Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 105
  • 911
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте, някой дали има опит и може да ми препоръча строителна фирма за еднофамилна масивна къща от района Благоевград, Дупница, Кюстендил?
Или поне да даде съвет как да се избере и как да се довериш на дадена фирма...
И аз съм със същия въпрос,но за София.

# 736
  • София
то може би и на нас и софийска фирма би ни вършела работа обекта не е толкова далеч от софия все пак.

# 737
  • Sofia
И аз се присъединявам към въпроса за строителната фирма.

# 738
то може би и на нас и софийска фирма би ни вършела работа обекта не е толкова далеч от софия все пак.

Софийска само в случай, че работниците ѝ са от района, където ще е строежа ви, иначе ще ви излезе още по-скъпо - хората ще трябва да преспиват някъде, да пътуват два пъти седмично от-до обекта.

Ако не намерите строител по препоръки,  направете си труда и обиколете строежите на къщи в близост до вашата бъдеща къща, най-вече гледайте за такива на  груб строеж с покрив. Обиколете ги с някой, който много разбира от груб строеж, ако трябва дайте 100 лв. на опитен конструктор, той с един поглед ще разбере всичко. Набележете тези бригади, които строят с най-добро качество. Срещнете се с шефовете им, никой няма да ви откаже, вижте с кого ще си допаднете, вижте дали цената, на която строи със и без включени материали, се покрива от бюджета ви.

# 739
  • Пловдив
0rang,е дал много хубави насоки,защото колкото и обаятелни да са служителите в офиса и да ви описват,грубите грешки на останалите в бранша,а  "ние" винаги да е следвано от истории на щастливи клиенти, това рядко се оказва истина.
 Пожелавам нестихващ устрем , без разочарования,и отлични резултати на новите "строителки"!
 Като цяло,мисля,че макс 3-4 дами се бяха похвалили безусловно  от фирмите си в последните 2 г.Недоволните бяха повече,но назад е писано доста, как,поне малко, да се застраховате с клаузите в договора.
  Ние нещо стопирахме интериорно,нали останаха малки неща,които все пак ми вадят очите,но стартирахме екстериора,защото ММ си е навил на пръста,че трева ще има,когато всичко навън е готово,а това ми се струва цяла вечност и тихо страдам гледайки пустинята.
  Някак импулсивно избрахме камъка за верандата.По проект беше със сив  гнайс,но видяхме този мрамор и ни хареса.

Децата бяха разочаровани,че оградата е розова(просто бетон контакт),искали синя Joy

# 740
  • София

Софийска само в случай, че работниците ѝ са от района, където ще е строежа ви, иначе ще ви излезе още по-скъпо - хората ще трябва да преспиват някъде, да пътуват два пъти седмично от-до обекта.

Ако не намерите строител по препоръки,  направете си труда и обиколете строежите на къщи в близост до вашата бъдеща къща, най-вече гледайте за такива на  груб строеж с покрив. Обиколете ги с някой, който много разбира от груб строеж, ако трябва дайте 100 лв. на опитен конструктор, той с един поглед ще разбере всичко. Набележете тези бригади, които строят с най-добро качество. Срещнете се с шефовете им, никой няма да ви откаже, вижте с кого ще си допаднете, вижте дали цената, на която строи със и без включени материали, се покрива от бюджета ви.
Благодаря много за отговора. To на час път от софия, има-няма, няма нужда никой да преспива, с бригада не става иначе имахме двама работници, но заради квадратурата трябва да е през фирма. И строежи няма кой знае какви там в момента, хората оправят стари къщи повече, което е малко по различно, чакаме все пак сега една оферта пък да видим. уж препоръчана сериозна фирма.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 10:16 от Angel_Dust

# 741
  • Бургас
Нелина, супер е станало.
И ние в момента правим плочкопътеката. Като е готова ще пусна снимки.
Като цяло приключихме с работата отвън. Къщата е боядисана в ярко бяло, направо свети в момента, не мога да й се нарадвам.
Миналата седмица ни доставиха декинга за верандата. Вчера мъжът ми я боядиса с някаква специална боя-изолация, да не прониквала влага. Чакаме до месец да получим проект за верандата и като е готов и поставим перголите, ще сложим и декинга. Закарала съм старите си ратанови мебели там, та да има къде да седна като ходя да наглеждам мъжа как работи. Simple Smile
Ето я и нея:
Скрит текст:

Много трудно намерих плочки 25 на 25 за терасите. Мъжът ми искаше да са малки, заради наклона. Открих остатъчно количество в Джия. Станаха много добре. Поръчахме и стъклени парапети. И тях ги чакаме тази седмица.

Скрит текст:

Озеленявато и моя мъж не иска да го започваме сега. Отсече: наесен.
Аз иначе за именния му ден този месец, му купих подарък: бензинова косачка.

# 742
  • Пловдив
LaDiDa,абсолютен разкош! Heart Eyes
 Как може някой да остане  безучастен при такава красота!
 Колко ли се е радвала половинката на подаръка ти ...Joy

# 743
  • Варна
Здравейте, имам въпрос към всички с опит:

Има ли някой, който е правил изолация с POLYNOR?
Имам идея да го ползваме за изолация от вътрешната страна на покрива. Имаме 20 см каменна вата, но някак таванското помещение е студено и решихме да го наковем с вагонна шарка, тъй като студът се усеща и в спалните. Днес ми попадна реклама на този продукт и ми се струва, че е лесен за нанасяне - гледали сме нанасяне на подобен в американски предавания. Искам да имам още едно мнение /дано да е положително/, преди да се изправя срещу консервативния ми мъж. Моля!!!!!!!
Предполагам, че дамата "от Лондон" ще е наясно, предвид опита, който има Flowers Cherry Blossom

Благодаря ви предварително за отделеното време!

# 744
Моля Ви се стига се публикували такива красоти Sweat Smile!
То направо не се жиеве - само ви завиждам Simple Smile!

Страхотни неща показвате - със здраве да си ги ползвате.
Нелина, може ли да драснеш какъв е този камък? Страхотно стои. Вече се замислям и при нас да сложа нещо такова! Взимам те за консултант Smile !

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 10:53 от nellytan1

# 745
  • Пловдив
Здравейте, имам въпрос към всички с опит:

Има ли някой, който е правил изолация с POLYNOR?
Предполагам, че дамата "от Лондон" ще е наясно, предвид опита, който има Flowers Cherry Blossom
Ох,толкова изискано обръщение!С тази хамалска работа напоследък,като прочетох за "Лондонската дама,се изживях като приближена на Кралицата  Simple Smile
 За съжаление, нямаме никакъв опит с такъв тип изолация.Просто не се ползваше в Англия,съответно ММ не е преминавал учения за нея.Бих ви тласнала в друга посока.20 см вата не е никак малко,тоест има нещо друго сгрешено в системата.Бетонена стреха или нещо друго не изолирано има,което предава студа.Може ли малко повече информация?

Нели,екстериорно давах идеи,докато ММ не ги отхвърляше като неправилни.На моменти ,професията му не ми е в плюс.Вечно има"това ше събира прах","това ще стане на мръсни линии от дъжда" и все подобни силно мотивиращи изказвания Confused .
 Камъкът е някакъв черен мрамор,гладък,но не лъщи.На всичкото отгоре бе евтин -споразумяхме се на 33лв/м2 и купихме цялото количество.Решихме,че ако ни хареса ще питаме дали очакват още,за да облицоваме и гаража.

# 746
  • София

LaDiDa влюбих се

# 747
  • Варна
[ Ох,толкова изискано обръщение!С тази хамалска работа напоследък,като прочетох за "Лондонската дама,се изживях като приближена на Кралицата  Simple Smile
 За съжаление, нямаме никакъв опит с такъв тип изолация.Просто не се ползваше в Англия,съответно ММ не е преминавал учения за нея.Бих ви тласнала в друга посока.20 см вата не е никак малко,тоест има нещо друго сгрешено в системата.Бетонена стреха или нещо друго не изолирано има,което предава студа.Може ли малко повече информация?]

Това обръщение предава абсолютно отношението ми и мнението, което съм изградила от всичко прочетено.
Информацията е следната: Къщата ни е американска гредова конструкция, която сами сме правили - изцяло сами. Стените и покрива са по 20 см каменна и всичко по учебник. Но, таванското е студено и студът някак "се просмуква" на етажа. Първите две години мъжът ми опушва всички възможни пролуки и сега вече си е топло, както се и очаква от този тип къща. Но, в спалните на втория етаж е една идея по-хладно, а като отворим към тавана си лъха откровен студ. понеже вече не ми се занимава, пък и е трудно качването през капандурата на покрива, отказах да слагаме OSB за обшивка отвътре и се примирих с вагонна шарка. Но, днес "по поръчка" ми излезе реклама на този POLYNOR, зачетох се и си спомних как се възхищавах за елементарна изолация, която съм гледала в един американски канал за ремонт на стари къщи. Сега искам да прокарам идеята, че ще е еднакъв финансов разход, но пък лесен физически да качим флаконите. Така открих преди години лепило за външната изолация във флакони и стана...лепиш и пееш, а всички се моряха с топки циментово лепило.

Това е, стана дълго, но аз съм многословна и затова само чета...Пък и преди 5 години завършихме тази сага и не се включвам, само ви се радвам от "балкона" - нещата се променят, материалите са нови, нямам какво да кажа актуално.

Само да споделя: животът в дървена къща не е като от времето   на баба ви, хубаво е, топличко, шумоизолирано, земетресение се усеща като леко поклащане, и казват, че е здравословно....

Flowers Hibiscus

# 748

Благодаря много за отговора. To на час път от софия, има-няма, няма нужда никой да преспива, с бригада не става иначе имахме двама работници, но заради квадратурата трябва да е през фирма. И строежи няма кой знае какви там в момента, хората оправят стари къщи повече, което е малко по различно, чакаме все пак сега една оферта пък да видим. уж препоръчана сериозна фирма.
Познат мина двуетажна къща от 200 кв. С бригада, като вторият подпокривен етаж не го приеха като жил. площ. Зависи от общината и гл. архитект. Само идея давам Wink

# 749
Скрит текст:

Става и с ваша бригада, но документално е по-сложно и не е за всеки... Най-вече зависи от възможностите (и благоразположението) на строителния надзор, т.е. трябва да намерите правилния такъв. Отделно въпросът с гаранцията ще остане малко висящ в действителност, така че  бригадата трябва да е много добра.
...
Дами, поздравления за чудните къщички, сигурем съм, че заслугата да са такива, е предимно ваша! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт