Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 200
  • 808
  •   1
Отговори
# 375
Ели ,честито ! Приятно бременеене и всичко да е наред . ❤️

# 376
Ели , честити пусации! Пожелавам до края все с хубави новини да влизаш!
Манди, как мина трансферът? Стискам палци!

# 377
Честито, Ели! Безпроблемно да е Heart

Момичета, и Щерев, и болница Надежда пуснаха позиция "за" ваксините за планиращите бременност. Мои близки лекари, които знаят всичко за мен от здравна гледна точка, също ме юркат. Хем ми се ще да се ваксинирам, хем ме е страх да не попречи на плановете ни.

Иначе днес започнах да засичам овулация за този месец. За съжаление не усещам нищо в тази посока. Миналият месец и цервикална слуз имах, и матката ми беше викосо, сега - нищо. На лентичката също няма нищо Sad

# 378
Аз също питах моя лекар относно ваксините. Той е категоричен, че не е опасна, няма доказани факти, че влияе по какъвто и да е начин на зачеването. По-скоро ако прекараш корона може да е по-зле, защото организмът се изтощава и не знаеш при теб какви ще са последиците от болестта. Тя може да засегне не само белите  дробове, а и всеки един друг орган (сърцето, бъбреците, половите органи, мозъка и т.н.).

# 379
Здравейте, момичета! Преди известно време бях писала и ето ме отново тук...
Можете ли да ме насочите към добър гинеколог-ендокринолог, става въпрос за проблем с половите хормони. Наистина се надявам да намеря гинеколог, който се занимава с такъв тип проблеми, защото тези, при които съм ходила до сега, са все добри, но в друга насока. Знам, че има теми, в които са питали за това, което търся, но или аз не успях да ги открия, или тези които открих не ми бяха достатъчно полезни... Благодаря ви предварително! 🌸

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 18:32 от Darling*

# 380
Ето ме, трансфера мина добре. Започва обратното броене. На снимка ембриончето изглежда хубаво (не че им разбирам, но така си мисля). Последното 
 замразиха повторно за сестричка Wink Цял ден откарах в клиниката, сега се мятам на влака, че по-плавно друса Grinning

# 381
Успех Манди! Да се захване бебче и после и сестричката и да ни радваш с хубави новини!

Darling, по принцип на мен др Калчев ми гледа доста стриктно и половите хормони и ЩЖ и витамините и тн. Но понеже е доста трудно да се запише час при него, препоръчвам като ендо др Бояджиева. Тя не е АГ, но гледа много комплексно нещата и е страшно отзивчива.

# 382
Манди, много силно стиснати палци имаш от мен Heart

Аз също питах моя лекар относно ваксините. Той е категоричен, че не е опасна, няма доказани факти, че влияе по какъвто и да е начин на зачеването. По-скоро ако прекараш корона може да е по-зле, защото организмът се изтощава и не знаеш при теб какви ще са последиците от болестта. Тя може да засегне не само белите  дробове, а и всеки един друг орган (сърцето, бъбреците, половите органи, мозъка и т.н.).

Мен най-много ме е страх от нов аборт, а COVID повишава опасността. Гледах в сайта на моя гинеколог също има статия, и той препоръчва. Звъннах му, говорихме (по-скоро той) 20 мин. и и две думи - по-добре е да се ваксинирам, отколкото да не се ваксинирам. Даде ми пример с негова пациентка в ранна бременност, разболяла се от COVID, разказа ми за рисковете от боледуване по време на бременност и ми каза, че всъщност "страничните" реакции (температура и болка в мускулите) са знак за добър имунен отговор. Разказа ми и други неща, например как преди години е приета ваксината срещу рак на маточната шийка (както сега се приема ваксината за ковид) и как сега дава резултати тази ваксина, а очакванията на антиваксърите не са се оправдали. По думите му този тип ваксини, тези срещу ковид, са революционни и благодарение на не-знам-си-какво от тяхната технология до 10 г. ще имаме ваксини и срещу рак. Много научно ми обясняваше, но с две думи - да се ваксинирам. Онова за отлагането на опитите за забременяване след ваксина не го подкрепя, аргументира се защо. Заяви, че вярва в науката и че благодарение на нея днес нашето поколение не знае какво е коклюш, а скоро ще забравим и какво е хепатит Б. Той самият се е ваксинирал още при първата вълна, имал вече и първите забременели пациенти.

Но да си призная, че съм и една голяма бяла птица. Сега си въведох снимка на овулационния тест и си дадох сметка, че миналият месец съм започнала от 13ти ден да правя тестовете. Тогава съм усетила и ЦС и високата матка. Явно все още има шанс и този месец Joy

# 383
  • София/Севлиево
Манди Hug С нетърпение те чакам в темата за след трансфер с огромно чхг ❤️

# 384
Манди, много силно стиснати палци имаш от мен Heart

Мен най-много ме е страх от нов аборт, а COVID повишава опасността. Гледах в сайта на моя гинеколог също има статия, и той препоръчва. Звъннах му, говорихме (по-скоро той) 20 мин. и и две думи - по-добре е да се ваксинирам, отколкото да не се ваксинирам. Даде ми пример с негова пациентка в ранна бременност, разболяла се от COVID, разказа ми за рисковете от боледуване по време на бременност и ми каза, че всъщност "страничните" реакции (температура и болка в мускулите) са знак за добър имунен отговор. Разказа ми и други неща, например как преди години е приета ваксината срещу рак на маточната шийка (както сега се приема ваксината за ковид) и как сега дава резултати тази ваксина, а очакванията на антиваксърите не са се оправдали. По думите му този тип ваксини, тези срещу ковид, са революционни и благодарение на не-знам-си-какво от тяхната технология до 10 г. ще имаме ваксини и срещу рак. Много научно ми обясняваше, но с две думи - да се ваксинирам. Онова за отлагането на опитите за забременяване след ваксина не го подкрепя, аргументира се защо. Заяви, че вярва в науката и че благодарение на нея днес нашето поколение не знае какво е коклюш, а скоро ще забравим и какво е хепатит Б. Той самият се е ваксинирал още при първата вълна, имал вече и първите забременели пациенти.

Но да си призная, че съм и една голяма бяла птица. Сега си въведох снимка на овулационния тест и си дадох сметка, че миналият месец съм започнала от 13ти ден да правя тестовете. Тогава съм усетила и ЦС и високата матка. Явно все още има шанс и този месец Joy

Точно. Аз пък имам приятелка, която след ковид с много леки симптоми (на 25 е) има някакво възпаление в мозъка и не може да се концентрира за повече от 30 минути, миналата година си изкара държавния (един от най-трудните в Германия) и сега не може още да работи по профсията си. Много е изтощена, лекуват я в една уни клиника и практически тя е един от първите такива случаи. Не го пожелавам на никого. Четох във вестника и за възпаления на сърцето, невъзможност да правиш спорт след непроблемен ковид и т.н. Това е много по-лошо от ваксината, която все пак е изследвана.

А този, от когото тръгна слуха, че ковид пречи на зачеването и потенциално на плода, е доста известен ,,псевдо" учен. Отдавна аргументите му бяха оборени. Единствено въпроса е с коя ваксина точно да се ваксинираме.

# 385
За съжаление ковида е много коварен. Доста приятели го изкараха тежко, а са млади без заболявания. Някои от тях все още се задъхват, измарят и имат купища проблеми. За жалост и наш близък роднина почина.
Момичета, през 1вата ми бременност (30г) вдигах високо кръвно, но нямах отоци и белтък в урината. Никой не ме е водил с прееклампсия тогава, това се случва преди 8г. Кръвното го вдигах на емоционална основа предимно, от стрес особено, когато ходех още на работа. Вдигах го и преди преглед от притеснения. Иначе вкъщи ми беше нормално, дори ниско. Само високото кръвно без други оплаквания, означава ли прееклампсия? Страх ме е да не се повтори същия случай и сега , особено на тези години. Иначе изкарах супер лека бременност, но много се притеснявах през цялото време. По принцип съм си тревожна личност.

# 386
А знае ли се причината за високото кръвно? Говорила ли си с лекар за него?

От сърч в гугъл разбрах, че прееклампсия е само, ако преди това си имала нормално кръвно и след 20тата седмица го вдигнеш (и има белтък в урината и др симптоми). Ако кръвното ти е високо принципно, не е прееклампсия. Освен това явно при теб си е на психическа основа, не се притеснявай толкова. Тоя стрес е най-големият враг.

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/preeklampsiia-sim … i-faktori-n-13033

# 387
А знае ли се причината за високото кръвно? Говорила ли си с лекар за него?

От сърч в гугъл разбрах, че прееклампсия е само, ако преди това си имала нормално кръвно и след 20тата седмица го вдигнеш (и има белтък в урината и др симптоми). Ако кръвното ти е високо принципно, не е прееклампсия. Освен това явно при теб си е на психическа основа, не се притеснявай толкова. Тоя стрес е най-големият враг.

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/preeklampsiia-sim … i-faktori-n-13033

Нямаше конкретна здравословна причина, всичко беше на психическа основа. Бях наплашена, понеже майка ми все ми повтаряше, че трябва да се следи кръвното и аз от там все се взирах в него и си внушавах и то съответно се вдигаше.

# 388
Еми според мен ти сама си отговори на въпроса. :Д Не се притеснявай.

# 389
Момичета сериозно ли сте изписали само   двадесет и няколко коментара за една седмица??? Не мога да повярвам или проблема е нещо в моя телевизор?? Rolling Eyes
Моята ски ваканция приключи. Сега остават 6 дни за да разбера дали сме си направили малко скиорче. Wink

Общи условия

Активация на акаунт