Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 104
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Leeds, UK
Еll, много е красиво! Аз нямам подходяща украса за Великден. Накупих шоколадости за сина ми и приятелчето му, ще направя козунак, великденска салата и агнешка дробсърма за английския Великден, за нашия - същото Laughing
Бях на работа и пропуснах хубавите слънчеви дни. Днес почивам, вкъщи с включено парно. Толкова е несправедлив животът...
Косачка си купихме миналата година на промоция от B&Q за 47 паунда.  Върши ми идеална работа.

# 661
  • Пазарджик/Лондон
Въпрос към мамите с деца, кандидатстващи за Sixth form. Дъщеря ми получи conditional offer и от 4-те у-ща, в които кандидатства. Може ли да приеме всичките и по- късно да реши в кое у-ще да отиде? Има ли краен срок за приемане на офертата?

Най-надеждният източник на информация за крайни срокове са самите училища - попитайте там. По принцип, дъщеря Ви може да потвърди и четирите оферти и след като си получи GCSE резултатите, да откаже три от офертите. Колкото по-скоро, по-добре, защото така тези училища ще знаят кой да очакват и кой не на първия учебен ден и да си плануват групите съответно.

Milada, много съм ти благодарна за отговора! Тя получи офертите в последният ден, не очаквах, че ще получи оферта от всички и не съм питала...  Сега като са във ваканция няма как да питам, а в писмата има крайни срокове, едното на 16/04, другите на 19/04. Ще се пробвам имейл да изпратя, дано някой отговори....
Още веднъж много благодаря:).

# 662
  • Манчестър
Въпрос към мамите с деца, кандидатстващи за Sixth form. Дъщеря ми получи conditional offer и от 4-те у-ща, в които кандидатства. Може ли да приеме всичките и по- късно да реши в кое у-ще да отиде? Има ли краен срок за приемане на офертата?

Най-надеждният източник на информация за крайни срокове са самите училища - попитайте там. По принцип, дъщеря Ви може да потвърди и четирите оферти и след като си получи GCSE резултатите, да откаже три от офертите. Колкото по-скоро, по-добре, защото така тези училища ще знаят кой да очакват и кой не на първия учебен ден и да си плануват групите съответно.

Milada, много съм ти благодарна за отговора! Тя получи офертите в последният ден, не очаквах, че ще получи оферта от всички и не съм питала...  Сега като са във ваканция няма как да питам, а в писмата има крайни срокове, едното на 16/04, другите на 19/04. Ще се пробвам имейл да изпратя, дано някой отговори....
Още веднъж много благодаря:).

Офертите са conditional  и няма как да приемеш преди да има финални резултати. Моето дете подаде в два колежа. От единия има conditional offer, от другия място потвърдено unconditional. Но няма да го приеме на този етап, защото този колеж е по-скоро като backup oпция.

# 663
На мен не ми е великденско. Купих в последния момент две пакетчета шоколадови яйца, колкото да има. Коьунаци ще пека на нашия Великден, може би и агнешко тогава ще сготвя. След коледната украса, нямам никакво намерение да си причинявам украсяване отново. Ужасно мразя да прибирам украса, а когато украсявам има много желаещи, обаче като трябва да се прибира изведнъж си намират работа.
Чакам хубавото време, последните 3-4 дни беше прекрасно. Днес също пече слънце и е топло, та, като стане малкия и сме навън. Само ме е яд, че ще засудява отново, но...нищо, лято идва, та все по-топло ще е. Ако не беше пандемията, вероятно щяхме да използваме ваканцията и да се върнем до Бг, обаче сега, няма как. Още мислим какво да правим лятото. Като гледам цените на билетите, може да се престраша да пътуваме с автомобил.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:09 от brumm

# 664
  • Bristol
Първото групово излизане с колела направих днес! Бяхме дамска група 4 човека, устата повече ги упражнихме от краката май 😂 Определено ни липсва на  всички комуникацията с различни хора. Специално си взех отпуска днес!

# 665
l
Офертите са conditional  и няма как да приемеш преди да има финални резултати. Моето дете подаде в два колежа. От единия има conditional offer, от другия място потвърдено unconditional. Но няма да го приеме на този етап, защото този колеж е по-скоро като backup oпция.

Ave, училището нямаше да поставя краен срок за отговор април месец, ако можеше да се чакат крайните резултати чак през август и тогава да се приеме офертата. Има още две-три седмици, да се свърже с училищата момичето за потвърждение, но няма логика да не прави нищо и да чака август - училището как ще знае, че я удовлетворява офертата им и има намерение да я приеме? Нека да провери отново за да не остане неприятно изненадана впоследствие. Разбира се, може пък и на някои места да не е необходимо потвърждение, но за мен няма логика, особено при поставен краен срок за отговор през април!

Моят син беше 100% сигурен, че ще получи необходимите оценки за да остане в sixth form на училището си, но за всеки случай кандидатства и в месния sixth form college. Имаше интервю, съответно му направиха оферта, прие я, даже ходи на induction day и среща с бъдещия класен ръководител и групата му. Това беше през юни в Year11. После отказа мястото още на деня, в който излязоха GCSE резултатите.

Успех на момичето!

# 666
  • Пазарджик/Лондон
Milada и Аве,

Много ви благодаря за съветите. И мен крайният срок ме навежда на мисълта, че може да приемем повече от една оферта. Писах имейл до сегашното й у-ще, няма отговор засега....

# 667
  • London
Здравейте, аз съм на вълна билети и ще купувам тези дни. Времето беше супер, даже по тениски се бяхме разхвърляли, но уви пак е студено. Весела ваканция на всички.

# 668
Момичета, ще гласувате ли днес? Ние няма да успеем, мм е на работа, няма да има начин да се доберем до секция.

# 669
  • Манчестър
Момичета, ще гласувате ли днес? Ние няма да успеем, мм е на работа, няма да има начин да се доберем до секция.

Изобщо не, плюс никога досега не съм гласувала...А и съм на мнение българите в чужбина не би трябвало да гласуват. Който все пак иска, може да вземе самолета и да си отиде в БГ.
Излишни похарчени пари. ....

# 670
Не, не съм гласувала и споделям мнението на Аве, че българите в чужбина нямат морално право да гласуват. Поне тези, които нямат намерение да се връщат в страната.

# 671
Ние ще сме неморални.

Happy Easter!

# 672
Никакъв шанс за гласуване, дори незнам за кой се гласува.
При нас още е хубаво времето, не е толкова топло като първите дни, но пак става за по блуза и е слънчево. И това май до утре.

# 673
  • Bristol
Happy Easter ☺ Аз извадих шоколадовите яйца сутринта и hot cross buns, като се събуди домочадието да се почерпи и съм на работа в офиса.

В Бристол са големи опашки за гласуване, хубаво е, че хората се интересуват и имат мнение. За съжаление аз от години не следя какво става точно в България, повече информация имам за Уелс и Шотландия сигурно 😔 Един път колега ме попита кой е нашият президент и установих, че не знам! Трябваше да гугълвам, голям срам! От тогава поне гледам да съм в час коя е управляващата партия и президента ни.

# 674
  • ENGLAND
Аз вече гласувах, една малка разходка до центъра на Бирмингам ми дойде супер. Минах за 10 мин., бях се регистрирала предварително, но имаше много, които на място попълваха декларации, там ставаше бавно. Добре, че имаше две опашки.
Морално или не, имаме намерение след време да се преселим в България и хич не ми е безразлично какво става сега.

Общи условия

Активация на акаунт