Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 198
  • 808
  •   1
Отговори
# 405
Хайде на прашеца, грабя с пълни шепи 💕💕💕, благодаря, Simba! За спермограмите по принцип, трябва да е разширена, с критериите по Крюгер, а ако няма забременяване, е добре SDI също да се направи, в репродуктивна клиника и двете изследвания. Консултацията с андролог е безкрайно полезна, а и приятна, няма магаре, няма за нас ехограф Simple Smile)) Добрата новина е, че с контрол и промяна на живота, малко добавки, но нищо драматично, ситуацията се променя за около 3 месеца. Alison, една лична консултация с Чапанова ще ти даде насока и отговори. Проблемът с хормоните е реален и сериозен и иска подход, не отричане и подценяване, включително и от лекарите. А всички хормони се тълкуват като цяла картина, не сами за себе си. Успех! 🍀🍀🍀

# 406
Симбааа, грабя с пълни шепиии, но вече и синичко няма да откажа 💙
На всички момичета в застой, пожелавам скорошен положителен развой Flowers Four Leaf Clover

# 407
snowwhite12, много съм съгласна. За съжаление мои близки например са склонни да вярват на анонимни мнения на хора в социалните мрежи, а не на официални източници и препоръки от държави от първия свят. Но спирам засега аз лично с темата за ваксината тук, ще пиша какво се случва след нея живот и здраве.

Розовкото ме радва, дано. Пу-пу!

Момичета, събота съм на преглед при гинеколога ми. Ще видим какво се случва с поликистозата ми, имало ли е овулация, какво ще правим като цяло. Уви, изпуснахме да видим дали има фолукил, но не зависеше този път от мен. Днес ми е 11ден. Има ли нещо като изследвания, което мога да пусна сега? Ще ида с едни изследвания от края на януари, тогава в съответните дни съм пускала полови хормони, пролактин. Имам още вит Д, б12, фолат, инсулин, пкк, чернодробни, глюкоза, урея, креатинин, желязо...

# 408
Взимам си и аз прашец Simple Smile Simple Smile
Относно ваксината - четох, питах, но засега реално няма кой да даде гаранция, че няма да има никаква лоша реакция. Затова българските лекари се презастраховат и ми се струва, че прехвърлят отговорност (тези, които казват да не се ваксинираме:)От друга страна, в другите държави даже препоръчват ваксинацията на планиращи бремнност, и както казаха по-горе момичетата, големи бг инвитро-центрове също.
edit: Тъй като имах възможност да се ваксинирам с втората вълна, за себе си прецених, че рисковете от ваксината са значително по-малко от ползите и спокойствието, което ще ми даде. За ранна бременност евентулана ковид инфекция носи доста опасности. Утре ми предстои втора доза.
ПС: никого не агитирам, лична позиция Wink

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 11:17 от aureos

# 409
Аз също исках да засегна темата с ваксините и не посмях,защото за някои хора е чувствителна. И сега се чудя какво да правя. Обмислям, ако не съм бременна този месец да се ваксинирам. Чудя се откъде да черпя информация по темата вече. И ако се ваксинирам трябва ли да чакам някакъв период или не. На места говорят и за ваксинация при бременни. Болница Надежда излязоха с половижелно становище за каксинациите.

https://www.nadezhda.bg/novini/stanovishte-na-mbal-nadejda-za-va … i-bremennost-807/

Искам да се допитам и за вас. Не съм сигурна кога да си очаквам менструацията, която беше доста разбъркана в последно време. Този месец имам засечена ову на 14 февруари. Как мислите – да броя горе-долу 14 дни от ову?

# 410
Минавам и грабя с пълни шепи от розовото.
  Amira, и според мен края на този се пада.
  За Бургас, си е така. Не мога да си го обясня голям град, а специалисти почти нямаме. @n@bell, горе главата! Направете ако трябва още една спермограма, успокой се и почти всичко е поправимо!
   Успех на всички с процедури, и чакаме пак вълна от положителни тестове!

# 411
Здравейте, грабя с пълни шепи от розовото, благодаря!
В чуденка съм, провокирана от разговорите за тромбофилия. През 2019 г. д-р Калчев ми назначи изследвания, погледна ги, каза че са добри. Аз не разбирам и не задълбах, но напоследък  се замислих по темата. Ще ви бъда много благодарна за мнения по въпроса.
Скрит текст:
Cardiolipin IgG(Antiphospholipid)   < 7,5 U/ml  (Реф. с-т 0-10)
Cardiolipin IgM (Antiphospholipid) < 5.0 U/ml  (Реф. с-т 0-7)
Lupus Anticoagulans (AK) -
Lupus Anticoagulans screening dRVVT - 1.04 (Реф. с-т 0.80-1.20)
Lupus sensitive aPPT -26.5 sec. (Реф. с-т 25-33)
Beta 2 - Glycoprotein IgG Ab < 5.0 U/ml  (Реф. с-т < 5.0)
Beta 2 - Glycoprotein IgM Ab < 5.0 U/ml  (Реф. с-т < 5.0)
В семейството от страна на баща ми всички са с проблеми с гъста кръв, мозъчни инфаркти и т.н.

# 412
  • София/Севлиево
Бранди,тези за за придобита тромбофилия и са добре.Трябва другите да видиш(за генетичната), особено щом имате и проблеми в рода.

# 413
Благодаря за отговора, Ели. Можеш ли да ме насочиш кои са изследванията, в Геника ли се правят?
В момента пия Fh Pro, чудя се дали ще е добре ако превантивно започна Натаспин?

# 414
  • София/Севлиево
Може и в Геника,там са малко по-скъпи.Може основен пакет в НГЛ в МД или в Цибалаб.

# 415
Бранди , аз си пусках в Геника пълния пакет за тромбофилия и е 320лв- осем показателя се изследват и аз в половината имам бъг , иначе има и основен пакет и е по-евтин.

# 416
Бранди, според мен си пусни този пакет, който Ирен е написала, особено щом имаш случай в рода, почти сигурно е че ще излезне нещо Wink и си пий натаспин няма да навреди Wink Желая ти успех и стискам много палци на всички Flowers Four Leaf Clover
Манди, какво стана? Кога ти е теста?
Симба благодаря, щедро си ни наръсила Simple Smile Взимам си Hands Pray
Какво става с Локо и Кристи?

# 417
Благодаря на всички момичета които ми писаха за да ме подкрепят.
Изчетах доста полезни неща по темата от форума за мъжкия фактор.Решихме да пуснем втора спермограма, но не в Бургас след месец. Така ми се иска да има някаква грешка, но едва ли. Броя дните до срещата с лекаря, за съжаление аз няма да мога да присъствам на прегледа и много ме е яд.
Ще споделя какво са му казали.
Аз ту се отчайвам, ту се надъхвам  ...
Но вярвам че щом работим по проблема , рано  или късно всички ще гушкаме нашите рожби.
Когато е писано ...

# 418
@n@bell , може и да има грешка, а може и да няма, но щом сте открили проблема, ще го разрешите, сигурна съм! Аз вярвам, че Господ си знае работата и всичко се случва, когато трябва да се случи, пък дори и да е придружено с много усилия понякога.

Аз си направих вчера Sure check, беше отрицателен. Днес ми е 29 ден и чакам МЦ, но няма още, въпреки че вчера цял ден ме боли корема , но много странна болка , а не точно като ПМС. Дано пък да е била късна ОВУ и да е станало нашето чудо, но ще видим. Няма да правя вече тест, докато не минат поне още 2-3 дни без лелка.

# 419
Кристи се включи в темата за мъжкия фактор и съм впечатлена с постигнатото от НМ. За 10 месеца промяна в хранителния режим, спиране на цигари + добавки е вдигнал всички показатели . Цитирам: "морфология - от 1% на 9% подвижни (А+Б) - от 14% на 52%   виталност - от 30% на 65%   Общ брой сперматозоиди - от 41 милиона на 387 милиона" И пише, че както са се готвели за следващо ин витро, така може и с инсе да им се получат нещата. Стискам им палци.
На мен днес ми дойде и утре пътувам за клиниката да видим какво ще каже док и кога ще мога да си прибера двете снежинки.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 09:35 от iren11

Общи условия

Активация на акаунт