Етажната собственост - такава, каквато си я направим 8

• 38 895
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
Поне да си оправи наклона на покрива и отичането да се отведе на друго място. Да не облива калканната стена...ако правилно съм разбрала, водата облива стената ли?
За да можете да ремонтирате.
Защото сега ще го оправите, но ако пак тече и в бъдеще...няма смисъл.

# 331
  • In the land of Never Never
Писах наскоро за онези съседи, които отдолу, които ми изгониха наемателката рускиня, защото си пускала вентилатора в банята, и госпожата не можела спи. Наемателката престана да си пуска вентилатора, но онази отдолу беше получила идея фикс, че наемателката ми е зъл демон, и нарочно продължавала да го пуска, за да я дразни. Махнах вентилатора, разбра се че не е тя, но наемателката ми все пак напусна.
Оказа се наскоро, че тези под мене са подали жалба в полицията срещу възрастната жена на 80 години, която живее под тях, и която абсолютно бяха подлудили с трите си деца близначета, които дивеят до среднощ и по-нататък, а онази лудата им крещи, като че живее в гората. При мен се тресе блока, като препускат из стаите, а при нея си представям какво топуркане е. Нямам представа какво точно са се жалвали срещу нея, но това е върха на наглостта. Обади се една полицайка, отидох да давам и аз информация за тях. Взех и рускинята със себе си, тя си е намерила друго жилище наблизо в квартала, и тя също каза какъв тормоз е било. Като казах на полицайката обаче, че онази се хвали с таткото генерал от Данс, тя си промени намерението да вземе писмени показания от нас, каза че тя ще ги обобщи или нещо такова. Не знам, какво точно ще отрази полицайката, но очевидно тактиката на въпросната съседка да плаши с мощния си татко, работи (което може да е опашата лъжа, защото едва ли някой може да го провери).
Тези отдолу са си направили пълен ремонт на апартамента, преди да влязат, това ми каза възрастната съседка, срещу която са се жалвали. Било е голямо разбиване на стени, два месеца е било тряскане и чукане. Освен това са си остъклили терасата, което до колкото знам, е забранено. Също ремонти, които включват разбиване на стени, трябва да се съгласуват с общината . Тук си помислих, че мога  да направя и аз малко кал на въпросната госпожа, и да сигнализирам за направения ремонт, който  вероятно е без съответното разрешително. Какво точно мога  да направя и къде да се обърна?

# 332
Отивате в общината в приемната за граждани  на гише ЕС и входирате жалба до архитекта да се извърши проверка. Те (съседите) трябва да имат конструктивно становище, за да бутат стени и да са внесли документи за остъкляването.

# 333
Остъклаването вече е без РС. Измениха ЗУТ и дограмата я вкараха в чл.151. Коя година е остъклила? И само остъклаване ли е, или има итонг и т.н...

Пускаж жалба за незаконно строителство. Но как  ще го опищеш като не си го видяла. Освен да пшшеш че са бутани стени, пък те да си проверят и констатират.

# 334
То това й остава - да стреля на посоки, пък дано нещо уцели...

# 335
Така е. При жалба са длъжни да извършат проверка на място. Така че може и да открият нещо незаконно, като отидат.

# 336
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не търся провокации, но а може ли да цитираш нормативен акт, въз основа на който собствениците са длъжни да допуснат представител на общината да им направи проверка?
или е на добра воля?
не е законно да се свалят стени, но тук май е борба на инати и сме в положение да искаме другия да докаже, че няма сестра.

# 337
Разбира се, че са длъжни да осигурят достъп на контролните органи.
В ЗУТ е уредено.

чл.223, ал.5 и ал.6 ЗУТ. При отказ се викат полицаи за съдействие. чл.221 също.

Другият нищо не се иска да доказва. Ще се види има ли правено нещо, бутани ли са стени...ако да, тогава чак ще доказва има ли книжа за тези реконструкции. Ако няма нищо бутано..нищо няма да доказва.

# 338
А при подаден фалшив сигнал няма ли санкции за подателя?
Нали знаете, навремето във Венеция са наказвали лъжливите доносници Simple Smile

# 339
  • BG
А при подаден фалшив сигнал няма ли санкции за подателя?
Нали знаете, навремето във Венеция са наказвали лъжливите доносници Simple Smile

Аз, поне, не съм чувала за санкция. Ами и ние сме имали Крумови закони, навремето, но няма основа за съпоставка между две абсолютно различни епохи. Wink

# 340
А е редно да има. Независимо от епохите. Набеждаваш и създаваш неприятности на невиновен човек, само защото не ти е симпатичен, имаш някакви спорове с него или личен интерес да му навредиш + ангажираш (харчиш) обществен ресурс за ненужна проверка...
Приказвам се, де Simple Smile

# 341
А е редно да има. Независимо от епохите. Набеждаваш и създаваш неприятности на невиновен човек, само защото не ти е симпатичен, имаш някакви спорове с него или личен интерес да му навредиш + ангажираш (харчиш) обществен ресурс за ненужна проверка...

Точно така! Но също така е редно да се съобразяваш със съседите си. Направил си осъзнат избор да живееш сред хора - в блок. Длъжен си да не нарушаваш тяхното право да се чувстват добре у дома си, нали?

Приказваме си Simple Smile

# 342
На контролните органи това им е работата-да проверяват. А гражданин, подал сигнал, не е длъжен да познава закона , да е конструктор и да я наясно засяга ли се конструкцията и що е то конструктивен елемент. Той подава сигнал..компетентните органи проверяват. Достатъчно е да напише че чува силно къртене, че чува че се събарят стени...

# 343

Точно така! Но също така е редно да се съобразяваш със съседите си. Направил си осъзнат избор да живееш сред хора - в блок. Длъжен си да не нарушаваш тяхното право да се чувстват добре у дома си, нали?

Приказваме си Simple Smile
[/quote]
Ами така като си приказваме може да се изговорят много глупости.
Върни се и прочети откъде тръгна дискусията и дали авторката на поста всъщност не е потърпевша от " аборигени", които искат само на тях да им е добре, а това, че притесняват два апартамента е без значение. Доже и се оплакват в полицията.
Приказваме си само, а.......

# 344
В цитирания пост се визира съседката срещу която ще се пуска жалба.
Така го разбрах аз.
Тоест...и двете сте на една позиция.

Общи условия

Активация на акаунт