213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 847
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Така са в Хермес. Високоинтелигентни служители, говорещи минимум 3 езика плюс изкаран курс за произход на фамилиите.

# 196
  • Немция
И аз имах контакт с българоговорящи куриери, направо на български ме заговаряха, като виждаха имената ни. Grin

Рейна, Г9 е 9 години до Абитур. Г8 е 8 години до Абитур и затова програмата им е по-натоварена.
В НРВ е Г9 от 2 години насам, върнаха тази система, тъй като на учениците им било натоварено.

# 197
С нашия доставчик на Хермес сме вече приятели. Децатси му говорят на български от самото начало.
За Г8 мога само да плюя. От 7,45 до 15,20 бяха на училище. Кога ще почиват, кога ще пишат домашни, за извънучилищни занимания да не говоря. А понеже бяха в съседните градове гимназиите, ги взех, защото с общ транспорт щяха да губят още поне час и половина в едната посока.

# 198
Натоварени са децата в Г8, но според мен остава достатъчно време за извън училищни занимания, среща с приятели и т. н. Голямата работи от 2 години по 1-2 уикенда на месец. Сега, по време на короната не работи, но се надява скоро да започне пак. Синът ми пък се занимава усилено със спорт. Че му и остава достатъчно време да виси на плейстейшъна.

# 199
При нас и на Хермес, и на пощите куриерите са почти само руснаци, тук-таме българи. В началото не знаех и много драго ми стана като чух двама докато се мъчеха да качат пералня по стълбите, какви звучни м## й теглиха. 😆

Никаква жега не ми е. Чудно време, ако може обаче да не става повече от 25 градуса, че оттам нататък не ми понася като няма море. Гледам ята със завръщащите се птици.

# 200
Нашият куриер е румънец. Веднъж си бях забравила ключовете на вратата/сефте!/ и той ми ги сочи и вика"ключ". дали и на румънски е така?
Един въпрос - отвориха уж  Dehner, но почти навсякъде е заградено с някакви ленти, тоест няма достъп. Градинския център също е затворен. Кога ще отворят като хората да купя някоя и друга пролетна китка за терасата, знае ли някой?

# 201
Градинският център, който е до нас, въобще не е затварял. Той и в неделя работи.
Аз днес си взех китки от Реве.

# 202
  • Germany
Pipi, мисля че от 1 март 👍 Аз днес си купих от Реве ( писали сме заедно със Софт 😉)

# 203
айде сега . пак сме на опашката. маски никакви, сега и нищо не отварят . голяма гадост.

# 204
bella,
Сега при нас и да отворят нещо от 7 март, аз като си нямам маска, също като теб, пак никъде не мога да отида.😉

# 205
Deni-meni и ти ли още не получи ? Безобразие е това. Гледай как останахме без китки.

# 206
Мани китките, на фризьор не мога да отида сега от 1 март. Scream

# 207
Градинските центрове са затворени при нас. А сезонът започва, хоби градинарите се размърдаха и имат нужда от специфични неща. Днес в градинките около нашата беше пълно, градинарствахме и ние. Миналия локдаун това ни помогна много, явно и този ще компенсираме с разнообразни селски дейности.
Синьо, заповядайте, лопати има за всички 😀

# 208
дени аз от фризьора се отказах завинаги. толова дълго исках на фризьор и не може и сега вече искам друго. не искам фризьор.

Китки не докопахме и затова пуснахме моторната резачка и оформихме един непослушен храст. но такъв с голям дебел корен и много много разклонения . Май не е храст ами вид дърво , което непрестанно подрязваме и непрестанно расте като невидяло. Сега му оставихме 2 издънки. На есен ще има 100

# 209
Комшията нещо е полудял и реже грамадни клони на дървета. Трупа ги на едно място и после ги гледа умно и дълго. Преди две години се събраха с мъжа ми и една каса бира и почнаха да подстригват чимширените огради. Тях и една арка ги направиха да изглеждат като китайската азбука. Оттогава мъжът ми само трева коси, но онзи продължава да обезобразява флората. Днес чак малиновите храсти подкара, че се наложи да му крясна да се стресне малко.

Общи условия

Активация на акаунт