213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 843
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
В БГ корона все едно няма. Wink Родителите ми казват, че само маските на обществени места са разликата с преди. Животът си тече... Приятели публикуват снимки от екскурзии на екзотични места, хвалят се с посещения на представления... Дали това не е правилното отношение към вируса?!?!?!

Моят ученик ще тръгва на училище от 01.03 за по 90 минути дневно. Йей!

# 166
СиньоТоку що казаха по dlf , че и в Русия било както го описваш.
Но пък  Германия има по-особена  демография и много от пенсионерите живеят в домове. не стига че са много  а и по много на едно място.
Това създава съвсем друга картина.
Обаче не може да се очаква всички едва ли не насила да пазят рисковите групи  като не мърдат от в къщи. Не знам дали сте минавали поркрай Вохенмаркт ? Ами то е пенсионерска среща и то малко извън пазарчето на групички от по няколко и то без маски много от тях и без дисканция от 1,5 или 2м . съвем спокойно си се разхождат или стоят и дълго дълго си приказват. Имат нужда от контакти. Минах с колата преди малко покрай 2 марктчета защото ходих до Конната база и на двете места едно и също. Пенсионерка среща . Останалите обаче не можем на музей или на зоопарк.
Дали се свързват хотспотовете в Байерн с големите традиционни църковни служби ? А може би и в Австрия? Но на църквите е позволено събирания и служби.

Говориха по dlf и за други европейски държави.
На всякъде са зле с ваксините. Защо на този фронт така изтърваха нещата в Европа не е ясно.

Книгата , която съседката ми донесе за пандемията в бъдещето е NYX , Dirk Van Versendaal .Аз няма да я чета и направо ще я сложа на селажа в центъра.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 12:51 от bella_ciao

# 167
  • Немция
На много места в Русия масово са изкарали короната и имат голяма свръхсмъртност, която се разминава със смъртността от ковид. Тоест много повече хора са починали от ковид там, писаха го и от руски сайтове.
Русия за мен не е подходящия пример.

Мисълта ми беше обаче друга- защо масовият българин не умее да спазва правила?
Моята приятелка е стриктна, далеч от масовия български интелект и много се ядосва от палачорщината с мерките.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 13:13 от Бибит

# 168
Бибит, ‘щото в БГ повечето са на принципа “Те пък ще ми кажат на мене!”. Има и много разумни и съвестни хора, разбира се, но масата ни се води, ни се кара. Манталитет, к’во да направиш?!
Майка ми работи с клиенти и доста интересни случки ми разказва. Чистачката на офиса (дългогодишна позната) дошла да чисти, при положение че мъжът ‘и бил с корона в болница. 😗 Съобщила го накрая. Но нямало проблем, разбираш ли, тя била без каквито и да е симптоми. Wink Та така. Много хора даже не осъзнават как се пренася заразата.

# 169
Защото политически не е наложено в БГ. А и БГ не може да си позволи локдаун като тук, съответно всичко е по locker, съответно хората възприемат по друг начин нещата.
Тук в съседство вече трета седмица играят 6-7 деца от различни къщи без маски. На хората им писна.

# 170
И аз от няколко дни гледам, че на съседите внучетата са им на гости и играят без маски. А две съседки, които ходят с къси прически, хич не изглеждат като да не са виждали фризьор повече от два месеца. Те сигурно фризьорите ги отварят за да плащат данъци и да не вземат помощи, докато всъщност работят на черно.

# 171
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, защо толкова за кратко ще ходи синът ти на училище?
Това са 2уч.ч?!
Какво стана с търсенето на weiterführende Schule?

Бела, какъв е този силаж за книги?
Ние имаме шкаф, всеки взима, оставя.
Пита ли за кемпърите?

Моите приятели в Бг също не се спряха, повечето го изкараха.

# 172
Бибит днес по dlf говореше човек, който живее от мног овреме в Русия и каза, че е така. Има повече умрели спрямо предходна година, но това никой не го намирал за нещо нередно. Т.е има проблем и се отразява. Живота им продължава.  Казаха също , че към 50% от руснаците се предполага да са го изкарали и да имат антитела. Сега дали е истина незнам.

Тук някъде пишеше, че огромен % от смъртните случаи , дори корона , били от сепсис . А това се регулира със същите хигиенни методи като при короната , та да же и по-елементарни . Или се лъжа ?

Ася ще питам за кемпери. Не съм имала път натам. Днес карах в другата посока към Конната база. И се разминас с огромен кемпер , чисто нов, двама вътре мъж и жена и колелата натоварени . Тук при нас много карат колела . Ще попитам . Ще пиша като разбера.

Стелаж. Сори.

# 173
И аз от няколко дни гледам, че на съседите внучетата са им на гости и играят без маски.

Моят син се среща с 1 до 3 приятели навън, маска не носи. Не го и задължавам. Вече цяла година е така. Вече ми е все едно. С нетърпение чакам да отворят всичко и ако до края на годината не се опраят нещата, приемам теориите на конспираторите и започвам пасивна съпротива.
Вече има ваксина- да ни ваксинират и пускат. Който не иска, да си носи последствията.

# 174
Soft Click, новата прическа съвсем не е критерий, че някой се е подстригвал на черно,не че няма достатъчно фризьори, които нарушават правилата. От вчера в нас сме с нови прически, мъжът ми ни подстригва от 3 години. Кой знае как ме разнасят в офиса? Joy

Мама ени, спирането на Интернета върши и при нас работа. Засега контролирам сина ми, че той може и цяла нощ да от кара на компютъра. Нагласи ли сме при него Интернета да спира през седмицата в 21 часа, петък и събота в 23 часа. Ваканцията малко по-късно. Сутрин също преди 7 часа не се включва, защото имаше период, ставаше в 5 часа, за да играе. Голямата от няколко години не я контролирам.

По време на Виденовата зима бях студентка първи курс във Варна. Докато дойдат хранителните запаси от родителите ни, със съквартирантката се наложи да ядем бисквити Закуска, намазани с лютеница. Blush

# 175
  • Немция
И аз подстригах мъжа ми под негово ръководство, голям зор видях, но изглежда професионално, според очевидците. Grinning

Белла, сепсис се получава при много заболявания.
При тежки пневмонии от корона също може да се развие сепсис.
Отделно вътреболнични инфекции винаги е имало и е трудно и изцяло да бъдат елиминирани.

На моя приятелка рускиня леля й, на 60,е починала от ковид в Русия. Беше шокирана. Разбира се, че като засегне някой от близките ти, те шокира.
Руснаците може и да са изкарали масово ковид, но някои от мутациите може и да им объркат сметките.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 14:51 от Бибит

# 176
Aз не ги виждам руснаците да са объркани в нещо.  Ако има някои имащи вид и звучащи на объркан кокошарник това са ЕС и Щатите.
Интересно ми е как ще се успокоят .

# 177
  • Немция
С ваксинация ще се успокоят нещата, как иначе.

Нито руската политика, нито пък манталитета, може да се сравнява с Европа или Щатите.
Има и други фактори като свобода на словото и медиите.

Отделно едно е Москва, друго е Омск в Сибир.

# 178
Да. Права си . Чакаме ги ваксините .

# 179
Интересното е,че имам 3 приятелки медицински сестри ( германки,ако това има значение), и трите не искат да се ваксинират... 2 от тях са в голямата ни болница,другата е в малък праксис! Аз бих се ваксинирала,но за сега никой не ми предлага! Stuck Out Tongue Winking Eye
Момичета,някой има ли опит с услугата на Луфтханза "Alleinreisende Kinder"? Започвам да се замислям дали да не пратя детето при бабите в началото на август,защото нашите отпуски са заявени за по- късно... Grin

Общи условия

Активация на акаунт