Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дъщери и гаджета

 • 15 313
 • 87
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 16 704
Аз не бих одобрила, не искам да се чувстват твърде удобно да си правят гнезденце вкъщи. Още малко и закуска и кафе ще поискат да им сервират след любовната нощ. През деня да си се виждат, ама щом има мераци да си нощуват, да мислят в посока изнасяне и да действат с успешното завършване на училище и сдобиването със собствен доход, че да си го осъществят.

# 16
 • Мнения: 14 118
Чарът на тези първи връзки според мен е  да не се превръщат във форма на съжителство.Гаджето си е гадже и не трябва да се "навира" в носа на родител.Запознават се да знаят с кого се мотае  детето, а другото  е  да се правят на незебележими  и двете страни.Че се прескача, прозорец или дувар, няма значение  и преди и сега.
За студенти е друго ,повечето са далеч от родителското тяло.Заедно се живее отделно от родители, дори да плащат квартирите.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 16:08 от Бор_яна

# 17
 • Мнения: 44 940
През август, живот и здраве, дъщеря ми ще прави 17. Гостуване, да. Преспиване, при положение, че живеем в едно населено място - не.

Не държа да се познавам с родителите, но в случая се оказа, че се познаваме - мноооооого преди да станат гаджета (съфорумка е Simple Smile). Светът е малък, като каза кой е и ѝ изредих как се казва сестра му, майка му и баща му, какво тренират, къде живеят и т.н., беше ето така Open Mouth много се забавлявах Trollface

# 18
 • Paris, France
 • Мнения: 11 268
Здравейте, бих искала да ви задам един въпрос интересно ми е кой какво мисли, понеже днес водих разговор с приятели на такава тема. (на 17г. съм)
Та въпросът ми е на каква възраст и приемате ли за нормално дъщеря ви да прекарва време с гаджето си у тях/у вас? Забранявате ли преспивания? Държите ли да се познавате добре с момчето и родителите му?
въобще изразете мнение по темата, благодаря😇

Не сме говорили по този въпрос с децата ни. Приятелите им винаги са били добре дошли у нас, но от известно време, още преди карантината и двамата леко се изолираха, а синът ми съвсем.

В момента имаме вечерен час и след 18ч магазините са затворени и може да се излиза само при належаща нужда. Заведенията са затворени и да се ходи на гости не е препоръчително.

Децата ни знаят, че по закон тук възрастта за съгласие е 15г. След тази възраст са свободни да излизат с гаджета и да ги водят в къщи.

Държим да знаем в колко ще се приберат и къде са от съображения за сигурност. Синът досега не е излязал вечер никъде, нито е отишъл на почивка с приятели или гадже.

Имам син на 19г и дъщеря на 17г и все още никой от тях няма гадже и не е имал. Ако доведат гадже, след 10-15 години, примерно, ще трябва да почерпя.

От съученичките на дъщеря ми само едно момиче имаше гадже на 15г и без да прави секс. Излизат с момичета, ходят по цяла нощ из града, ходят по ваканции в Испания, в Англия, но от момчета изобщо не се интересуват. Тук не е срамно, нито родителите ограничават.

Дъщеря ми по едно време непрекъснато ходеше у приятелки, но никога с преспиване. Доста нейни съученички идват за уикенд с преспиване, но прекарват времето навън и само се прибират към 3-4 сутринта да спят и после закусват, обядват, учат заедно и излизат отново. Държим да не вдигат шум нощем, което не винаги се случва 🥳. Тя не обича да спи в чуждо легло и е преспивала другаде 3-4 пъти В живота си.

Синът ми изобщо никога не доведе приятел за преспиване, нито отиде като го поканят. Ходеше у съученик и седеше до 2-3 сутрин, но звънеше да идем да го приберем.

Предпочитам гаджетата на децата ми да идват да спят и живеят у нас, отколкото да не зная къде и с кого е дъщеря ми, обаче май няма да ни огрее.

Сегашното поколение са разсъдливи, пресметливи, разумни и все нямат време за срещи с хора. Връзки не ги интересуват, може би защото не е забранен плод.

Аз нямах право да водя гаджета с преспиване, а само право да преспивам навън, можеше и при гадже. По мое време нямаше мобилни телефони и не бяхме следени изкъсо.

# 19
 • Мнения: 3 335
Кой казва, че трябва да се създава комфорт, да свият младите любовно гнездо. Нали не говорим за всекидневно преспиване на гаджето вкъщи?
А преспиване при приятелка също може да се окаже страшно, щото приятелката може да е от специалните.

# 20
 • Мнения: 28 716
Не само нямам нищо против да си ходят на гости и да се затварят в стаите, но го препоръчвам. Ние някога ходехме в тъмни паркове по пейки, ама по-добре вкъщи на сигурно. Пък и вкъщи има повече респект и по-малка склонност към прекалена настоятелност, да го кажем така. Но преспиване вкъщи не одобрявам, някак прекалено ангажиращо е, а на тази възраст връзките са нетрайни. Излишно задълбочаване е това, а и нека пък малко се поизмъчат да си намират прозорци със свободен терен, то иначе няма да им е интересно и е стане рутинен секс Wink Но да си спят всеки у дома си, това преспиване у другия, да се бутаме в банята, да ги слушаме кво правят някак си ми е прекалено.
Впрочем говоря хипотетично, нямам тинейджър вкъщи.

# 21
 • Мнения: 16 704
Кой казва, че трябва да се създава комфорт, да свият младите любовно гнездо. Нали не говорим за всекидневно преспиване на гаджето вкъщи?
А преспиване при приятелка също може да се окаже страшно, щото приятелката може да е от специалните.

А колко често мислиш, че ще им се иска на 17-годишни, щом им се предоставя възможност? Кой според теб пуши повече? Този, който го прави скришно от родителите си, когато има такава възможност, при излизания, или този, на когото родителите са разрешили и припалва на всеки час по някоя цигара в тяхно присъствие? Ти им осигури радушно легло и чакай да правят секс веднъж на 3 месеца в него. Ще има да се... по 3-4 пъти на нощ, ако може всяка нощ, вместо по един път набързо, гледайки да бе ги видят или хванат

# 22
 • Мнения: 3 335
Кукумицинка, ако не бъркам детето ти е малко нали?
На теория нещата са едно, на практика друго.

# 23
 • Мнения: 16 704
Да, малко е, за момента мнението ми е такова. Не желая да гледам някой младеж как отива крадешком в банята по (без) гащи, след като ми е натаковал детето, камо ли да е редовно. Щото не си представям един път да им разрешиш, ама да е с еди-каква си устройваща те честота на преспиване. Или разрешаваш, или забраняваш.

# 24
 • Мнения: 13 076
Моето дете е още по-малко от кукумицинкеното,но съм за сега на същото мнение.
Имам приятелка с двама сина на 22 и 24,така толерантно подходиха,гадженцата вкъщи,ония сутринта въртят закуски,кафета се пият.Изкараха колкото изкараха и на приятелката ми и мъжът й взе да им писва,мъжът й се притеснява да стане до тоалетна щото не знае с кой ще се размине по коридора.Два месеца една,пет друга и накрая им казаха ,че го обръщат на бардак и секнаха гостуванията.Казаха им като искат да се разполагат ,да теглят по един кредит и да си изплащат ипотеки или да живеят на квартири.
Аз лично съм завела вкъщи двама,единият е съпругът ми.

# 25
 • София
 • Мнения: 62 018
не е много здравословно вкъщи да преспива непълнолетно момиче. това момиче си има родители и те отговарят къде ще спи и къде няма да спи, но аз вкъщи непълнолетно момиче няма да пусна. То и непълнолетно момче не бих пуснала. Не искам после разправии с откачени родители. А иначе при пълнолетни гаджета мога и закуски да въртя, и всичко. Но те са вече пълнолетни, отношенията са на съвсем друга плоскост.

# 26
 • Мнения: 1 360
На 17 г. и в най-дръзките си мечти не съм си представяла, че мога да доведа лице от мъжки пол вкъщи, да не се прибирам и като цяло да имам гадже. Рискувах майка ми и баба ми да изметат пода с мен. Ако дъщеря ми си позволи нещо такова, чака я същото - ще измета с нея. Почнах да каня свои гаджета и то не с преспиване на 25. Не мисля, че съм пропуснала нещо.

# 27
 • Мнения: 28 716
На 17 г. и в най-дръзките си мечти не съм си представяла, че мога да доведа лице от мъжки пол вкъщи, да не се прибирам и като цяло да имам гадже. Рискувах майка ми и баба ми да изметат пода с мен. Ако дъщеря ми си позволи нещо такова, чака я същото - ще измета с нея. Почнах да каня свои гаджета и то не с преспиване на 25. Не мисля, че съм пропуснала нещо.

Времената са други, не се опивай да забраняваш гаджета до 25, защото може да стане много по-зле. Имам наблюдения до къде води прекалената строгост.

# 28
 • Мнения: 16 704
Е, то не е еквивалентно на нямането на гадже това дне им застелиш гостоприемно леглото в детската стая, за да се сексят.

# 29
 • Мнения: 14 118
Не  е само сексът, това е още един човек в домакинството, и то не твое дете..Зависи какъв е, но домакитнята и нащрек с ядене ,чистене и прочие.Ако се застоява като член на семейството.Щом са стигнали до това,  или участва  или ...напрежение.Постоянно присъствие предполага и постоянно участие.Гост три дни.
А на етап гаджета  няма как да става.

Общи условия

Активация на акаунт