Нашите кухни - тема 86

• 57 510
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Минавам да се оплача от мивките на Pyramis. Няма такова пръскане и мокрене...
Много неудобна в сравнение с предишната ни мивка.
Наистина коритото е дълбоко и широко.
Но това постоянно мокрене... Просто всичко наоколо става във вода, когато се мие.
Страничния плот на мивката също е супер недомислен - няма никакъв борд, който да ограничава водата, няма никакъв наклон, за да се изтича водата в мивката  /фактически плота е плосък/.

Наистина не съм си представяла, че може да има такава недомислена мивка....
Предполагам, че пръскането е заради дълбокото корито, но не вярвам да има някакъв вариант да се избегне...

Мивката ни е такава.
https://www.emag.bg/komplekt-kuhnenska-mivka-ryragranite-smesite … 514/pd/D8BLVJBBM/

Може и да е от смесителя, ако е мн висок, аераторът не е добър...

# 541
utro, от 2г. сме с мивка Pyramis, даже същия цвят, но двойна и никога не ми е правило впечатление нещо да пръска или да не се оттича. Като пусна водата, дори да си сложа ръката долу, ниско в мивката, не усещам пръски. Страничният плот си има нормален наклон, сложих един нивелир даже.
Скрит текст:
Самото пръскне по-скоро е въпрос на батерия и водна струя, отколкото на мивка. Липсата на оттичане от плота вече може да е заради лош монтаж или дефект в конкретната бройка. В Икеа съм виждала едни сушилници за чинии, които могат да се слагат на плот на мивка и сами по себе си имат наклон. Може да помислиш за нещо такова:
Скрит текст:

# 542
Скрит текст:
Но това постоянно мокрене... Просто всичко наоколо става във вода, когато се мие.
Страничния плот на мивката също е супер недомислен - няма никакъв борд, който да ограничава водата, няма никакъв наклон, за да се изтича водата в мивката  /фактически плота е плосък/.

Предполагам, че пръскането е заради дълбокото корито, но не вярвам да има някакъв вариант да се избегне...

Мивката ни е такава.
https://www.emag.bg/komplekt-kuhnenska-mivka-ryragranite-smesite … 514/pd/D8BLVJBBM/

Може и да е от смесителя, ако е мн висок, аераторът не е добър...
[/quote]

Ами не знам - смесителят си беше комплект с мивката, аераторът си е супер.
Според мен обаче наистина смесителят идва висок и затова толкова пъска.

EdeIweiss, благодаря за идеята! Обезателно ще потърся този продукт в ИКЕА.
Идва ми затормозяващо непрекъснато да попивам вода наоколо.
Отцедникът за чинии ми е горе в шкафа, но преди да ги сложа там, ги слагам за малко да се отцедят на плота на мивката. Разбира се, за тенджгери и по-големи съдове също ползвам плота.

# 543
Момичета, моля, ако имате лепен плот на кухня да снимате и споделите. Оказва се, че дори в София е трудно да направят лепен плот като хората. Не можело да се изреже добре, само под прав ъгъл. Имало разстояние... Направо искат да ме откажат, но аз не се давам. Притеснена съм, че накрая ще има супер много разстояние и ще събира боклуци.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 544
Какво имаш предвид под лепен плот? Под 45 градуса ли? И какъв е вида на плота?

# 545
Какво имаш предвид под лепен плот? Под 45 градуса ли? И какъв е вида на плота?
Плот, да кажем по буквата Г, който е лепен, а не направен с лайсна.

# 546
Термоплот ли е, гранит/мрамор ли е, технически камък ли е? Материалът има значение.

# 547
Ако е от камък няма проблем. Ако е термоплот си има технология, с едни скобки се притяга и лепи, но си има тънкости и не всеки майстор го можеш. Шедоу правеше такива неща.

# 548
Термоплот ли е, гранит/мрамор ли е, технически камък ли е? Материалът има значение.
Термоплот. Камък и мрамор съм виждала и там няма проблем. При термоплот явно не всички майстори използват скоби...

# 549
Mira8991, ето една снимка как е направено при мен преди 7 години:
Скрит текст:

Сглобката отдолу изглежда така:

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 09:12 от Ev_

# 550
  • Сред мелниците
Скрит текст:

Мивката ни е такава.
Утро, много  съжалявам за неудобството ти, но ти благодаря ,че сподели! Точно се бях фиксирала в една дълбока мивка.
Колко е отстоянието от края на смесителя до дъното?
Мислиш ли,  че ако  това е проблема , с някакъв тип удължител можеш да го решиш?
Само си говоря, не знам дали изобщо има такива джаджи.

# 551
Момичета, моля, ако имате лепен плот на кухня да снимате и споделите. Оказва се, че дори в София е трудно да направят лепен плот като хората. Не можело да се изреже добре, само под прав ъгъл. Имало разстояние... Направо искат да ме откажат, но аз не се давам. Притеснена съм, че накрая ще има супер много разстояние и ще събира боклуци.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

Това ли те интересува?

# 552
И мен ме интересува това "лепене" на плот. Предлагат ми лайсна за това място, която обаче е сива, а плотът ми е черен. Идея откъде мога да взема поне черна лайсна, ако остане това като вариант?

# 553
И мен ме интересува това "лепене" на плот. Предлагат ми лайсна за това място, която обаче е сива, а плотът ми е черен. Идея откъде мога да взема поне черна лайсна, ако остане това като вариант?

https://dikam.com/svarzvashti-laisni-reshetki-i-aluminievi-profi … edinqvane-na-plot

# 554
Юзърче, голямо благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт