Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 455
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Да, до края на Септември може да се пътува с лична карта. Даже сега четох, че за тези които имат "settled and pre-settled status under the EU settlement scheme" срокът е до 31 Декември  2025г.

# 616
Много назад в темите бяхме говорили за стийм мопове, аз тогава си взех един, но сдаде багажа и не работи. Не разбрах какво му е, както си чистеше и беше ок, след това не мога да го пусна.
Та, кажете хубави марки, освен немските на Карчер. Тях ги знам, но ми идват малко скъпи и ще се ориентирам към тях само ако не намеря нещо добро и по-евтино.

# 617
  • Оптимист по принуда
Нещо забавно https://vm.tiktok.com/ZMeD9UGmL/ Grinning

# 618
  • Leeds, UK
Момичета, имам питане относно Аргос картата. От 3 г. я имам, с дълга история. Пълна е в момента и исках да купя нещо и не мога. Казва ми да си проверя данните. Остават два месеца до изтичането й. Някой получавал ли е подновена карта, както банките пращат без да те питат поне 2 месеца предварително или трябва да им искам?

# 619
  • Манчестър
Момичета, имам питане относно Аргос картата. От 3 г. я имам, с дълга история. Пълна е в момента и исках да купя нещо и не мога. Казва ми да си проверя данните. Остават два месеца до изтичането й. Някой получавал ли е подновена карта, както банките пращат без да те питат поне 2 месеца предварително или трябва да им искам?

Аз нямам Аргос карта специално, но за всички останали ми пращат без да се обаждам.

# 620
Здравейте момичета! Една приятелка се нуждае от добър български семеен адвокат, тук в Англия. Без значение в коя част на Англия, моля ако някоя знае такъв , да препоръча ☺. Благодаря предварително!

# 621
Видях, че Ladybird писа в Ковид темата, че децата били във ваканция от днес. При вас кога почва вакснцията? Влизах сега да гледам, нашата почва от другата седмица, мисля че четвъртък е последният им учебен ден. После не разбрах на 16.4 или на 19.4 са на училище, но предполагам, че от училището ще пратят информация, винаги пращат смс или мейл.

# 622
При нас последния ден е в четвъртък и обратно на училище на 19 Април.

# 623
  • Bristol
Аз си мислех, че вчера им е последен ден и се изненадах да разбера, че и следващата седмица ще учат още 3 дни, тоест от четвъртък започва. 1ви април се води INSET day. Обратно на училище на 19ти април.

# 624
  • На острова
Различно е за различните общини и училища. На колегата ми са в independent school и ваканцията им почна през изминалата седмица. На приятели в съседен borough също излязоха вече. Нашите са до четвъртък, нърсърито до сряда. По път за работа минавам през едно частно училище - така и не видях деца/коли от както отвориха на 8-ми март.

# 625
  • София
Другата седмица, в четвъртък е последен учебен ден. Обратно на училище на 19ти април. Тъкмо започнаха училище и три седмици ваканция.

# 626
  • Bristol
Моята се скъса от мок тестове за тези три седмици и великденската ваканция й е добре дошла.

# 627
При нас вчера беше последния учебен ден. Връщат се на училище на 12 април. И не че не бях 100% убедена, че е така, но сега пак проверих.

# 628
При нас също вчера беше последния учебен ден, а връщане на 12.04.
Тестове ще продължи да си прави и по време на ваканцията.

# 629
Наистина зависи от район, община, нашите са другата седмица, не знам как ще се гледаме тук пак няколко седмици, издивяхме всички.
Вчера щурмувах Паундленда, имат конкурс за Easter bonnet. Та нямам си друга работа, шапки украсявах...Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт