Етажната собственост - такава, каквато си я направим 8

• 39 727
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Най-накрая ще имаме събрание Simple Smile
За да съм подготвена имам въпрос. Идея си нямам какви задължения има " портоколчик-а"
Една от точките е "Избор на портоколчик"  Simple Smile
Ами води записки и пише протокола. Най-важното е да напише списък на присъстващите с посочен процент идеални части и да отбележи кой за какво е гласувал с подписи на място на всички присъстващи вписани в списъка!

# 496
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
направи си "пищов".
присъстват представители на  ....% идеални част. има кворум.

... по точка 1 от дневния ред се изказаха...., ....,....
предложени бяха.....
при гласуването резултатите са:
 .....% за предложение 1
......% за предложение 2....
с ....% идеални части се приема ......

аз си правех списък с всички собственици и съответстващите им идеални части и всички присъствали се подписваха в началото на събранието.
след това на протокола с решенията пак, но той става готов по-късно.

# 497
Благодаря за идеята.
Ние сме новодомци ( то вече живеем 5 месеца, писала съм няколко пъти в групата, но обяснявам всеки път,че не всеки може да помни историите тук:-) )т.е най новите собственици.

С професионален домоуправител сме. Но не сме доволни от тях ( говорихме с 3-4 семейства на същото мнение като нас са)
След поправка на покрив никой не прие обекта. Нямаме асансьор от вече месец и не могат да се съберат пари за ремонта ( 1-2 етаж не искат да плащат).
До колкото разбрахме имаме нередовни платци, но не се предприема събирането на задълженията. Както и не могат/ не искаха да ми кажат какви пари има във фонд ремонт.

Та успяхме да си изискаме събрание. Има 4 точки  и едната е избор на въпросният протоколчик. Явно няма такъв във входа. Аз не съм запозната с тънкостите. До сега такова чудо не сме видели като тук.
Там където живеехме 13г ни събираха по 5 лв на човек, ние бяхме двама  и не ни бутаха ни за лампи, ни за ремонти, ни за асансьор, ни за чистачка,  ни за дявол.
Тук двама човека плащаме близо 20 лв и все за нещо няма пари.

# 498
Профито що не си пишат протокола. Или само парите получават..вашите, за тая работа..дето не я вършат ???
Тарикати...я да си оправдаят заплатата и си драскат протокола...

А защо не включите точка в дн.ред : " прекратяване на договора с профито" л

# 499
  • София
Току що прекратихме договора с нашето Профи ( Образцов вход ). Не видях особен смисъл от трите години с тях. Счетоводството е водено коректно - нямам забележки към това.
Играта им беше с подставени фирми при ремонти за което съм разказвал вече в темата.
Протоколи водят те, да.

# 500
И аз това се чудя. До сега съм нямала взимане -даване с професионални домоуправители и не зная какви са им задълженията.
Ето не знаех, че трябва те да си имат такъв който да води протокола, а не да ни карат нас.
Има ли го като закон упоменато да си го разпечатам?

# 501
  • София
И аз това се чудя. До сега съм нямала взимане -даване с професионални домоуправители и не зная какви са им задълженията.
Ето не знаех, че трябва те да си имат такъв който да води протокола, а не да ни карат нас.
Има ли го като закон упоменато да си го разпечатам?
Не - няма законово изискване кой да води протокола, а само да се води такъв. При нас конкретно като го съставят ни го разпращат по мейлите и едно копие закачват долу на иформационното табло. Води си го представителят на фирмата, който е дошъл за събранието, не идва и втори човек освен него специално за това.

# 502
При ремонт на покрив, който с състои от подмяна на керемиди, смяна на улуци и поставяне на хидроизолация нужно ли е от съвета разрешение? Никаква промяна в конструкцията на покрива не правим.

предвид стойността на ремонта не трябва ли да се иска решение? Това е нещо немалко, произволна фирма ли викате, не преглеждате ли оферти?
Разгледали сме оферти и сме се спряли на бригада. Не коментирам цена. Иска ли се разрешение за започване на ремонта от общината?

# 503
Ако сменяте греди ДА, ако само сменяте керемиди или посипка - НЕ. Но ние не се занимавахме след като ми обясниха процедурата и най-вече, че трябва да чакаме отговорът им....

# 504
При ремонт на покрив, който с състои от подмяна на керемиди, смяна на улуци и поставяне на хидроизолация нужно ли е от съвета разрешение? Никаква промяна в конструкцията на покрива не правим.
Не.

# 505
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз лично приветствам идеята Simple Smile
остава и да се приеме.

# 506
  • Sofia
От коя фирма за пръскане срещу вредители сте доволни?
Колко често ги викате?

# 507
Има ли някакви законови изисквания, къде по фасадата на блока могат да се разполагат климатици или е пълна свобода - всеки може да си сложи климатика където му скимне, без да се притеснява, че нарушава изгледа на фасадата на блока.

# 508
Ако е само изгледа добре. Проблем е, ако капе на нечий друг климатик или още по-лошо подпрозоречен перваз.
Монтажниците ги пляскат където им е най-лесно.

# 509
  • Sofia
По фасадата само с разрешение на ЕС, ако ли не с разрешение на главния архитект.
Идеалния вариант е строителя да е предвидил място и да е задължил с договор собствениците да спазват правилата. Слагането на външно тяло на произволни места само сваля цената на сградата и отделните апартаменти.

Общи условия

Активация на акаунт