстаграм и туитър
ГАРД КЕРЕМ😂😂❤❤
Пази си Хандемиту🤘🏼

# 422

Благодаря за превода.
Какво ли чува Еда като държи този телефон? Да не би Селин да й пуска записа?

Какво ли ще стане на тази яхта?

Надявам се нещо хубаво за Еда и Серкан

А и се надявам Еда да не приеме пръстена а да го върне на Серкан че така той повече да се сеща занея .

А тук Пърл и Енгин да не се радват на бебето което чакат?

# 423
  • Кърджали
Сцената с глината на мен ми дойде по-еротична дори от всичките целувки събрани накуп. Как не са се сетили да ги глобят за "подбуждане към неморални помисли"
Не мига да измисля изобщо кой ще е следвашият му проблясък  Много зависи какво ще го пробуди. Не вярвам да е догонването на таксито щото трябва да си спомни и за какво го гонеше това такси.
Наш момък е в тренда

# 424
Аз казвам, че й е купил чифт чорапи, гащи, потник и комбинизон 🤔 И един дезодорант де, къде го забравих, може и един сапун, с аромат на зюмбюл 🌷
Кутията е голяма, ще ги побере 😆
Забрави да споменеш и сутиен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 425
Не е Ханде ,а приятелката и  и стилистка  -Nilayko и затова се чудех феновете как решиха, че това е новата къща на Ханде 😀
Сега като чета за нов дом си спомням ,че съпругът на Гамзе (май е някакъв строител ,архитект, инженер или нещо такова 😆) и Нилайко (  дано съм го написала правилно ) бяха качили едновременно стори на някаква къща и тогава фенове предположиха ,че е новият дом на Ханде и може би са били прави ... 😀
Намерих го :

Честит да и е и изпълнен с много любов 🥰
Sezariya Точно така. Аз го търсех, но не можах да го намеря. Зет й е в строителния бранш. Има строителна фирма. Нищо чудно той да е съдействал за намирането на жилището. Само така и не можах да видя хубаво, това в отражението на вратата на втората снимка, Ханде ли е?

Налбантова  Не върви зетя да се разхожда по гащи пред тати.  Нали при тях морала е на първо място. Не могат да се целуват, да се къпят заедно под душа и да влизат голи в джакузито. Тати ще вземе да получи някой инфаркт.

# 426
Не съм 😏 За да се закупи тази част като подарък, то човек трябва да знае размера.. Има две опции - да я попита или да ги е преценил чрез допир, може и на оЧо, нооо... Само Серкан може да вземе точната чашка, за това Дениз е наблегнал на комбинизончето 😆😆

БлагаВест, именно. Комшията не би допуснал зет и дядо да се засекат по гащи, до хладилника нощес. Единият ще иска да пие вода, а другият - трябвало му сметана, ягоди и шоколад, ако ли не - ще чукне две яйца и каквото дойде 😆
 Аз за това се зачудих нещо и попитах, но отговор нямам. За целувките на Енгин и Пъръл. ВиждалА съм ги само да спят в леглото, не помня кога и колко са се целували, но ей го - Пъръл бременна, а дори той не я е щипнал по дупето 😆 Сигурно СЕМ ще им свали кожата на Фокса тогава, но както и да е. Забременяха след брака, по тази логика не очаквам Еда бремемна преди подписване с безпаметния.

# 427
  • София
Не съм 😏 За да се закупи тази част като подарък, то човек трябва да знае размера.. Има две опции - да я попита или да ги е преценил чрез допир, може и на оЧо, нооо... Само Серкан може да вземе точната чашка, за това Дениз е наблегнал на комбинизончето 😆😆

БлагаВест, именно. Комшията не би допуснал зет и дядо да се засекат по гащи, до хладилника нощес. Единият ще иска да пие вода, а другият - трябвало му сметана, ягоди и шоколад, ако ли не - ще чукне две яйца и каквото дойде 😆
 Аз за това се зачудих нещо и попитах, но отговор нямам. За целувките на Енгин и Пъръл. ВиждалА съм ги само да спят в леглото, не помня кога и колко са се целували, но ей го - Пъръл бременна, а дори той не я е щипнал по дупето 😆 Сигурно СЕМ ще им свали кожата на Фокса тогава, но както и да е. Забременяха след брака, по тази логика не очаквам Еда бремемна преди подписване с безпаметния.
Ама те докато се суетят около хладилника, Ханде да не заспи. Току виж зет и тъст се харесат. Може и  по една ракийка да му ударят.
А тези двамата Пърл и Енгин направо трябва даже да ги наградят, че не развращават младото поколение. Я как тихомълком действат без никой да ги разбере. Няма нужда от целувки. Даже и бебето са го измайсторили само с  поглед.

# 428
Мисля си, че Серкан объркан от думите на Селин не вярваше на тези спомени, които изникват. Той си спомня моменти от годежа.
Първо не беше сигурен, че това е  Еда, после не беше сигурен, че това се е случило.
Ама снимката в книгата ще е доказателство.

Може би книгата ще е това, което ще му помогне да си освежи паметта. Той я четеше през цялата си връзка с Еда, може да му служи за ориентир.

Дано пак да почне да я чете. И думите в книгата да свържат сърцето и мозъка. Той като я четеше преди се опитваше да разбере чувствата си и емоциите... дано и сега да му помогне.

А по въпроса коя ще е следващата сцена, която ще си спомни - мисля, че може би тази с басейна ... Еда предстои да му припони какво е ревност.

А и имахме загатнато, че има спомени от урока по плуване.
Явно е, че на Серкан му каресва косата на Еда. Я той я пипа в спомените му, я тя я пипа...

Ето моментите които си спомни в бара, след като Еда влезе:

А може и да си спомни някоя друга сцена ... примерно готвенето, работата в офиса заедно.

# 429
Oчертава се интересен епизод в събота.
Няколко думи за Айдан-кога най -после ще се задейства тази жена не знам.Силно се надявам,че след като шеф Алекс и показа пътя,тя ще насочи вниманието си към любимия си син.Едва ли Серкан вечно ще игнорира мнението и,даже ми се струва,че може да поиска да му разкаже нещо.Айдан има голям грях спрямо Еда а и в комбинация със
Сейфи биха и били от полза.

# 430
Здравейте момичета,
Танита, бързо оздравяване и да остава в миналото.❤
Алекс и Али, благодаря за красивата тема и преводите. ❤🌺
Пускам превод на една много хубава статия на американската блогърка mh musings за кампанията в Туитър миналата събота. Тази статия е като любовно писмо за фенбазата. Слагам една част в скрит текст, защото е дълго.
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-the-power-of-a-fandom

В събота фенбазата #SenCalKapimi постави рекорд за дизи в Туитър от 2.1 милиона туита, първият милион беше достигнат за около 2 часа и беше в тренда на 37 страни. Той също така попадна в топ 7 на Tуитър трендовете в САЩ, където сериалът не е нито достъпен като мейнстрийм забавление, нито се гледа от стотици хиляди зрители.
За някой, който наблюдаваше как кампанията набира скорост само за няколко дни, докато оригиналният пост се разпространяваше като горски пожар в множеството фен профили в Instagram, Twitter и Facebook, това е истински пример за групово усилие, илюстриращо как невероятното може да бъде постигнато чрез единомислие.

Кои сме ние?
Тази специфична фенбаза се състои предимно от жени, на възраст от 15-17 до 60-70-години (поне на англоговорящите пазари, където имам достъп до данни за аудиторията). Вероятно бих преценила средната възраст на глобалната фенбаза на около средата на двадесетте, все по-активна в социалните медии, без филтър в споделянето на мнения по теми за равенството на половете, стереотипите, сексуалността, справедливостта, социалната стигма и др. Някои сериали се превръщат в плодородна почва за много подобни дискусии и дебати, където вече не сме ограничени от нашите географски граници или физически кръгове на влияние, където в исторически план такива дискусии могат да се провеждат само със социални и / или професионални събеседници. Достъпът до цифрови медии демократизира процеса на диалог по невероятен начин и възможността за развиваш и усъвършенстваш мисленето си е огромна.

Когато SCK се появи на екран, двойката Kерем Бюрсин и Ханде Eрачел беше многоочаквана заедно със сценария на Айше Юнер Кутлу, увековечена като създателката на поетиката довела до глобалния успех на Erkenci Kus. И екипът не разочарова, предлагайки уникална интерпретация на често изобразявания сценарий на богато момче, което среща бедно момиче и политат искри. Може да прочетете анализите ми до епизод 28, за да разберете какво харесват най-запалените фенове на сериала, тъй като те не са само мои собствени интерпретации, но също така включват възприятия, събрани след часове четене на различни гледни точки в различните социални медии.

В последните десет епизода продуцентската къща експериментира със смяна на сценаристите и макар всеки епизод да има свой собствен добре замислен подход, тези от нас, които са израстнали с творенията на Айше от самото начало, забелязват нарастващото разминаване в характерните черти, които започват да бъдат премахвани от многото обичани пластове на героите, старателно развити от Айше в първите 12 епизода. Тъй като сценарият продължава да губи първоначалния си усет, разочарованите фенове споделят тъгата и разочарованието си в различните платформи, като някои открито молят продуцентите да върнат душата на историята. За съжаление, това не е код лесен за разгадаване и броят на обезсърчените фенове нараства.

Но това напротив не намалява ангажираността в социалните медии спрямо SCK, защото сериалът вече е по-голям от сценария и да следваш актьорския състав е нещо отделно. Керем Бюрсин и Ханде Ерчел станаха невероятно популярни, увеличавайки своите Instagram последователи с милиони, тъй като техните превъплъщения като Серкан и Еда улавят отличната химия между героите, така както и между актьорите. Животът пред камерата се смеси с реалния живот и през последните няколко месеца се завъртяха слухове за връзка извън екрана. Има много конспиратори в социалните медии, които подкрепят подобни идеи и това допълнително измерение подхранва ежедневното съдържание в социалните медии и поддържа забавлението на фенбазата, дори когато сценарият упадна. С тези постоянни взаимодействия, виртуалните приятелства се разраснаха, създадоха се връзки и фенбазата се разрастна отвъд обикновената, тя стана семейство.

Кампанията
На 30 януари фенбазата достигна нов връх на рейтинг в социалните мрежи с 578 000 туита и това привлече вниманието на редица Туитър акаунти за dizi новини. На 1 февруари @huyde12 (Fisildayan ADAM) предизвика фенбазата на SCK и попита дали може да достигне над 1 милиона туита, рекорд държан от Gunesi Kizlari, един от предишните сериали на Ханде. 4 часа по-късно @Lili_Rose_29 писа, че 1 милион туита е нашата цел и че ще го направим заедно, въпреки че тогава тя самата вярваше, че е възможно.

Започнах да виждам призиви за кампанията в моята ТL (timeline), но тя се засили от четвъртък, тъй като няколко големи акаунта започнаха да насърчават фенбазата да участва. Целта “Нека достигнем 1 милион” е лесна за комуникация и за начинаещите Туитър потребители имаше полезни инструкции как се прави пост, за да се стигне до тренд. Видях подобни снимки в различните мрежи вкл. Instagram и Facebook форуми, които имат хиляди последователи. Член съм на няколко Facebook групи и има няколко, които имат над 40 000 последователи всяка. Популярността на сериала е невероятна и информацията се разпространяваше бързо.
На новите Туитър потребители също беше казано, че трябва да имат поне 50 последователи, за да могат техните постове да бъдат отчетени и няколко съществуващи потребители подкрепиха растежа на тези по-малки акаунти, като им осигуриха необходимите последователи за една нощ. Някои потребители също създадоха резервни акаунти, в случай че основните им акаунти бъдат закрити от Туитър полицията поради спам. Всичко, което трябваше да направим, беше да чакаме MF Yapim да пусне хаштага за епизода и екипът, смесена група професионалисти и аматьори от цял свят откликна на предизвикателството. Някои, които не можеха да създадат свои собствени постове помогнаха, като бързо ретуитваха.
Скрит текст:
6 февруари 2021
В края на 29-ия епизод, разочарована и обезсърчена от посоките, които бяха поели любимите ми герои, вече бях публикувала в блога си, че повече няма да правя седмични анализи. Лекувах раните си сякаш се бях разделила с любим човек и нямах представа докъде може да стигне тази кампания или дали оскъдният ми принос изобщо ще се брои, но все пак се ангажирах да стоя до приятелите си, защото това беше станало толкова важно за толкова много, които прекарват значителна част от времето си в Tуитър. В тези трудни времена на изолиране искам да подкрепя всяка инициатива, която носи моменти на радост за всеки, особено на толкова много жени, които са неуловимо свързани чрез споделената любов да празнуваш любовта.

Хаштагът #kalpunutmaz беше пуснат в 16:00 часа турско време и тъй като живея на западното крайбрежие на САЩ аз бях една от последните на партито в 17:45 часа турско време. По това време #kalpunutmaz беше на 7мо място в тренда в САЩ, с вече 825 000 туита. Присъединих се с няколко и към 18:20 вечерта бяхме стигнали до първия милион. На финала бяхме постнали 2 115 948 туита.

И така, дами и господа, се създава магия. Глобалната фенбаза е по-голяма от продукцията, по-голяма от криволичещата история, по-голяма от героите, по-голяма от звездите. Нейната любов към потенциала на историята и взаимната отдаденост ни предлага един от най-добрите примери как печелим заедно, когато се научим да се фокусираме върху обща цел и се хванем за ръце, забравяйки всякакви различия в мненията, философията, расата, езика или вярата. Ние сме едно.

Силата на Туитър
Човешките същества са предразположени да искат да преуспяват, те просто се нуждаят от подходящата среда, за да го направят и да намерят своите моменти, за да блеснат. Tуитър е границата за съдържание, създадено от феновете, където могат да бъдат намерени най-креативните постове, коментари и теории. До такава степен, че вдъхнови цяла нова вълна от Туитър потребители, много от които се чувстваха по-удобно да бъдат част от затворени групови форуми във Facebook. Новините се разпространяват най-бързо в Туитър и инфлуенсърите се установяват рано чрез последователността, обема и качеството на своето съдържание. Семейството на  #SenCalKapimi има много такива инфлуенсъри и резултатът от техните щедри усилия е изумителния рекорд, който постави нови стандарти за определяне на силата на (международна) фенбаза за дизи.

Знам, че говоря за мнозина, когато за пореден път умолявам продуцентите да разберат големия актив, който имат чрез нас, и използват тази сила с уважение към нашето единствено желание - да запазим душата на историята, душата на героите, които обичахме. Най-обичаните елементи бяха силните и почтени жени; двойките, които са се научили да израстват заедно чрез смислена, поетична комуникация;  интелигентните литературни препратки, създаващи космически модели на любов, които можем да визуализираме; постепенното развитие на сдържан мъж, който се нуждаеше от докосването на любовта, за да намери истинското си аз; добросърдечното, отстояващо себе си момиче, което водеше с любов; злодеите, които имат недостатъци, но не са карикатури в подлостта си; влюбените, които разбират стойността на своята любов и са готови да се борят за нея, с хумор и доброта.

Въпреки че приключих с анализите си, част от причините да следя сериала са различните, добросърдечни хора, които срещнах чрез фенбазата. Присъединявайки се рано към Туитър, който е най-процъфтяващата социална медия за много турски сериали, наблюдавах неговите механизми отвътре и разбрах страстта на много от най-активните потребители. Независимо дали споделят сцени от епизод или се фокусират върху положителното в основната любовна история или обсъждат второстепенните герои или поддържат Керем и Ханде като #HanKer, основната тема е неизменна - това са сърца, които празнуват любовта и търсят смислена връзка в този виртуален свят. Да имаш способността да се сближиш в едномилионна кампания означаваше нещо за тази общност и съм благодарна, че бях част от нея.

Исках да опиша това пътуване, за да документирам този невероятен подвиг, постигнат в момент от историята, когато разделящата политика и агресивната реторика често оформят нашето ежедневие и общуване. Вече бях решила да го направя, преди да започна да виждам нелепите обвинения за продуцентската къща, която е „купила“ този тренд в Tуитър. Ако продуцентската къща наистина разполагаше с толкова пари, те щяха да харчат свободно, за да поддържат тази отдадена фенбаза щастлива чрез безпрепятствен автентичен разказ. В действителност, хиляди от нас правят безплатна промоция в желанието си да създават социално благо.

Мисли на раздяла
Обърнах се към социалните медии след отвратителната предизборна кампания през 2016 г. в САЩ, която като американска мюсюлманка ме накара да се чувствам като социален пария. Бях чела за бунтовете в Лос Анджелис през 1992 г. и прочутия цитат на Родни Кинг „Не можем ли всички просто да се разберем?“ остана запечатан у мен. В много аспекти на нашия живот виждаме, че раздорите и разделението се задълбочават поради липса на толерантност и липса на желание да се разбере другата страна, но в този малък период от живота на нашето SCK семейство в Tуитър, да намериш толкова много любов, която да свързва, ми помогна да запазя вярата си в човечеството. Можем да се съгласим да не се съгласим, но винаги можем да изберем по-визшия път и да се обединим, за да създадем и постигнем нещо добро. Това преобладаващо женско движение може би дава пример за сътрудничество и споделяне между съмишленици, чиято сила може да бъдат използвана и впрегната за социални каузи, които също оказват влияние върху реалния живот. Може би някой ден.

Оставям ви с едно видео обобщаващо тази историческа кампания. Всички мои приятели в Tуитър знайте, че беше удоволствие да ви познавам. (Бел прев. Видеото  може да се види чрез линка по-горе).

# 431

Първата целувка на Енгин и Пъръл беше в офиса ,романтична вечеря имаха , но нещо се скараха и тя го целуна / награби Joy целувката им беше по устата и в близък кадър , не помня кой епизод ,но е бил след 11ти , защото се ядосвах на чичо, че снима целувките на Еда и Серкан от 10 метра (по-специално тази в края на 11еп.), а пък на Пъръл и Енгин я дадоха от близо Joy Joy после чичо се поправи и вече снима добре ,нямам забележки Joy
Когато Енгин предложи брак на Пъръл също се целунаха по устата Stuck Out Tongue Winking Eye

druon ,много хубаво го е написала. И аз мен тази тема тук е даже по-ценна от сериала , който обсъждаме Heart А в туитър е уникално да видиш как се обединяват различните нации. Nature Earth Africa

Магия и аз съм забелязала как оформяш постовете си , винаги ми е приятно да ги гледам и чета. Общо взето всяка от вас си има свой стил на писане и оформление и вече горе -долу мога да ви разпознавам и без да чета никовете.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 02:23 от mikipoli

# 432
Друон тъкмо изгледах Емили в Париж на Нетфликс и си мислех за теб и дали това, което разказват за парижаните е истина или художествена измислица, и ти си превела такава дълга статия.
Просто се прекланям пред труда на всички вас - твоя, на Алекс и Али, на Ми Си, на Катето и Кукличка за детективските умения, на Бърборанка, на Налбантова за шегите и на всички останали момичета, които пишат толкова анализи, (сигурна съм че дори всички сценаристи, които се изредиха в сериала не са го анализирали така обстойно), че ни информирате постоянно и ни обединявате около нашата вълшебна приказка
Прегръщам ви всички! Без вас емоцията нямаше да е същата! 💕❤️😘💖

# 433
  • София
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-the-power-of-a-fandom

В последните десет епизода продуцентската къща експериментира със смяна на сценаристите и макар всеки епизод да има свой собствен добре замислен подход, тези от нас, които са израстнали с творенията на Айше от самото начало, забелязват нарастващото разминаване в характерните черти, които започват да бъдат премахвани от многото обичани пластове на героите, старателно развити от Айше в първите 12 епизода. Тъй като сценарият продължава да губи първоначалния си усет, разочарованите фенове споделят тъгата и разочарованието си в различните платформи, като някои открито молят продуцентите да върнат душата на историята. За съжаление, това не е код лесен за разгадаване и броят на обезсърчените фенове нараства.

Но това напротив не намалява ангажираността в социалните медии спрямо SCK, защото сериалът вече е по-голям от сценария и да следваш актьорския състав е нещо отделно. Керем Бюрсин и Ханде Ерчел станаха невероятно популярни, увеличавайки своите Instagram последователи с милиони, тъй като техните превъплъщения като Серкан и Еда улавят отличната химия между героите, така както и между актьорите. Животът пред камерата се смеси с реалния живот и през последните няколко месеца се завъртяха слухове за връзка извън екрана. Има много конспиратори в социалните медии, които подкрепят подобни идеи и това допълнително измерение подхранва ежедневното съдържание в социалните медии и поддържа забавлението на фенбазата, дори когато сценарият упадна. С тези постоянни взаимодействия, виртуалните приятелства се разраснаха, създадоха се връзки и фенбазата се разрастна отвъд обикновената, тя стана семейство.

druon, прекрасно, ясно, точно и много аргументирано пише тази блогърка! Благодаря ти за положения труд за пореден път да ни преведеш както ти си го нарекла "нейното любовно писмо за фенбазата"! Жалко наистина, ако разочарованието й, което явно личи от последните два поста вземе връх над емоциите й и тя вземе категоричното решение да се откаже да пише в бъдеще! Всички нейни анализи са чудесни и много професионално написани! Особено силно ме впечатлиха повдигнатите изречения!

Благодаря! Хубава вечер и спокойни сънища! Sleeping

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 06:26 от nrgmama

# 434
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един страхотен ден изпълнен с много усмивки и положителни емоции Hug

Общи условия

Активация на акаунт