Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 209
  • 808
  •   1
Отговори
# 315
Хера, аз за тоалетната си помагам с Натуралакс. Нямат привикване и за мен са страхотни. Не знам дали са подходящи за бременни, де, та явно ще трябва да питам по-нататък лекаря. Защото аз си имам проблем с двете нули.

Този месец за втори път ще засичам с лентички. Днес ми е втори чист ден и имам леки ПМС симптоми.... така де, усещам присвиване ниско долу. Дано ни е на късмет февруари на всички!

# 316
Привет дами. Аз чакам лелката да свърши и да почваме опитите от този месец. Далеч съм от мисълта, че ще стане веднага на тази възраст (39г) та да се пробваме вече. Онзи ден говорих с репродуктивен специалист и ми пусна хормони на 2 или 3 ден от цикъла, но ще ги правя следващия цикъл, защото този го изтървахме. Иначе доки каза да почваме опити още от този месец въпреки високото ТСХ - 6.70. Почнах по-висока доза преди 1 седмица и док каза, че бързо щяло да влезе в релси и докато забременея то ще е паднало. И с предната бременност така забременях с високо ТСХ, при мен няма автоимунно заболяване, докторите са на мнение , че ТСХ играе, заради стреса. Последните години бяха ад от към натоварване и стрес. Имиграция, нова стресираща работа, малко дете, боледуващо и ние на работа, няма баби и дядовци. Пътуването до България , което ни отнемаше 24 часа, носталгията. Всичко си каза думата, но вече вярвам, че и мен ме чакат хубави дни. Дай Боже за всички!

# 317
Аз никога не съм усещала овулация. Имам приятелки, които още на 17-18 казваха, че я усещат, а аз нито присвиване, нито придърпване, болка, зацапване, нищо. Има ЦС, ама и там с тия консистенции ми е като "добавете подправки на вкус" - твърде широко поле за интерпретация. Купих си тестове на Oview - не знам защо си мислех, че имам късна овулация и ги почнах малко по-късно, още на първия тест светна по-ярка втора черта, бях се въздържала около 2 часа от ходене до тоалетна и течности. В понеделник ще ходя на ПКК профилактично, беше ми интересно да чета дискусията за инсулина. Не знам дали на такъв произволен ден от цикъла мога да си пусна самоинициатвино някакви изследвания, които да ми успокоят нервната душа. Знам колко налудничаво звуча на фона на хора с реални проблеми, но други събития в живота ми са ме настроили все да търся проблем и да се подготвям за проблем, хич не е весело.

# 318
  • Замък сред облаците
Welt, зависи какво искаш да пуснеш. В темата за хормоните е описано кое кога се пуска на първа страница.

# 319
Момичета, а как стои точно въпроса с вит. А? Някъде до към декември приемах редовно по-високи дози (около 200% от дневното количество, но не всеки ден и това го направих от октомври до декември), от януари насам само веднъж в седмицата като се сетя и то защото не приемах почти никакъв витамин А дълго време (бях отрязала млечните миналатта година за известно време, моркови мразя и ям много рядко, дробове не съм яла никога, а рибено масло последно преди 3 години). Та... това проблем ли е?
Друго: ползвам серум 1%  чист ретинол поне 2-3 пъти седмично против стареене на кожата, в тази висока концентрация от началото на декември, преди това по-ниска и по-рядко. Би ли било проблем, ако примерно след 2 седмици забременея? За последното честно не си давах сметка до скоро, че може да е опасно.

И последно: мъжът ми няма търпение, иска веднага (изведнъж нещо му стана последните дни... :Д )и то без никакви изследвания за всеки случай. Според него само ще се филмираме и двамата и деца се правят със секс, не с подготовки.
Фолиева киселина приемам от няколко дена. Ако стане след 2 седмици при следващата ми овулация, това проблем ли е (няма да е месец преди зачеване да съм почнала)?

# 320
Точно сега Денис коментира в темата за добавките :Витамин А - приема се само 10 дни, до О. ( като 1 месец (МЦ),само 10 дни се приема, - 2 месеца (МЦ) се почива).
Можеш да си направош изследване на основните 3 витамин - Д, Б9, Б12. Така ще разбереш какви са ти нивата и съответно каква да е дозировката. За по-сигурно, ако не си правила изследване за тромбофилия, можеш да приемаш метилирани форми.

# 321
Благодаря ти, ще си направя другата седмица. А кремовете и серуми с витамин А не са проблем, че са ползвани, ако се спрат точно преди зачеване, нали (тоест за тях важи ли някакъв интервал)?

П.С. Сори, тази тема за добавки не я знам, следя само вас. Ще я потърся.

# 322
Благодаря ти, ще си направя другата седмица. А кремовете и серуми с витамин А не са проблем, че са ползвани, ако се спрат точно преди зачеване, нали (тоест за тях важи ли някакъв интервал)?

П.С. Сори, тази тема за добавки не я знам, следя само вас. Ще я потърся.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1232275.new#new

Това е темата Simple Smile

# 323
Витамин А и всички лекарствени продукти, предназначени за акне, от групата на Витамин А (ретиноиди), включително изотретиноин (в Роакутан) , както и адапален (в крем Епидуо) и третиноин (в крем Акнатак) са противопоказни при бременност. Действат тератогенно. По време на 6-годишното си лечение на акне, не успях да намеря начин да измеря и контролирам стойностите им в кръвта. При прием на Роакутан, направих изследване на витамин А, преди и след 9 месечен курс, но резултатите не бяха убедителни, понеже изброените вещества не са точно Витамин А, а от групата му. На листовките на изброените лекарства пише да се избягва бременност до 1 месец. Но всички поне 10 дерматолози ме предупреждаваха за дълготраен ефект с натрупване при орален прием на изотретиноин, и изчакване на поне 1 или 2 години след лечение. При настоящото ми влошаване на кожата и опити за бебе, дермаролога ми позволи лечение с Бензоил пероксид (Акне Аут БП 5%) като единствено безопасно средство при евентуална бременност .

# 324
  • Замък сред облаците
Оле, Сноууайт, ти си била на много сериозни количества. Имай предвид, че предозирането с вит А, и то ретинол каквато е масовата форма по добавките, не само при бременност ами и при здрав човек може да има негативен ефект - включително, проблеми с кожа и коса като симптоматика.

Стела, понеже и аз ползвам продукти на Акне Аут серията, активният крем например е с ретинИл. Обмислях да сменя с Пюр Скин съответно.

# 325
Стела, за роакутан знам. Моето е ретинол на капки. Роакутан, .т.е. витаминът в него се равнява на над 200/300.000 ИЕ на ден, ако не и повече и то не под формата на ретинол, а по-активна форма. Не съм го пила. Пих ретинол на капки по 2-5000 ИЕ на ден не всеки ден, което е 100-187% от дневната доза. Имах суха и странна кожа есента, не акне. Нямам пъпки, по-скоро ми беше безжизнена кожата и ми препоръчаха това в комби с цинк. Пих ги и намалих след това, наистина имаше ефект според мен. Косата ми е супер гъста, не е суха, нямам нито косопад, нито пъпки, дори от капките сякаш имах повече енергия. Имах съмнения за лек недостиг понеже не приемах храни с високо съдържание на витамин А, както казх дори моркови мразя. Просто се притеснявам дали не е рано да се зачева края на февруари или края на март.

А кръвен тест ще улови ли нивата? Аз съм приемала ретинол чист, не третиноин. Третиноин е за хора с акне точно и е много по-опасен.

# 326
Здравейте момичета. Преди повече от година влезнах да търся инфо за приятелка във форума, зачетох се в тази тема и така до сега. Толкова сте ми на сърце вече, че покрай вас се реших и аз на второ детенце (мм ме напъва отдавна). На 30 съм, имам  момиченце на 2г и живот и здраве от другия месец почваме опити
Късмет на всички
.

# 327
Успех, Уотър! : )

Оххх аз влизам във филма вече... буукнах час за 25ти в лабораторията току що. Дано не се заразя там с ковид докато се редя за витамин А. :Д

Значи пускам А, Д, Е, К, фолиева, а желязо и Б12 ще изследвам чрез личния лекар.  Тромбофилия-не знам точно какво е изследването, но последния път като ми правиха разни изследвания (2017та), тромбоцитите ми бяха минимално под нормата. Ще се консултирам с лекар. Благодаря ви за отговорите и се извинявам, ако питам прекалено много неща и досаждам. :Д

# 328
  • Замък сред облаците
Тромбофилията се отключва по време на бременност и изследването за нея е генетично. С обикновени ПКК изследвания не се засича, прави се в специализирана генетична лаборатория най-добре.

# 329
Здравейте, момичета ❤️
Успех и стиснати палци на всички 🍀
Минавам да дам отчет, вчера бях на преглед, нашето чудо има сърчице. Попринцип трябва да съм 8г.с., но явно О е била по късно и отговаря на 7+1, док каза, че всичко е Ок.
Сега се местя в другата тема и ви чакам там 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт