Магията на изтока - тема 64

• 25 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Музикален петък с песни от текущи корейски сериали Radio.

Doom at Your Service

Mine

Taxidriver
YB - Silence
Cha Ji Yeon - All Day
Sanha - Moon Light

Law School
Lee Seung Yoon - We are
Safira.K  – X (It’s Driving Me Crazy)

Undercover
Sondia & Kim Jun Hwi - On A Secluded Road
Sondia - My All
Katie - Where Are You

So I Married an Anti-Fan
Moon Kim - It's you
Youngjae (GOT7) - Pop Star

И едно забавно проучване на soompi. На английски е, но, ако имате малко време за губене можете да се позабавлявате с изводите, до които са стигнали феновете на корейските сериали по света. Не, че ние не сме стигнали до същите  Joy.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 17:46 от 2в1

# 676
Всички неща са ми много добре познати и втръснали, но ето това ме вбесява винаги...

Цитат
If you're saving someone from being hit from a car, you'll push them out of the way and wait for the car to hit you instead. Couldn't be more true, they're like a deer in headlights. ---NOTE in 2021, it's a truck. And it's called the Truck of Doom

Толкова години гледам корейски сериали, е, не успяха да се научат да не снимат подобни сцени. И задължително "Камион ме блъсна на пешеходна пътека". Не останаха пешеходци в тая Корея, бе. Страшно е.

# 677
Обаче какви са сексисти.
Ако си Тя и те навали дъжт,хванеш настинка и припаднеш Той ще те носи на гръб до болницата вместо да извика линейка.Обаче ако Той е нападнат от 6 гангстер и му сритат там каквото му сритват Тя ще плаче,дори няма да се обади на 911,дори няма да го носи на гръб до болницата.Тц,тц,тц Scream

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 22:18 от Tuon

# 678
  • DE
На първо четене се сещам за два случая където момата изнесе на гръб младежа Sweat Smile
Ът Хе в "Кафе принц" изнесе Гонг Ю от ресторанта, май се напи Thinking
У Ця И изнесе от гората на гръб Сю Кай във "Военна академя арсенал" този е китайски, но вероятно има и други корейски.
И понеже е петък, Джан Дже Хан. Някои мъже са родени да носят перли Heart Grin
Скрит текст:

Съвършен е.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 21:34 от дането

# 679
Да Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Бонбона Август
Скрит текст:

Лека нощ,аз ще гледам Лео/У Лей.

# 680
  • MJF
E много бързо четете. Аз докато се натуткам. 9
Скрит текст:
Girls will always storm off because they're mad and the guy will stoically grab them by the arm and swing them back- and by magic, not dislocate their shoulders.
и 16
Скрит текст:
If you study in the states (preferably Harvard), you are one of the top students and can speak perfect English (as assumed by the reactions of those around you). Why the viewers can't understand a single word uttered out of your mouth is beyond me.
особено ме развеселиха, честа мисъл у мен зрителя на кор-фронта Mr. Green
Eй това е от най-големите кор-сериални клишета - 46) If you’re poor, you almost always live in a ramshackled rooftop unit with a splendid view and a private balcony.
То навсякъде пише за 2021 нооооо къде е легена?! Той е вечен. Няма значение дали е 2021 или 2012. Аз когато не видя поне един корейски леген в кор-сериал, се чувствам финално като недогледала Naughty

# 681
Номер 30 от списъка...

Цитат
You will take out a cigarette but you'll never light it.

Така е.
Онзи ден в Гумихо-то имаше точно такава сцена. И сега ще се окаже, че Гумихото си е пушило на воля 400 години, ноооо една съвременна корейска пост тийнейджърка ще го промени и ще го накара да откаже цигарите за няколко дни, хаха.

Mysterious Love - епизоди 12 от 16

Тъпо заглавие за един приличен китайски сериал. Забелязах, че в началото на този месец започнаха да го качват, но преводът на английски върви по-бавно, та, изчаках да се посъберат повече епизоди, защото са по има-няма 30 минути, кратки.
Изгледах преведения вчера 12 епизод и ми останаха само финалните 4 (когато ги качат - тогава, ще се чака, няма как).
За китайски сериал - добра работа. Главната актриса обаче е мех, много невзрачна и посредствена, докато тайванецът Цао Ю Нин е супер. Тайванците винаги са били класа. За мен се отличават от масата китайски актьори с качества, харизма, присъствие пред камера и пр.
По средата главната двойка ми доскуча и втората такава с У Хао Дзъ и приятелката на главната героиня, ми хареса повече.
У Хао Дзъ е голяма симпатяга и много добре играе ролята си. Чисто човешки неговият герой ми допадна най-много.
Ново лице е за мен У Хао Дзъ. Бих го гледала с удоволствие отново.

# 682
Шоши, отдавна не бях гледала заветната сцена с пране в легена. Тези дни ми я напомниха в Youth of May, но там действието се развива в 80-те години на миналия век, та си беше съвсем в реда на нещата да се появи. И като споменах сериала да си кажа, че О Ман Сок пак е в отрицателна роля. Добре, че се "запознах" с него като Лозарчето, че вече няколко сериала го гледам като гаднярче. Самата драма все още ми задържа вниманието, но на мен ми е интересно да гледам за тази част от историята на Корея, макар че в конкретния случай събитията в Гуанджу са по-скоро фон.

Нам Да Ръм се появи с камео участие в Doom at Your Service.
Още не са задълбали в големите драми, а Гуки и Пак Бо Йонг са сладури. Притеснявах се, че И Су Хьок ще бъде третият ъгъл, но разгеле не е така. Него в друг триъгълник се опитват да го наместват, но имам леко съмнение, че, ако е така, той ще спечели девойката този път, а Канг Те О ще е губещият.

Корейците продължават да са в тренда и в Mine. В началото леко го намекнаха за по-наблюдателните зрители, но вече открито показаха, че героинята на Ким Со Хьонг си пада по жени въпреки, че е женена за най-големият син в чеболско семейство, а и самата тя произлиза от такова. Класическа "makjang" драма с всичките ѝ нюанси.

# 683
  • MJF
Явно повече перални вече попадат в кадър, но корлегена .... има своя чар. Ей  на , особено на тез "къщички на покрива" ала Карлсон Smile.
О Ман Сок е направо хроничен ложко. То и аз май само в Лозарчето нелош го помня, млад и зелен Smile . То и други актьори има дето все с такива роли, например Oh Jung-Se. Но предвид кор-сценаристите на малкия екран напълно ги разбирам. Поне в такива роли могат да се разиграят.

Туй с цигарата ми напомни как се напрягам в по-стари японски сериали. Там на моменти от цигарения дима актьорите не се виждат а аз и мишока почваме да кашляме и ......изредактираме. Като малък  ученик съм брала точно тютюн на ученически есенни бригади- разбира се въобще не по желание и съм "оперирана" за цял живот от тази тема- ни мирис, ни дим , ни вид на тютюн понасям. Пфу.

Канг Те О аз го гледах в  Run On. Там художник тук като гледам в каста - кафеджия Smile

# 684
Oh Jung Se, такава страхотна игра направи в It’s Okay to Not Be Okay, че получи поредната нарада за Най-добра поддържаща роля тази година. Играеше братът- аутист на главния.

# 685
  • MJF
Записвам си да го погледна. Нещо не съм обърнала внимание когато е бил текущ тук , че е за психиатрия. П е в хроничен недостиг на фронта. Последно на японския фронт бях с психиатър. На корейския преди това с It's Ok, That's Love. Ще го пробвам.
Нещо 2 кор заглавия имам да погледна преди да си забравя за тях Move To Heaven и It's Okay to Not Be Okay Thinking

# 686
Е, то самото му заглавие подсказва, че нещо не е на център, а и като става дума за корейско събираш две и две и получаваш..... 5, 6, ама не и 4.
Гледах сериала и го коментирах в темата. Не мисля, че ще ти хареса, но пробвай щом си решила.
И все пак най-добрата роля на О Джонг Се си остава тази в Hot Stove League. Там беше страхотен редом до Намгунг Мин. Отношенията между двамата бяха изиграни блестящо. И двамата бяха много интелигентни образи (отлично написани).

Imitation - епизод 4 от 12

Един прекрасен Джун Йонг. Отново.
Това момче не успя да направи нищо значимо с U-KISS, защото се присъедини към тях, когато Ей Джей се разболя и напусна, след това и Кевин, а Сухьон и Хун влязоха в казарма (самата група вече се разпадаше), но пък каква кариера прави като актьор. Браво на него за труда и старанието. Талантът си го носи. Видях го в него още с дебюта му преди 4 години в Avengers Social Club.
Чудесен е, а този сериал е точно за живота и кариерата на айдълите в Южна Корея с всичките му положителни и най-вече отрицателни емоции, за съжаление.
Зрител съм всеки петък до финала на 23 юли.
Юнхо от ATEEZ ми прави добро впечатление, както и И Су Унг, който е трябвало да дебютира с BTS, но отпада на един от етапите от сформирането на групата преди 2013 г.

Джийон е многооо зла айдълка тук. Ролята е точно за нея. Такива образи ѝ се отдават без никакъв проблем.

# 687
Imitation и аз го следя. Тръгнах с малката кошница, без да се надявам на нещо кой знае какво, но за сега ме изненадват приятно, нищо, че повечето участници са от айдълските среди.

Шоши, подкрепям Рос за It's Okay to Not Be Okay. Не очаквай нещо значимо от психологическа гледна точка. Но, пък, си заслужава да видиш Oh Jung Se в тази роля, та дори и да прехвърлиш сериала набързо заради него.

# 688
  • MJF
Ясно, значи колкото да видя Oh Jung Se и толкоз.
Хе, хе ,вярно че и в Hot Stove League. То там кой по -напред да хвали човек?!

Видях Renai Mangaka 8
Карибе не е толкоз тежък случай колкото го мислех в началото. Г
Скрит текст:
олям прогрес нещо в последните 3 серии. Чак до признание стигна. В този епизод Рен спаси положението а не Кого-сан Mr. Green. Изцяло. Ориентирано дете, бравос.

На моя ресурс гледам че се е засилило много Okaeri Monе. Разпознах актрисата на постера. Рос, нещо за това заглавие ?

# 689
Изпревари ме. Мислех да ти представя подробно това заглавие, но защото има повече за писане, та, отложиш го за днес, а и снощи гледах Челси и Ман Сити и бях на седмото небе от щастие с победата на любимците ми в Шампионска лига. Пий нещо днес за победата на Челси.

Такаааа...

Okaeri Mone (Добре дошла, Моне) е новата асадора - сутрешните сериали, които вървят между 08:00 до 08:15 ч. всеки работен ден от понеделник до петък по националната японска тв NHK.
Епизодите са 100, но реално около 20-25, защото са много кратки, по има-няма 12-13 минути. Говорила съм ти през годините за тези сериали, вървят по 5-6 месеца всяка сутрин с кафето и закуската на японците. Имат много висок рейтинг и защото представят точно нашия любим тип/ жанр истории от японците, абе, голяма човещинка, знаеш за какво говоря.

Монето започна преди две седмици, на 17 май, и те съветвам веднага да нападаш епизодите, защото преводът на английски върви всеки ден с излизането на епизодите в Япония.
И знаеш ли кой превежда? Нашият сериозен и отговорен германски-японец HPriest. Не знам дали помниш, но съм ти говорила как той обича много актрисата Кая Кийохара. Е, нямаше как да пропусне да не преведе и този неин сериал.
Дотук всички излезли 10 епизода са преведени и качени.

Следя всеки ден епизодите и да ти разкажа накратко какво показаха досега, а и какво ни предстои (четох повече, защото и на мен ми е интересно, хаха).

Скрит текст:
Действието се развива на един малък остров Камешима, близо до град Кесенума, префектура Мияги.
Столицата на префектурата е Сендай, а знаеш и сама кой е принцът от Сендай, няма какво да ти обяснявам - Властелинът на кънките.

Всичко започна с раждането на Моне през септември 1995 г.
Японски острови в Тихия океан, тайфуни, цунами, животът не е никак лесен, а майката имаше проблеми при раждането, та, трябваше спешно да бъде прехвърлена на о-в Хоншу, за да роди. И кой мислиш я спаси? Наш детектив Югами, хаха. Таданобу Асано в действие, хаха.

Така се роди Моне, по време на един страшен тайфун с риск за живота на нея, майка ѝ, но благодарение на храбрият рибар - наш детектив Югами, който рискува и тръгна в това лошо време.

И след това екстремно начало ни прехвърлиха вече в 2014 г., когато Моне е завършила гимназия, но не живее на острова си, а на 60 км. от него, на о-в Хоншу (това е най-големият японски остров, "континентът", така да се каже за японците), в планината, в един 80 000 град на име Томе.

Не успя да влезе в университет и реши да се премести от малкия остров, на който е израснала, в този град при близка на нейния дядо. Тук Моне започна работа в местната община, където работи в нещо като отдел за горите (грижи за дърветата, тяхната санитарна сеч, опазване на природата, работа с деца и пр.).

В този град тя срещна и мъжа на живота си (очевидно ще е той), чиято роля се играе от отлично познатия ти Кентаро Сакагучи.
Той е млад лекар от Токио, току-що димпломиран и дошъл в провинцията да практикува, да трупа опит и да помага на местното население.

Но историята далеч не е само любовна или това да е главното, неее. Историята е за живота на Моне и израстването ѝ като човек. Любовта и мъжът до нея, са част от процесът, който предстои да видим.
Всичко ще се развива в продължение на още седем години, за да стигнат до 2021 г.

Сега стигнахме до момента, в който тя ще кандидатства отново и ще бъде приета в Токио, за да учи за синоптик.
Това, че работи в горското стопанство в градчето Томе и факта, че синоптикът от националата телевизия (ролята се играе от наш Хидетоши Нишиджима) ѝ повлия много, я накара да вземе решението. Природата е нейна страст, особено на такова място - планина, океан в близост, тайфуни, големи дъждове, цунами...

Една нормална/ обикновена история за едно момиче от японската провинция, което иска да има свой собствен път в живота си, далеч от острова, на който е израснала и семейният бизнес (имат ферма за стриди) на дядо ѝ.
Уроците на живота, първата любов, големите изпитания в мегаполиса Токио... Разбираш за какво говоря. Японска човещинка.

Прочетох и какво предстои да видим. Да ти издам малко....

Тя ще замине за Токио, с младия доктор очевидно нещата засега ще останат така, само тръпка, привличане, докато не минат годините, в които тя ще завърши.
Той също е с намерение да се върне отново в Токио и предполагам, че точно там ще се срещнат отново, докато не се съберат наистина и не решат да се върнат заедно в провинцията, защото, въпреки че той не си го признава, тъй като е градско момче, за него животът в провинцията е това, което всъщност иска и търси.

И да не пропусна...
Толкова много любимци ще видиш в сериала и ще им се порадваш. В тези сутрешни продукции на националната японска телевизия NHK се изрежда кой ли не.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 17:40 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт