Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 208
  • 808
  •   1
Отговори
# 330
  • София/Севлиево
Тромбофилията се отключва по време на бременност и изследването за нея е генетично. С обикновени ПКК изследвания не се засича, прави се в специализирана генетична лаборатория най-добре.
Само да добавя,че има два вида тромбофилия-генетична и придобита.За първата се прави първо основен пакет и после ако се наложи допълнителни неща.Тя важи за цял живот и няма нужда от постоянни изследвания.Втората е по-различна,там се изследват други неща като антифодфолипиди(АФА)тромбоцито-левкоцитни агрегати(ТЛА) и т.н.Тези изследвания се повтарят в случай на нужда.

# 331
Здравейте отново момичета,
включвам се с едно леко въпросче.
Тестовете за ранна Б на Престо - имате ли информация за точност, някоя от вас правила ли е преди М?
Дали може да отчете 3 дни преди предолагамата М?

# 332
Престо често дават изпарителни черти, така че не са от най- надеждите. По- добре пробвай с друга марка.

# 333
Аз го правих преди 3 дни и си беше чисто отрицателен и си казах, ясно нещата са ясни.
Но сега вече имам 1 ден закъснение и се чудя дали да използвам наличния Престо или нов да взема.

Престо често дават изпарителни черти, така че не са от най- надеждите. По- добре пробвай с друга марка.

# 334
  • Варна
С първото ми дете Престо отчете 4 дни преди МЦ. Пробвайте с 2рия тест в кутийката , ако има Б ще покаже . Успех 🙂

# 335
Според мен , пробвай с друг тест, дано само не останеш разочарована, най-добре да се изчака датата на МЦ. Аз миналия месец от 5 ден преди МЦ започнах с тестовете и само се разочаровах всеки ден и се стресирам излишно. Сега пак ме сърбят ръцете утре да си направя (3 дни преди МЦ), но уж се въздържам и си пазя теста за 29 ден , пък да видим.

# 336
Хич не съм от търпеливите и вече си го направих 3 дни преди М - отрицателен, доста се разочаровах.
Сега имам 1 ден закъснение и се чудя дали да не изчакам още ден два  Simple Smile но явно ще взема различен от Престо

Според мен , пробвай с друг тест, дано само не останеш разочарована, най-добре да се изчака датата на МЦ. Аз миналия месец от 5 ден преди МЦ започнах с тестовете и само се разочаровах всеки ден и се стресирам излишно. Сега пак ме сърбят ръцете утре да си направя (3 дни преди МЦ), но уж се въздържам и си пазя теста за 29 ден , пък да видим.

# 337
  • София/Севлиево
На мен Престо ми отчита винаги вярно.Никога не съм имала фалшиво положителен резултат.Сега тая бременност я засекох с последния такъв на 8 ден след ЗЕТ и около 5-6 дни преди датата за цикъл...

# 338
  • London
Аз така се разочаровах от Престо миналия месец. Показа някаква много бледа черта, втория тест беше негативен и щях да си счупя краката да стигна до аптеката, за да взема шуър чек. Той също беше отрицателен и лелката дойде след 2 дни.

# 339
Момичета,
Благодаря ви , не издържах и си направих още един, пак отрицателен Sad - нещата са ясни, чакам си М, явно просто този месец е решила да закаснее.
Така или иначе в сряда съм на преглед, но имах надежда за този месец.

# 340
Jo di поздравления,  смело към другата тема !
Дано се заформи голяма група с нови попълнения ♡
На момичетата с отрицателни тестовете,  дано следващия месец е вашия!
Имам питане относно тромбофилията.  Достатъчно ли е да се пусне само за вродена основния пакет, на първо време,  или трябва пълен пакет  и за двете? И в кои лаборатории е най-добре да се изследва?

# 341
  • Замък сред облаците
Джо ди, браво! До финал!

Jo di поздравления,  смело към другата тема !
Дано се заформи голяма група с нови попълнения ♡
На момичетата с отрицателни тестовете,  дано следващия месец е вашия!
Имам питане относно тромбофилията.  Достатъчно ли е да се пусне само за вродена основния пакет, на първо време,  или трябва пълен пакет  и за двете? И в кои лаборатории е най-добре да се изследва?

Докторите на първо време препоръчват основния пакет. Аз пуснах пълен на своя глава, за да съм сигурна вместо да се тревожа.
В Майчин дом и Геника най-добре откъм лаборатории, защото са специализирани в това и изследванията са придружени от точен коментар.

# 342
Докато сме на тема тромбофилия, на мен Калчев ми пусна тези неща, които видях, че също се отнасят до кръвосъсирването, но не мисля, че дават отговор има или няма тромбофолия. Някой знае ли каква точно информация дават? Коментара на самите стойности ми беше по телефона и само ми назначиха желязо (заради ниския феритин) и вит. В6. За останалите нищо не можах да попитам, казаха ми набързо, че всичко е точно.
Скрит текст:

# 343
Аз в понеделник пусках пакет тромбофилия в Клиника Малинов, даже сега има ваучер и излиза 120 лв. Иначе, аз съм при Д-р Явор Малинов и съм изключително доволна от него, препоръчвам го с две ръце!

# 344
Джоди, честита сърчице! Heart
Алисън, хомоцистеина ти е висок. Ако не си пуснала витамините е добре да го направиш за да попълниш липсите и да падне под 7. До колкото знам това е и препоръката на Сигридов Hug

Общи условия

Активация на акаунт