213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 850
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Баш сега се режат малините, дано да знае как.
Плет от туя трябва да режа и аз, тия дни ще е. Към 4 метра е станал, ще го направя 2 м. Супер антистресово ми действа кастренето на разни работи.  Оня ден една ябълка фризирах, добре ми се получи.

# 211
Благородно завиждам на всички с градинки. Това ми е голямата мечта, да имам градинка, пълна с цветя, храсти и лавандула!!!
Нашият Денер бачка, но  градинският център е затворен. Ще чакам до 1-ви март, то се е видяло.

# 212
  • Берлин
Аз съм в почивка от всякакви новини и не схващам защо чакате 1 март. Едва ли дружно ще посрещаме Баба Марта 🤔

# 213
Малините се режат. После покарват. Не до корен разбира се, но се подрязват. И ние нашите ги режем.
Папурче ние не чакаме баба марта , а ние бързаме преди нея. От март до септември не се реже. Дори изсъхнали дървета. Птици, насекоми и др. се населват.

# 214
Според последното Велико събрание на главите на провинциите на 1 март отварят фризьорите, от 7 март май всички останали. Ще видим.

# 215
  • Germany
Ахахах Папурче и Баба Марта ще посрещнем, и уж разни неща ще ни поотворят.
Като ви чета ми се струва, че ако имаше един храст да окастря много добре ще ми дойде. Наопаки ми върви всичко и така съм насъбрала...
Едно малко пакетче пратих до България, две седмици никакво го няма. Нормално ли е това? Мисля в понеделник да звъня на ДЧЛ, да досаждам🙄

# 216
  • Берлин
Е, ти 2 седмици и до Бг... получихме коледната изненада от племеника на Мм с DHL от Марбург миналата седмица. Добре все пак, че от домашните курабии не полетяха пеперуди като за парти по Благовец...

# 217
, от 7 март май всички останали. Ще видим.

На 3 март ще е срещата на великите глави, та ще видим. Но на отваряне отива работата. На всички браншове им е до гуша.

Около нас в момента се вихрят градински купони без никакъв свян.

# 218
Едно малко пакетче пратих до България, две седмици никакво го няма. Нормално ли е това? Мисля в понеделник да звъня на ДЧЛ, да досаждам🙄

Не е нормално. До 5 работни дни би трябвало да пристигат - предколедно пращах. Пристигна на 3я работен ден в София. Виж по tracking number къде е пакета, но не през dhl, а през тези, които са all-in-one. Може да е "изгубен" нейде из Германия или България - тогава ако имате застраховка направена, питайте как се процедира - аз до сега изгубен пакет (изпратен от мен) не съм имал.

# 219
Аз в понеделник пратих колет на майка ми, в четвъртък пристигна. От друга страна, преди две седмици върнах продукт на Заландо и чак вчера пристигна при тях. А преди НГ един Киндъл пътуваше над 40 дни в рамките на Германия. Та не се знае никога и напоследък често има екстремни ситуации с доставките.

# 220

На 5-ти декември пуснах малко пакетче и аз до България- стигна на 9-ти февруари. Пакетът беше напуснал след 2 дни Германия, къде беше останалите 2 месеца- нямам идея. Аз писах още на втората седмица на ДХЛ и поисках да ми върнат парите за пакета. Уж ми писаха, че при проверката не е открит и ще ми върнат парите, а пък февруари ми звънна една дама и ми каза, че пакетът е намерен и е в клона в България. Питах я къде е бил близо 2 месеца- не ми отговори, само ми каза, че 2 седмици е пътувал от София до града ми на около 300 км от там. Звънкай им в понеделник и искай Nachforschungsauftrag.

Аз не вярвах, че и в клоновете на Дойче пост се краде или се правят опити за кражба. Бях си поръчала няколко чифта чорапи на известна марка за спортно облекло. Аз съм се разбрала с куриера да ми носи пакетите винаги във филиала, когато ме няма. Е, човекът така беше направил. Ходих във филиала- жената ми казва- няма такъв пакет. На другия ден говорих с куриера- той каза, че на 100 % го е оставил във филиала, дори си спомнял как изглежда пакета. Отивам аз пак- няма го тоя пакет. Писах на ДХЛ пак, пуснах Nachforschungsauftrag, ама нали съм инат- ходих всеки ден до пощата и питах за пакета. Чак на 5-тия ден пакетът магически се появи във филиала- целия скъсан, с липсващ етикет и без Rechnung. Дамата ми каза, че щели да връщат пакета обратно, защото липсвал етикета и тя случайно се била сетила за мен, че всеки ден съм си търсила пакета и предположила, че е той. Попитах кога пакета се е появил- тя ми каза, че нямала идея. А тя е единствената служителка в нашия филиал, няма как тя да не е приела пакета. Та така.. сигурно жената се е надявала на някоя дреха от марката, пък то- кашон пълен с чорапи.

# 221
  • Germany
Аз имам проследяване, дава ми, че е минало през експортен център и пътува, но това дава вече 10 дни🙄 Ще звъня в понеделник да видя какво ще ми кажат.

# 222
Аз в понеделник пратих колет на майка ми, в четвъртък пристигна. От друга страна, преди две седмици върнах продукт на Заландо и чак вчера пристигна при тях. А преди НГ един Киндъл пътуваше над 40 дни в рамките на Германия. Та не се знае никога и напоследък често има екстремни ситуации с доставките.

На мен декември ми "изгубиха" един пакет - свързах се с фирмата, от която закупих продукти и ми ги изпратихаоще веднъж - след 16 дни пристигна и първият изпратен пакет. Бил изгубен някъде (какво значи изгубен, като е взет от склада - тоест е бил в камиончето, с което са взели всички пакети) Joy Но едно е да поръчаш нещо от фирма и да не ти пука дали ще се загуби или не, и съвсем друго ти да изпратиш нещо на близък човек и да не го получава в срок...

ПС. Е, как да не се краде, след като персоналът е съмнителен? Поне в моят район в Кьолн са само германци DHL, обаче като дойде Hermes... направо настръхвам. Да не коментирам, че освен нелицеприятни, често и миришат. Неудобно ми е от такива хора, гнуслив съм. Като ми носиха техника и мебели, не ги пусках да влизат, въпреки че беше платено да вкарат всичко в стая по мой избор - всичко ми го стовариха на етажа и аз си ги внесох вътре сам - иначе като се знам какъв съм маниак на тема чистота, трябваше след тях да дезинфикцирам цялото жилище.  Само като се сетя и ме досърбява тялото. Бля.

# 223
  • Немция
При нашите пратки е било различно- и кратко, и дълго са пътували (до месец).
Сега чакам писмо от България, вече 2 седмици е на път.

Като подхванахте темата за Gartencenter-ите, видях, че при нас работят.
При този, който е към Баумаркт, можело да резервираш и да вземеш стоката безконтактно.

А този, който е само Gartencenter, е отворен.
Това ме зарадва Grinning и смятам да намина тези дни оттам, че ми трябват нови цветя, саксии.

Вчера бях в центъра на града ни и видях отворен цветарски магазин. Чак не повярвах на очите си, 2 пъти погледнах за по-сигурно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 224
Soft Click според профета на апокалипсиса сме в началото на третата вълна и сега трябва да затегнат яко мерките ... каквото и да значи това. Доколкото разбирам чакаме мъртвите да възкръснат и да започне вечния живот и тогава чак ще можем да изпълзим от мазетата.

Общи условия

Активация на акаунт