Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 199
  • 808
  •   1
Отговори
# 390
Eлислава, много се радвам за добрите новини.

По отношение на ваксините съм изненадана да прочета мнението на вашите лекари, от това, което чувам не се препоръчат при планиране на бременност, поради липса на проучвания...

Моят М точно свършва и се готвя за поредни опити, за втори пореден месец ще правя и тестове за овулация, заредила съм се с 2 опаковки, предишния път не видях достатъчно наситена втора черта... Оview  използвах, сега съм купила Clear oview, да видим дали ще имам повече успех...

Хубава и успешна седмица на всички желая!!!

# 391
Момичета много отдавна не бях писала, беше ме налегнала депресия,но не спирах да ви чета и да се радвам с вас на положителните тестчета.
Реших да пиша и да си излея мъката.
ММ направи спермограма- САSA (Компютърно Асистиран Спермален анализ)в репродуктивен център New Life Бургас. Спермограмата не е по Крюгер. Излезе 2% морфология и заключение Тератозооспермия. Чакаме си часа за разчитане на СП. Мъжа ми ги е питал изрично уролога и андролог ли е и те са му потвърдили.Аз проучих и не е така.В Бургас както знаете няма много специалисти.Издирвам уролог-андролог, записахме си час за гостуващ лекар, но чак за 13 март за проф. Чавдар Славов. Почти нищо не намерих за него, не очаквам кой знае какво и от него. Тази СП направо ни съкруши. Аз усещам , че все повече потъвам.
На къде да тръгнем не знам, ако почнем пътувания до София не знам как ще се случат нещата. И двамата работим... ММ ще минава на хр.режим, ще спре цигари и алкохол. Изобщо не знам тая морфология дали ще се повлияе, дано да открият причината довела до това. 13 ти март е толкова далече. Направо ще се побъркам. Очите ми са все пълни със сълзи. Обвиняваме се за това, че не я направихме по-рано, а изчакахме 1г. При мен не се откри нещо сериозно
Ако някой може да даде съвет за специалист по близо до Бургас или със същата СП моля да ми драсне някой ред на лично. Чета в разни сайтове, че трябва да се спрат опитите защото ако се забременее следват или аборти или дете с някакви увреждания. ММ категорично иска да спрем опитите. Аз съм повече от отчаяна най-вече за това , че нямаме специалисти тук.
Извинявам се за дългия пост момичета ама това е при нас.

# 392
За съжаление в Бургас наистина положението не е розово. Даже понякога се чудя какъв късмет имах лятото с моята извънматочна бременност,за съжаление почина лекаря.От тук нататък и ние мислим за по сериозни неща София или поне Варна.Аз бих ви посъветвала да повторите спермограмата,но на друго място.Аз лично нямам доверие на лекарите тук,исках да проверя проходимостта на тръбите,но ще помисля за друг град,тук със сигурност не.

# 393
@n@bell, съжалявам за целия този стрес, през който минавате и дано е лъжлив! Моят съвет също е да повторите спермограмата, ей така за всеки случай.

# 394
  • София/Севлиево
Добро утро.На ММ приятел и колега ,който е в чужбина и вече е ваксиниран,са му казали в следващите 6 месеца в никакъв случай да не прави деца.Аз и без това не искам,а ММ скоро няма да се дореди,та ето още една причина да се въздържа,поне в близко бъдеще (а и съм бременна,което автоматично ме изважда от всякакви списъци за кандидати за ваксина)...

# 395
В коя държава му е каэано това?

# 396
  • София/Севлиево
Не го знам сега къде се намира.По принцип е китаец,може и там да е,може в Австрия или някъде из Европа...

# 397
Първо, Ели продължвай все така 🍀
@n@bell напълно те разбирам, но не се отчайвай. Според мен имате шанс да оправите нещата. Поне за 1 консултация с андролог (и евентуално нова спермограма) може да дойдете до София, щом е такова положението със специалистите при вас.
За съжаление и аз влизам с кофти новини - днес ми дойде 🙁 Мина виртуалната консултация с Чапанова. За сега е единствения лекар, който каза в прав текст, че тези мои хромони не й харесват и има нещо странно в тях, и не толкова ниския АМХ и високия ФСХ, а високия Е2. Иска задължително от мен кариотип и нова спермограма при тях в Надежда, за всеки случай! Каза, че има идеи какво да търси  като причина при мен и иска да се видим. Не знам какво да правя честно казано, дали да станем пациенти на Надежда, защото не знам дали искам  изобщо да почваме нещо в България. Чувствам се ужасно, времето отлитна. ММ се държи всякаш не иска да приеме, че може да има някакъв проблем. Обичам оптимизма му, обаче в същото време не искам да живее в отрицание. Много съм затънала психически днес, ако имате съвети - моля, давайте, ако не -извинявайте за натоварването

# 398
Аз имам близки приятели в Англия, Австрия и Германия и там, доколкото са запознати близките ми, които накарах да проучат заради мен, няма такива ограничения. В Германия даже препоръчват ваксината преди да се започнат опити. А за Германия съм и най-сигурна, защото близките ми там са лекари.

В крайна сметка решението си е лично и всеки трябва да си го вземе. Аз ще пробвам да се ваксинирам уикенда, ако опашките са много дълги, в Щерев е със записване, ще се запиша там.

За лошата спермограма да кажа моят опит. По-скоро нашият. Половинката ми беше с такава, но с промени в живота нещата се подобриха драстично. Алкохолът е ограничен на 1-2 пъти седмично. Той така или иначе не пушеше, но хапваше доста тестени и продукти с трансмазнини. Изчисти ги. Махна и всякакви псевдоздравословни храни и напитки - фитнес барчета, фитнес протеини и аминокиселини. Започна да се храни здравословно - домашна храна, плодове и зеленчуци, много месо и яйца. Пи и добавки - л-карнитин, л-аргинин, Q10, вит. С, вит. Е, вит. Д. Нещата за 3 месеца се оправиха.

# 399
Оох Елислава, много хубаво!! Айде до финал и всичко да е наред!! 🍀
Аз да се отчета.. Имам 3 дни до лелката, обаче едвам чакам.. От около 5 дни, сутрин като стана и някъде след 20тина минути започва да ми се гади, и докато не хапна нещо не ми минава. Онзи ден имах едни болки,някъде 2 часа, и все едно всеки момент ще дойде, ама не. От 3 дни пък ме мъчи едно зверско главоболие следобед... Гърдите ми са подути, но не много болезнени, зърната доста чувствителни.. Вече не знам вглъбявам ли се, въобразявам ли си? Чудя се дали да не направя един тест утре сутрин, пък хич не ми се иска да се разочаровам..Уф не знам.. Това са мойте мъки..

# 400
  • Варна
Минавам да ви поръся едно хубаво с розов прашец 💞 Успех момичета , грабете с пълни шепи 🤩

# 401
Alison,  според мен се довери на д-р Чапанова.
Simba, вземам сии Relaxed

# 402
пу и аз си вземаааам розовоо

# 403
  • София/Севлиево
Симба,аз скоро ще ръся и аз с прашец,ама ще си взема розово,та дано и аз ръся с такъв ❤️

# 404
Първо, Ели продължвай все така 🍀
@n@bell напълно те разбирам, но не се отчайвай. Според мен имате шанс да оправите нещата. Поне за 1 консултация с андролог (и евентуално нова спермограма) може да дойдете до София, щом е такова положението със специалистите при вас.
За съжаление и аз влизам с кофти новини - днес ми дойде 🙁 Мина виртуалната консултация с Чапанова. За сега е единствения лекар, който каза в прав текст, че тези мои хромони не й харесват и има нещо странно в тях, и не толкова ниския АМХ и високия ФСХ, а високия Е2. Иска задължително от мен кариотип и нова спермограма при тях в Надежда, за всеки случай! Каза, че има идеи какво да търси  като причина при мен и иска да се видим. Не знам какво да правя честно казано, дали да станем пациенти на Надежда, защото не знам дали искам  изобщо да почваме нещо в България. Чувствам се ужасно, времето отлитна. ММ се държи всякаш не иска да приеме, че може да има някакъв проблем. Обичам оптимизма му, обаче в същото време не искам да живее в отрицание. Много съм затънала психически днес, ако имате съвети - моля, давайте, ако не -извинявайте за натоварването

Много съжалявам за новините. Но пък са от друга страна и добри, защото се търси причина. Пробвала ли си ДИМ? Пречиства от излишен и, или лош естроген. Също и каций Д глюкарат.

Относно ваксината аз вярвам на германците, не бих се доверила на слухове особено от Китай. :Д Сори, но в Германия са доста педантични в това отношение, а и те разработват Бионтек ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт