213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 852
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Да бе, тъкмо чета, че някакъв гезундхаймпророк вещае трета вълна за другата седмица.

# 226
Да бе, тъкмо чета, че някакъв гезундхаймпророк вещае трета вълна за другата седмица.

Хъъхъххъ, и аз точно това четох. Joy За останалите, които не са чели - https://www.tagesschau.de/inland/corona-lauterbach-101.html

# 227
  • Berlin
Един колега ще връща повреден лаптоп на фирмата, от която е взет. Платил си е и застраховка на пратката, праща го в кутия, всичко точно. Получава фирмата пакета, вътре само кутията, лаптоп няма. Останах аз без думи, когато го разказа. Иначе от Хермес и аз съм със смесени чувства. Един път една доста тежка пратка не ми я доставиха, звъннаха и офейкаха, после трябваше с колата да ходим да си я взимаме отнякъде. Всъщност скоро пак така, за нещо не тежко, ама DHL. Не може да звъннеш и ако не се отвори на секундата, да изчезнеш. Аз даже бягам до долу, че сме на първия етаж и не ни работи звънеца сега точно.😂 Иначе аз основно събирам пратките на съседите, когато ги няма и с човека на DHL вече и по улиците се поздравяваме, ако се засечем.

# 228
При нас от месеци никой не звъни. Само намирам кутии пред вратата. И зимните губи оставиха там.

На мен от Амазон наскоро ми доставиха пратка, в която трябваше да има два продукта. Единият обаче го нямаше. Обадих се и ми го пратиха. Очевидно беше тяхна грешка, но аз нямаше как да докажа. Въпреки това нямаше проблем.

# 229
Аз съм сменял айпада веднъж преди около година и половина-две със застрахователната фирма, защото моят го начупих - дойде новият с DHL, попълвах някакви документи и на доставчикът дадох разваления.

И аз съм тичал след DHL камион - преди 10 години. Чаках нещо от Америка, голямо чакане месец и половина - два. Спира той камиончето долу - аз чувам, че спира камионче. Чакам да звънне - не звъни. Гледам през прозореца - камиончето тръгва. Газ надолу - в пощенската кутия останавена бележка, че ме е нямало. Спринт след камиона - спира тоя, един от африканците. Правя му скандал, на него му е смешно. Взех си пратката аз, писах мейл на DHL - този спря да "обслужва" района, както и ми пратиха някакви глупави артикули за извинение. Даже не помня какви.

В предишното жилище имах проблем пак с доставчика - възрастен германец, на който не му харесваше да качва пакетите, а аз получавам почти всеки ден (2 етаж) и отдолу викаше ПАКЕТ ПАКЕТ, с надеждата да сляза - няколко пъти ги оставя пред входната врата, няколко пъти в коридора и бЕга. Един пакет ми изчезна - оставил го бил в пощенската кутия и се подписал вместо мен, че съм го получил - твърди той. Вътре 2 чифта дънки, как влиза това въобще в пощенската кутия? След разговор с DHL, го смениха и кварталът започна да обслужва млад германец, който нямаше проблем да се качва 2 етажа. Grinning

Soft, нали имат застраховки - те плащат. А и няма как да знаят какво е сложил служител Х от склад Y в кутията. На мен от последната поръчка от Дъглас ми бяха сложили 3 пъти лосион за тяло, който поръчах веднъж - не е и да се объркат, защото е голяма туба . Звъннах, на жената ѝ беше смешно и ми пожела лек ден. Така се оказах с 2 туби +. Grinning

В новото жилище пък, по цял ден пакети нагоре-надолу. За първи път живея в сграда с повече от 3 апартамента и е лудница (може би и защото са всички млади и с малки деца). Като помили шофьорът да остави и на съседите пакетите, става лудница в нас. После със съседите търсим кой на кого е... Joy

# 230
  • Германия
Ние си имаме един тъмнокож куриер на DPD. Тоя го мързи даже да звънна, какво остава да се качва до 2рия етаж. Най-редовно оставя пакетите пред вратата, на практика на улицата. Не му пука какво може да има вътре, а често е Лeго за 200-300€. Но ако пакетът изчезне, ни връщат парите или ни пращат нов пакет. Много често сме се оплаквали, но до сега не са предприели явно никакви мерки от DPD

# 231

Хъъхъххъ, и аз точно това четох. Joy За останалите, които не са чели - https://www.tagesschau.de/inland/corona-lauterbach-101.html
Това било в същност нова пандемия. От мутанти. Нищо , че всичките ваксини би трябвало да и действат. Интересното е само къде са им ваксините. Не разбирам , след като преди Коледа бяха казали, че британската мутация я регистрирали в ДЕ още есента. 4-5 месеца по-късно турбо мутацията е причина за всичко. Егати турбото. Пък и не била смъртоносна. Това от новините в началото на истериите покрай мутациите. 
Както и да е политици и дипломати са сейф . Руснаците са предложили на всички дипломати в Русия да ги ваксинират безплатно.

Амазон вече ще пуска колите си с няколко камери с които ще снимат всичко , вкл. доставките и доставчика. Ако се разберат добре с гугъл , може онези да спрат да снимат. Направо да ползват един филм. И без това датеншуца е за котките както се казва в ДЕ/

Мен ме притеснява в момента най-много, че Щатите се опитват да се сдърпат с руснаците и то на европейска територия. На американска никога не биха го направили. И си търсили партньори. Това ако гледахте онази пародия Г7 . Ама може от нищо голяма беля да стане . Видяхме Ирак и другите как ги оправиха.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 08:54 от bella_ciao

# 232
Тъй като съм работила към офис на DPD и съм чела хиляди оплаквания, че куриерът не се е качил до 5-тия етаж примерно, да ви кажа- доставката по правило трябва да се достави до първата врата- т.е до входната. Куриерите се качват по етажите ако искат, не са задължени.

# 233
Мама ени, спирането на Интернета върши и при нас работа. Засега контролирам сина ми, че той може и цяла нощ да от кара на компютъра. Нагласи ли сме при него Интернета да спира през седмицата в 21 часа, петък и събота в 23 часа. Ваканцията малко по-късно. Сутрин също преди 7 часа не се включва, защото имаше период, ставаше в 5 часа, за да играе.
Как се настройва това? И аз искам? Нещо в рутера? Или в таблета и телефона? А може ли таткото да има интернет, а тийнът да няма?

# 234
Family Link виж, безплатно е и много удобно за ползване.

# 235
Ние ползваме едни устройства, които усилват сигнала на Интернета и го разпределят на по-голяма територия - Devolo. Към тях има приложение за телефона и от моя телефон контролирам, коя част от мрежата да се изключи и кога.

# 236
Благодаря ви дами! Kissing HeartKissing Heart

# 237
Картичките за Коледа, пратени около 18 декември оттук, пристигнаха в България около 20 януари. Картичките от България пристигнаха по същото време в Германия.
Пакет с маски закупен на 18 януари в Германия, трябваше да пристигне с DHL до 15 февруари, при проследяването пише, че са се опитали да го доставят на 29 януари не успешно, мъжът ми беше вкъщи, после ни вест, ни кост. Сега чакаме обяснение. Друг пакет с маски, поръчан на 16 февруари пак с DHL, пристигна на 18 февруари. Само звъннаха и казаха, че го оставят на вратата на входа. Та вече нищо не ме учудва.

# 238
Тъй като съм работила към офис на DPD и съм чела хиляди оплаквания, че куриерът не се е качил до 5-тия етаж примерно, да ви кажа- доставката по правило трябва да се достави до първата врата- т.е до входната. Куриерите се качват по етажите ако искат, не са задължени.

За първи път чувам. Знам че куриерите на тежки неща - мебели, техника, оставят всичко на входната врата (ако не е платено да се качи до етаж), но за дребните...

Аз съм най-доволен от студентите разнасящи за DHL вечерта. Носят ми от заландо нещата, ами супер удобно е. И са все млади и усмихнати хора, с кеф да им дадеш 2 евро за кафе.

От Амазон имам веднъж доставка с тяхно камионче, май ноември-декември... по-голям цирк няма - човекът не знаеше въобще къде се намира. Joy

ПС. Заради Ковид оставят нещатата във входа - иначе винаги са се качвали до етаж. Дали по тяхно желание или нареждане отгоре - не знам. Но фактите са си факти. На мен и сега ми ги качват до входната врата - ако ги остави в коридора, има голяма възможност да не сляза да прибера пакета, а да го обявя за липсващ. Joy Ама аз съм си интригант, кво да напрая Simple Smile

# 239
Картичка, изпратена от Швейцария до свекъра ми в БГ, пристигна след почти 2 години. Бяхме я от писали отдавна. Joy

Общи условия

Активация на акаунт