Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 196
  • 808
  •   1
Отговори
# 420
При нас за 1 година с добавки и метфогамма морфологията се вдигна от 1% на 13%. Но в случая и SDI има значение. ММ е на контролни изследвания след около 2 седмици.

# 421
Браво за показателите на половинката на Кристи. Един стимул за Анабел и всички с вероятен мъжки фактор. Дано следващата спермограма е различна!
Уинтър, направихме трансфера в понеделник. За кръвен акушерката каза след 13-14 дни Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes, вероятно ще изчакам поне до 4 март. И втори е вариант, но не ми се бърза прекалено. А за лентичките не гарантирам Grinning Нали си имам едни 20 китайчета, след седмица ще ги пробвам за форумната статистика на марката.  Знам, че наситеността на ЧХГ е обратна, просто... от любопитство.
Иренка, пожелавам от утре да започнете подтоговка.

# 422
Здравейте, кога мога да пусна кръвен тест според Вас? Предполагаема овулация 19ти или 20ти февруари.

# 423
  • Замък сред облаците
1-3 март

# 424
@n@bell , никакво отчайване от една СГ ! Възмутих се най-вече на частта в която доктора ви е обяснил как не е препоръчитлено да правите опити иначе може да последват аборти ?! Извинявай, че не помня, но ти имаше ли някакви неуспешни бременности ?
Тератозооспермия си имат сигурно половината мъже , т.е влошена морфология. Че то живи мъже с морфология над 7-8% са някъв изчезващ вид и е по-вероятно да спиш с еднорог, от колкото с мъж с хубава морфология ! Моя си държеше 3% като котва на дъното на океана, накрая в Надежда в месеца преди да забременя ни треснаха и на 1% ама точно в Надежда ни обясниха първо, че морфологията не я гледат като някакъв показател за бременност и второ, обясниха ни как ги анализират - на някаква решетка си редят 100 опашатковци и почва един човек или машина да ги гледа и да решава кой е с морфологично увреждане и кой не . Демек, някой си човечец решил че 15 бр им липсват опашки, а на 3 "нещо не им е читава" главата Grinning Е, аджеба , питам аз, кому е нужна тая морфология ? ММ като ни го разказа тва андролога и отсече, че тая морфология вече не може да бъде фактор за него Grinning
Другото е , че не каза какви са другите показатели - обем, концентрация и подвижност. Всъщност там се вижда, ако има проблем.
Задължително втора СГ в друга репро клиника и никакво спиране на опитите, ако беше мой мъж Grinning Шанса за аборт го има и без да има медицинска причина, а една морфология без никакви други показания и предишни неуспехи е абсолютен мит и прах в очите.
Ох, стана много дълго, амаааа малко се ядосах на тия бургаски лекари !

Уинтърче, добре съм аз, повръщам си тихо в ъгъла и чакам петък да мина БХС при Сигридов , за да се похваля и аз с нещо сигурно. Днес започвам 13та седмица, а преди седмица правих БХС при АГ и всичко беше наред там. АГ предположи момиче, но тъй като на предния преглед беше почти сигурна за момче, чакаме Сигридов и неговия изкуствен интелектуален ехограф да кажат тежката си дума Grinning Имам си неразположения ако не всеки ден, то през ден, но стискам зъби и се надявам след 13та седмица да останат в историята.

Ели, толкова се радвам за теб ! Чакаме туп-туп Heart

Момичета, клише не клише, ама наистина е най-тъмно преди зазоряване. От позицията на стояла в тъмнината мога да го кажа. Има и нещо хубаво на дъното - след него посоката е само нагоре !

# 425
Привет отново. Искам и аз да се включа с въпрос,като на kiss06.
Кога мога да си направя кръвен с овулация  на 14 февруари?
Още се колебая дали да го направя де, ама тоя стрес от чаканено ме побърква и не мога да се концентрирам върху нищо така 🤨 отделно,че ако е негативен мисля да ходя да се чипирам с една ваксина

# 426
Амира, аз бих изчакала поне до 26-27 февруари. Ако има нещо, кръвен ще покаже, и няма да е твърде рано.

# 427
  • София/Севлиево
И аз бих пуснала около 1.03

# 428
Аз бих пуснала при закъснение. Просто усещам, че аз лично започвам да се пренавивам и това ми играе лоша шега на психиката и емоционалното състояние.

Момичета, аз както нямаше да повдигам повече темата с ваксината, сама ще си я повдигна Joy Не знам как точно, но днес чак се сетих, че имам и висока популация на NK клетки. И забравих да разпитам лекаря си за това. Добре, че в събота ще се видим и добре, че съм планирала (евентуално) да се ваксинирам неделя/понеделник.

Междувременно смених тестовете за овулация. Бях на едни зелени, които ги оплювате и тук, и в съседната тема, но просто от незнание ги взех. Тоест ми ги дадоха в аптеката. Кусурът им беше много лекото насищане дори на контролната лента. Но пък при мен си показаха миналия месец пик на LH. Исках да си взема този месец Oview,  но нямаше и взех Clear Ovu. Първият ден, в който правих този месец тест, беше със стария, изостанал зелен (онзи с лекото насищане). Но вчерашния, Clear Ovu, ми даде по-ниско насищане (ползвам онова приложение и то смята там яркости) от предния ден и малко се обезверих за този месец. Да, но сега усещам напрежение в яйчниците, появи се и ЦС. Може ли според вас да има такива отклонения при месец, в който ще има овулация? Тоест от висока стойност на LH, на другия ден да е по-ниска, а на третият - пак да се повиши (евентуално)?

# 429
Манди, Ирен, много стиснати палчета!

Локо, брей колко бързо минават твоите седмици! Моите едва едва Grinning

ММ утре ще се ваксинира. Аз съм на мнение, че в живота ни са ни блъскали с далеч по-некачествени и по-нетествани ваксини (винаги ни изпращат най-некачествените) и по принцип не се поддавам на спекулации и "един човек каза". Клиника Наджеда също излезе със становище за ваксиниране на жени, които са в репродуктивни процедури, както и за бременни и като цяло смятам, че там има доста повече специалисти, които да оценят рисковете, отколкото всички драскачи в социалните мрежи. Лично мнение, с което не ангажирам никой.

Успех на всички, които са в очакване на най-желаните чертички! Hug

# 430
Манди, хайде чакаме да ни зарадваш като Ели People Baby Много стиснати палци Flowers Four Leaf Clover
Луничке, Ирен стискам ви и на вас палци Hug
Локо Hug Heart Толкова си позитивна Hug

# 431
  • София/Севлиево
Тук във форума има тема с анкета за ваксините за Ковид.Там повечето са гласували ,че няма да слагат.На който му е интересно да чете...

# 432
За ваксините всеки трябва според мен да направи информиран избор, без да се влияе от изказвания по медии и ФБ. Аз обмислям дали да не пътувам до България да се ваксинирам, тук ще ми дойде реда сигурно чак след година...
Манди, много стиснати палци и от мен това да е твоят борец и този път да е до финал!
Успех на всички!

# 433
Благодаря ви за отговорите,момичета Simple Smile Ще стискам още значи.
Между другото, по повод ваксините, във фейсбук има група "Ваксини", която е много полезна и медицински лица са в нея и отговарят на въпроси. Допълнително си запаметих един номер за консултации,който ще прикача сега.

# 434
Бранди ,аз пуснах тромбофилиите в клиника Малинов. Има ваучер в Омед и са на цена 120лв с включена консултация (при мен имаше и преглед).И нашата спермограма е с влошена морфология и подвижност,но ни казаха ,че мисседа не би трябвало да е от това..И да си опитваме нормално ,докато чакаме документи за ин витро. При мен се видяха и 3 миомни възела и чуденката ми е дали да направим  операция преди това?Силно стиснати палчета за Манди и за всички нечакащи Hug

Общи условия

Активация на акаунт