Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 537
  • 911
  •   1
Отговори
# 450
...
Моля за плюсове и минуси според вас на трите конструкции.Прикачам снимки

Ако сте избрали това решение, имайте на ум, че при силен дъжд и при обилен снеговалеж, покривчето в този му вид ще създава известни проблеми на прозореца над него и на фасадата под прозореца и при чупката.
Друго, за което се сещам - следете майсторите да направят връзката на покривчето с основната конструкция на къщата посредством максимално прекъснат термомост, защото вероятно ще го изградят заедно с изграждането на големияия покрив, което се случва далеч преди да монтажа на каквато и да е топлоизолация.

# 451
  • Пловдив
При нас е направено по описания начин.Само билната греда се свързва с къщата.Дъсчената обшивка е на разстояние от стената и изолацията минава между нея и къщата.
 Минусите на покривчето при обилен снеговалеж или дъжд, касаят и другия вариант с голямата отворена тераса.

# 452
....С перголата ще ми липсва плътната сянка през лятото, но ще имам повече светлина през студените месеци.

Биоклиматичните перголи гледали ли сте?
Много ги харесвам. Плътна сянка, рехава сянка, осветление - имаш възможности на избор в зависимост от нуждите.

# 453
Дай повече инфо. Как се закрепя към фасадата? Не остава ли луфт?

# 454
Дай повече инфо. Как се закрепя към фасадата? Не остава ли луфт?
За сега само ги харесвам, не ползвам.
Попаднах на тях, когато търсех решение за частично покриване на голяма открита тераса. Отказа ме цената, която не ми се даваше за жилище, в което няма да живеем.
Луфт не мисля, че остава (както е и при балконските навеси/козирки).

# 455
  • ГО
Здравейте.

Ние сме вече на етап външна мазилка и цвят, но имам проблем. Разминава ми се това, което поръчах по каталог и това, което излезе реално. Не мога да реша дали ми харесва. Много ми е розово и съм разколебана дали да не пребоядисваме. Трябваше да е по-кафяво. Мазилката е поръчана в цвят и не мога да я върна. Количеството е за цялата къща. Кажете си вашето мнение.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 456
  • София
Според мен си права, че е много розово. Ама аз не обичам този цвят по принцип, та колко да ми е меродавно мнението - не знам. Просто си я представих с малко повече кафяво, каквато е била целта ви, и според мен ще изглежда по-добре с планирания цвят.

Хубаво е поръчана в цвят, ама като цветът не съответства, пак ли нямате никакви варианти? Нещо да я дооцветят (може да е тъп въпрос, не съм наясно с мазилките)?

# 457
kama4e , пиши ми на лично, че не мога да ти. отворя съобщение да ти пиша

# 458
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има вероятност като я напече слънцето и изсъхне, да не е толкова розово.

# 459
  • ГО
Има вероятност като я напече слънцето и изсъхне, да не е толкова розово.
Дано.
Много интересен цвят. От далеко е розова, от близо е по-кафява.
Ще изчакам да изсъхне, като боядисат орнаментите в бяло и ще реша. Има вариант за пребоядисване, ама после, върху тази мазилка.

# 460
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нямам опит с мазилки, освен на терасата, но помня, че веднага след боядисването беше по-силен цвета.

# 461
Камъче и при нас така се получи с цветът на латекса в холо-кухнята. Същият проблем беше и много се ядосвах, но накрая го оставих както го бяха боядисали и вече дори не го забелязвам. При теб обаче все пак е цвят на къщата, така че ако може го сменяй въпреки, че е много скъпо и трудоемо да връщате и т.н. Иначе лично за мен не толкова лош цветът, който се е получил, а и сигурно с времето ще потъмнее от атмосферните влияния.

# 462
  • ГО
Не ни върви с тия цветове.
В новата кухня сложихме гранитогрес. Избрахме фуга - бежова, че плочките наподобяват паркет.
Слагат фугата - ок е. На сутринта - бяла. Търках, лъсках, облизах ония плочки - фугата бяла. Ама не онова побеляване след фугиране - фугата от кафява стана бяла. Звъняхме за рекламация, технолог щяха да пращат. Всичко по опаковка сме изпълнили, на друго място пробвахме и пак бяла става.
Решихме да я махаме. Строителят вика - “аз не съм махал фуга”. Хванах се аз с макетен нож да стържа. Пада, ама бавно и много трудоемко, пък и 30кв.м. щях да стържа един месец. Купихме една машинка и с тая машинка за 2 дена свалих фугите. С машинката, с ножа - сама от сутрин до вечер стържа. Не си чувствах колена, крака, кръст - нищо. Избрахме друга фуга - най -модерна, някаква дизайнерска, ще я слагат, а аз тръпна дали ще си смени цвета. Не го смени, стана супер, ама що нерви изхабих...
Тъкмо се успокоих и днес - бааам розовата фасада. Иде ми да се гръмна!

# 463
  • Пловдив
Не ни върви с тия цветове.
Скрит текст:
В новата кухня сложихме гранитогрес. Избрахме фуга - бежова, че плочките наподобяват паркет.
Слагат фугата - ок е. На сутринта - бяла. Търках, лъсках, облизах ония плочки - фугата бяла. Ама не онова побеляване след фугиране - фугата от кафява стана бяла. Звъняхме за рекламация, технолог щяха да пращат. Всичко по опаковка сме изпълнили, на друго място пробвахме и пак бяла става.
Решихме да я махаме. Строителят вика - “аз не съм махал фуга”. Хванах се аз с макетен нож да стържа. Пада, ама бавно и много трудоемко, пък и 30кв.м. щях да стържа един месец. Купихме една машинка и с тая машинка за 2 дена свалих фугите. С машинката, с ножа - сама от сутрин до вечер стържа. Не си чувствах колена, крака, кръст - нищо. Избрахме друга фуга - най -модерна, някаква дизайнерска, ще я слагат, а аз тръпна дали ще си смени цвета. Не го смени, стана супер, ама що нерви изхабих...
Тъкмо се успокоих и днес - бааам розовата фасада. Иде ми да се гръмна!
Е, не е толкова зле, ако погледне човек направо къщата, без да е гледал цвета. Може би е добре да разгледаш истински розови къщи, че да прецениш струва ли се още нерви и разходи.
А и както писа gadamer, има вероятност да се промени малко като изсъхне.
розови къщи
И тоя гърч с фугите .......  искрено ти съчувствам! Flowers Four Leaf Clover
Каква фуга ползвахте накрая?

# 464
  • ГО
На Mapei Kerapoxy Design. Двукомпонентна. Много скъпа, но пасна идеално.
Фугата, която си промени цвета е на Боро.

Розово харесвам, даже новата кухня е в розово, но за стая, с мебели, кухня, пердета.... ми е супер. За фасадата - щеше ми се по-друго.

Сега излизах, не знам, защото се смрачи, заоблачи се, защото не я пече директно ли, защото изсъхва ли, но е по-тъмна. Като пепел от рози става.

Общи условия

Активация на акаунт