Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 505
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
И данъчните приходи ще се стопят, защото ще намалеят реалните декларирани доходи и ще почне криене на данъци.
Aко знаеш и сега какво криене пада...От лични наблюдения на две предприятия. Това е като как да кажа..ще дам пример с наш познат, който си докарваше странични приходи под една рафинирана форма в частното предпричтие  в което работи. Не искам да употребявам другата дума синоним на " страничната " му дейност. Оправданието му беше че му била ниска заплатата. Да но заплатите им ги вдигнаха, започнаха и бонуси да им дават. Страничната дейност на нашия познат обаче не секна, дори придоби по големи мащаби. Просто имаше възможност и вратички да се минава безрисково и недоказано. И тая възможност ние не изпускаме никога. Та така..апетитът идва с яденето.

# 676
Всъщност, когато са ударени служители, а не корпоративни данъци,никой нищо няма да направи. А фирмите, в които се работи на светло,са предимно чуждестранни и няма да се съгласят да дават пари под масата. Просто за момента сме в предизбирна фаза и фаза "вземане на заеми", а не във фаза "да намерим пари за разходите,които нашите предшественици са поели" и никой не мисли за това.

# 677
А някой знае ли какво ще стане с ателиетата?

# 678
Интересно, че когато се купуват жилища със статут на ателие или офис никой не се пита какво ще стане.

# 679
Какво може да стане с ателиетата, аз си купих двустайно ателие смело и безотговорно с добра локация, цена и изглед, има и паркомясто, евентуално годишния данък може да остане малко по скъп

https://fakti.bg/imoti/548043-atelietata-veche-sa-jilishta

# 680
щом скоро ще се живее в офисите ... какво толкова им е на ателиетата ?

# 681
  • SF
Интересно, че когато се купуват жилища със статут на ателие или офис никой не се пита какво ще стане.

Как не се пита! Аз в момента търся жилище и това е първото, което попитах, даже няколко пъти.

# 682
Привет! Търся двустаен апартамент в кв. Манастирски ливади. По предпочитане на газ. Бихте ли ме насочили към агенция или да дадете някакви съвети? Благодаря предварително.

# 683
Здравейте! Аз бих задала своите критерии в търсачка в imot.bg, olx.bg и други подобни сайтове. Веднага щом се качи нова обява, която отговаря на тях, ще получа известие. Прегледайте и наличните обяви във въпросните сайтове. Успех!

# 684
  • Вече на светло в София
щом скоро ще се живее в офисите ... какво толкова им е на ателиетата ?
Това твърдение от къде идва?

# 685
Здравейте, моля ли да ме ориентирате - с налични около 45000Е
може ли да се купи двустаен апартамент, в коя част на София и дали панел или и тухла.
Парите може да не са достатъчно, но искам да се ориентирам, защото възможностите за кредит са малки.

# 686
  • София
В строеж, в малинова долина, при някой по-евтин строител. Със съмнителен акт 16 и на дупка.
И малък размер на стаите.

# 687
# 688
Лека полека се ориентирам.
Аз нямам нищо против да е ново строителство, но не и със съмнителен акт 16.
Знаете ли как мога да проуча на кои строители може да се разчита да си завършат обектите?

# 689
  • София
Лека полека се ориентирам.
Аз нямам нищо против да е ново строителство, но не и със съмнителен акт 16.
Знаете ли как мога да проуча на кои строители може да се разчита да си завършат обектите?

Лично проучване с "интервю" на място.
Виждаш офертата, проучваш какво завършено вече има фирмата и отиваш на място
Там, пред входовете, при домоуправителите, питаш доволни ли са, как са минавали процедурите до "акт 16", имали ли са проблеми?
Имат ли сега забележки по качеството?

Общи условия

Активация на акаунт