Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 123
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Тази година съвсем забравих за Великден. Свикнала съм, че разликата между тукашния Великден и нашенския е 2 седмици, а този път си е цял месец. Та живеех с идеята, че има време 😁
По стечение на обстоятелствата ще сме само аз и мъжът ми през уикенда, та сме поканили една приятелска двойка на гости. Сега обаче се усетих, че ще е баш Великден, та ще търся хубаво агнешко.
Иначе днес реших да свърша нещо полезно, боядисвах оградата, и нямаше как да не се сетя за Том Сойер, но нямаше никой около мен на който да предложа тази "интересна" работа. 😄 Поне тен хванах, та не се оплаквам.

# 646
Здравейте момичета!
Чета ви, но съм ужасно натоварена с работа, деца, избори... Тази година оставих малката сама да си направи шапката за утрешният конкурс. За католическия Великден нищо не правя, взимам им само по едно голямо шоколадово яйце и това е. Тази година ще се забавляват и без мен, че цял ден ще съм в избирателната секция. За нашият си вече е друго, меся козунаци, печем агнешко... както си му е редът.
На моите утре им е последен учебен ден, ама кога се връщат още не съм проверявала, но съм сигурна, че ще ни уведомят. Голямата тази седмица и бяха тестовете за края на срока.
Времето е страхотно тази седмица, ама да не си на работа де.
Бъдете здрави!

# 647
Вчера след работа се размазах на пейката в двора на припек. Нямам търпение и днес така. 😁Жалко само, че от другата седмица пак падат градусите надолу.

# 648
Мен пък ми е само пролетно. Не мога да свикна с тукашните зайци и великденски яйца. Излъгах, харесвам ги, но защото са от шоколад. Не изпитвам нужда и от великденска украса вкъщи - пролетта навън ми предлага достатъчно красота. Имам прекрасни сини теменужки! Гледам сега около нас какви великденски мероприятия за деца ще има на открито, че да отметнем нещо, ама ще е протоколно и по-скоро защото е позволено.

# 649
И аз не украсявам - нито за Великден, нито за Хелоуин. Само за Коледа, и то заради децата. Макар че, те влизат в пубертета сега и като че ли не забелязват/не ги интересува особено украсено ли е, или не.
През първия локдаун не успях да се запаля по градинарството, онзи ден обаче овършах един градински център (може би защото са едни от малкото отворени търговски обекти 😄😄) и си купих 4 вида маруля и 4 вида ягоди, плюс висяща кошница и някакво друго саксийно растение. Та сега да видим дали ще ги уморя по бързата процедура, или ще ги бъде. 😝

# 650
Наш*то миналогодишно коренче ягоди си стои. Върза няколко ягодки лятото, но все се намираше гадинка да ни изпревари и да си отхапе преди да станат за откъсване.
Имам една гола ограда, по която искам нещо да плъзне, ама бързо растящо. Колебая се между клематис и фунийки.

# 651
  • Пазарджик/Лондон
Въпрос към мамите с деца, кандидатстващи за Sixth form. Дъщеря ми получи conditional offer и от 4-те у-ща, в които кандидатства. Може ли да приеме всичките и по- късно да реши в кое у-ще да отиде? Има ли краен срок за приемане на офертата?

# 652
Ягодите всички гадинки ги обичат. Ние ги държим на високо, заобиколени с водна риза и покриваме с мрежа като направят плод.

# 653
  • След завоя в дясно
Украсявам си за празниците аз, че с този lockdown имам отчаяна нужда от красоти около мен. За първи път даже сложих и венец на вратата (изкючаем Коледа) тази година, пак по същата причина. Празнуваме и двата великдена, един път с шоколадови яйца и после по нашенски.  Купихме нов shed за колелетата, него даже розов бозов го боядисах, а това хич не ми е с стила, ама ми хареса признавам си Simple Smile
Блу- можеш да сложиш на оградата грах, хем много хубаво цъфти хем грахчета ще си имате по късно.

# 654
Благодаря за идеята, Ell. Предполагам, че го намеря като малко растение в саксийка, не само на семена, които тепърва да сея, да чакам да поникнат и да растат. Ще отидем тия дни до близкия градински център и ще си избера нещо там. Венецът на вратата е от естествени цветя, нали? Много е красив!

# 655
  • На острова
Ell, много е красив!

И аз украсявам за всеки един повод, ежедневието има нужда от повече цвят и красота.

Накупих шоколадови неща за egg hunt-a в неделя, може и хот крос бънс да забъркам. Вече се уговорих и с приятелка да излезем на пикник в петък с децата. Най-се радвам, че избутахме безаварийно още един търм. Хубава ваканция на всички!

# 656
  • Bristol
Много хубави украси!

Блу- можеш да сложиш на оградата грах, хем много хубаво цъфти хем грахчета ще си имате по късно.
Sweet pea не ставали за консумация, но цъфтят много красиво, шарено и имало ароматни видове. Иначе pea/грах, който е за консумация, не му е толкова атрактивен цъфтежа, но пък зеленината ще покрие оградата Simple Smile
И аз това съм планирала за моята ограда. Но не знаех, че sweet pea имало различни вариации, та съм взела едно, което не расте високо, 50 cm пише на опаковката и сега ще търся от видовете, които растат на височина, до 2 м Simple Smile Само не знам как ще ги опазя от охлювите.
Отделно мисля да пробвам и сложа и слънчогледи. Взех семена от няколко различни вида.

# 657
Слънчоглед имам 100 семена подарък, но нямам къде да ги сея. Имам и един микс за пчели някой, ако иска. Пращам ги по пощата следпразнично.

# 658
Въпрос към мамите с деца, кандидатстващи за Sixth form. Дъщеря ми получи conditional offer и от 4-те у-ща, в които кандидатства. Може ли да приеме всичките и по- късно да реши в кое у-ще да отиде? Има ли краен срок за приемане на офертата?

Най-надеждният източник на информация за крайни срокове са самите училища - попитайте там. По принцип, дъщеря Ви може да потвърди и четирите оферти и след като си получи GCSE резултатите, да откаже три от офертите. Колкото по-скоро, по-добре, защото така тези училища ще знаят кой да очакват и кой не на първия учебен ден и да си плануват групите съответно.

# 659
  • След завоя в дясно
Много хубави украси!

Sweet pea не ставали за консумация, но цъфтят много красиво, шарено и имало ароматни видове. Иначе pea/грах, който е за консумация, не му е толкова атрактивен цъфтежа, но пък зеленината ще покрие оградата Simple Smile
И аз това съм планирала за моята ограда. Но не знаех, че sweet pea имало различни вариации, та съм взела едно, което не расте високо, 50 cm пише на опаковката и сега ще търся от видовете, които растат на височина, до 2 м Simple Smile Само не знам как ще ги опазя от охлювите.
Отделно мисля да пробвам и сложа и слънчогледи. Взех семена от няколко различни вида.
Ето ги моите от миналата година,  взех ги във висяща  саксия от местния  пазар. Нямах идея,  че не са ядливи.

Общи условия

Активация на акаунт