213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 812
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
bella_ciao, не трябва топъл душ след това. Целта е cold thermogenesis. Тези къпещи се явно са го постигнали, щом са били зачервени. Има специални методи за стопляне след това ако тялото не успее само. Но топла вода/топли напитки ще развалят ефекта. Има много информация/книги по въпроса. Най-известното име май е Вим Хоф.

# 91
Aз не съм сигурна че искам да постигам ефект. На мен ми е просто любопитно . Не мога да си предтсавя обаче да не се стопля след това,

# 92
Тялото само се стопля. Не си ли го изпитвала? Как например премръзнали крака започват да “горят” отвътре? И аз се каня да го пробвам, но май няма да е тази година... Засега си оставам на студени душове, не съм дорасла още за ледена вода. Sad

# 93
Не знам някъде наоколо да има място за хвърляне на хартия. При нас всеки има собствен контейнер.

Днес нищо не работих. Досега попълвах данъчни декларации. Тази година са много гадни и няма онлайн формуляр в Elster. Даже не съм сигурна дали писах корона бонуса на правилното място. За хоум офис паушале няма отделна графа, пише се при "други" вербунги, според разни статии. Отивам да ги пускам в пощенската кутия на Финанцамт, пък каквото стане. Макар че ще ме е яд, ако съм оплескала нещо, защото имам много разходи за ходене до работа.

# 94
  • Germany
Не знам някъде наоколо да има място за хвърляне на хартия. При нас всеки има собствен контейнер.

Ако правилно си спомянм си в Кьолн. Може би тук можеш да провериш - https://www.awbkoeln.de/wertstoff-center/

# 95
Тялото само се стопля. Не си ли го изпитвала? Как например премръзнали крака започват да “горят” отвътре? И аз се каня да го пробвам, но май няма да е тази година... Засега си оставам на студени душове, не съм дорасла още за ледена вода. Sad

Кога ли ще ги имаме пак тези замръзнали езера ? Може и след 10 г.  На мен сега ми е любопитно.
Аз не се затоплям сама. Аз замръзвам . Не ми е много добро периферното кръвообръщение и много обичам ледено студено и после обаче горещо , защото ръцете и краката ми стават като восък.
Като идем на вилата и дори навън да е много минус взимам горещ душ на външния душ. Много ми харесва горещо-ледено. Освежава много.
Но не мога да не се затопля сама след ледена вода .

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 21:39 от bella_ciao

# 96
Редя върху картон с малко по–големи размери от тези на самия пъзел. След това отгоре поставям друг картон и внимателно обръщам. Така отгоре остава обратната страна на пъзела. После бързо мажа с лепило и веднага поставям трети картон. Затискам с тежки книги и стои така едно денонощие. Накрая с макетно ножче изрязвам излишния картон. Не обичам да ги поставям в рамка, някои които са по–арт ги залепвам на платна за рисуване. Една африканска серия ми е наредена направо на земята покрай стената само върху картоните, така ми харесва.
Така ще направя и аз. Два картона всъщност са достатъчни. Лепилото може всякакво нали? Аз съм много ентусиазирана, но да видим как се редят 2 хил части с бебе..а и Баухаус кога ли ще отвори.
Ние имахме 4 дни почивка от у-ще, толкова добре ми подействаха. Сега пак съм залепена до детето защото сам не може.
Аз пък вече няколко изказвания чувам, че може да се запазва за Остърн, но с опция за щорниране.
Друго ме притеснява мен за тези ваксини, ако въведат задължително за урлауб лятото, то това ще важи ли и за нас мигрантите които се прибират при родителите си? Мисля да купувам билети пък каквото такова.

# 97
Reina,
С тези темпове изобщо не вярвам ваксините да стигнат до нас до лятото, не само мигранти, ами въобще до обикновения немец. Аз лично ще си купя билети като наближи.

# 98
Как ще стигнат , след като ЕС е потвурдил износа на ваксини за страни извън ЕС , дори за държави , които си имат продукция на ваксини.

#Reina мен ме притеснява, че всичко е някакви изказвания официално на кой ли не и то без изобщо да носи отговорност че тревожи хората . Като все пак аз очаквам официалната информация да е от Bundes* . Без тази информация всякакви изкавания трябва да се условни, а не така авторитетни. Особено ако надхвърлят сферата на влияние на човека, който я изказва.
Изобщо малко повече ... по мое мнение, според мен, биз казал, вих допуснал и пр...
А не категорични официални изказвания от кой ли не . Новините не са чат .

Това ме дразни основно.
А ако правителството праща някой като глашатай то е добре да го обяви първо публично, да му даде права и да си носи отговорност то самото. 

Сега се разправят с Тирол заради някакви Южно Африкански мутации ... при положение, че в Южна Африна според енда статия от новините онлайн която гледах преди дни индекса е 27 и то с много по-лек локдаун от тук. Т.е. почти всичко си работи... в такъв случай не разбирам от къде идва опасността и в Тирол.
Или новините им не са читави и са само предположения и непроверена информация която само тревожи хората и за която никой не носи отговорност–
Изобщо много ме нервират тези с приказките в новините основно.
Аз бих казала по тази тема, която е важна и чувствителна да се остави само официалната информация от правителството. То анализира и се съветва и налага мерките.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:56 от bella_ciao

# 99
Аз лично не вярвам ни никой кой какво се изказва, просто гледам собствената си паничка. Трябва да се прибера най-късно лятото, не за почивка, а обстоятелствата го налагат. Въобще не си и помислям някъде да ходим ей така за разпускане.
В ЮАР последно гледах едно предаване, много е зле положението.

# 100
Ние пък точно за разпускане ще си отидем за три седмици. И лична карта трябва да подновявам, но не е това причината. И майка си искам да видя и въобще не ме интересува дали някой не одобрява. С кола ще ходим.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 18:36 от Анонимен

# 101
Soft Click дано е възможно, че като гледам каква драма е по границите и не ми се мисли просто.

Аз наистина предпочитах по-студеното време поне до края на ваканцията. Сега така се разкаля. Децата както играеха с шейните и се връщаха чистички, от вчера се връщат целите кални от игра. Докато дръпне след този сняг ще мине ваканцията. Само не разбирам по планините как са със снега . Има ли ?
Също не разбирам забраните за пренощуване важат ли за собствена караванка. Има при нас един мнгоо готин ресторан , сладкарница и магазин с местни деликатеси в една ферма ... предната вечер гледам на доста големия паркинг на ресторанта пълно с каравани и всичките светят , пред ресторанта опашка за храна ...
Сега не разбирам ако човек наеме караванка и къде да се включи може ли да си пътува свободно ?  Като спазва вечерния час на провинцията където се намира. Т.е. прибира се в караванката си ?

# 102
Привет, Калинки!
Приемате ли и един бръмбар рогач от средното течение на Рейн в компанията?

# 103
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Караванката трябва да е аутарк и добре изолирана. Според мен е същото като при колата - щом можеш да се придвижваш с колата, защо не и с караваната?
Стига да има къде да преспиш, на много места извън къмпинг е забранено.

Това, което описваш е друго: може една нощ безплатно да останеш с кемпър или каравана, но пазаруваш при тях.
Може така от хоф на хоф да се местят, но трябва да са аутарк (да имат 00, вода, ток)

Вчера детето стои и изцепи въпрос: още не мога да си обясня, защо пролетта при локдауна изкупиха тоалетната хартия?! 🤣

# 104
Ася май ще ида да попитам в този хоф как стоят нещата. То е толкова очевидно откъм пътя , особено вечер всичко свети, че не вярвам да има нещо нередно и да не кажат.
НА децата всякакви неща им се отпечатват в съзнанието. Колко само непреработени въпроси имат. Как да си го обясни това с тоалетната хартия само ? 
Бръмбара привет. Не знам къде е това средно течение на Рейн Yum

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 11:04 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт