Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №70

• 30 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Баръш е лееееееко идеализиран образ на разбиращ, прощаващ, необсебващ закрилник-мъж. Подсилени са, според мен тези му качества, за да е антипод на Мехди, за да демонстрират създателите на филма, че и така може.
В живота обаче аз не съм срещала такива мъже. Даже сина ми, че е мой, се налага да му набивам канчето като видя, че се отнася без разбиране към приятелката си.
И се сърдят като не стане тяхното, и не пропускат любимото "аз нали ти казах", пък да не говорим в работата. На второто "може ли да закъснея/да отсъствам квалифицират такава като Зейнеп в категория "неблагонадежден" и или уволняват или ползват не по предназначение Wink
Много ни се иска да има повече Баръшовци, за това сигурно така му се радваме.

# 181
Не съм гледала още никакъв превод, но коментарите ви са БОМБА!!!

Цитат
При Зейнеп няма еманципация, има любов към страданието. Това е нейното битие и тя самичка си прави проблемите по-големи.

Тя сама се натиква в проблемите, дори и да не са нейни. Много остро скача, когато й дават съвет и не иска да коментират постъките й, но тя самата го прави спрямо другите. Напр. защо така упорито и настоятелно убеждаваше Бенал да не маха детето /като изключим клишето - филм да става/. Това е пълнолетна, зряла жена и тя има право да решава какво да прави с тялото си. Хубаво е, че се роди едно детенце, но не Зейнеп трябваше да реши това. Опитва се и на Кибрит да казва какво да прави, ама малката не я слуша. Не търпи никакви критики за поведението си, но критикува поведението на Сакине /когато Сакине ги нарече едни на Нермин/. Всички тук пишещите сме зрели хора и знаем, че ежедневно някой ни дава съвет или пък ние даваме на някой /дори и да е най-елементарен/, критикуваме и ни критикуват. Не мога да разбера защо Зейнеп всичко приема, че е с цел подчинение, диктуване на действията й, вмешателство в живота й.
Аз не харесвам хора с поведение "на всяка манджа мерудията", а нейната работа малко натам върви. Султан също я възприемам до известна степен така. Знам, че повечето от вас я харесва като персонаж, но на мен такива сватовнически човеци не са ми по вкуса /дразни ме и това гъгниво говоре, не знам дали го налага ролята или така си говори артистката/.

# 182
  • Плевен / София
mery_poppins1, за Бенал не мога да я упрекна....все пак Бенал не е толкова млада, като Зейнеп и възможностите да зачене отново са минимални. А и детето е от любим мъж....Самата Бенал призна, че пред нея няма да има друга такава възможност....Само, че и Бенал натовари Зейнеп с нейната отговорност да е вестоносец...И отново стигаме до "направи добро и изяж л***о".
Няма лошо, че Зейнеп се мята в различни крайности...Повечето хора се учат от собствен опит, когато ги чукне, а не от споделен опит.Както каза и Нермин...не всичко се учи в училище и университета.

# 183
mery_poppins1, за Бенал не мога да я упрекна....все пак Бенал не е толкова млада, като Зейнеп и възможностите да зачене отново са минимални. А и детето е от любим мъж....Самата Бенал призна, че пред нея няма да има друга такава възможност....Само, че и Бенал натовари Зейнеп с нейната отговорност да е вестоносец...И отново стигаме до "направи добро и изяж л***о".
Няма лошо, че Зейнеп се мята в различни крайности...Повечето хора се учат от собствен опит, когато ги чукне, а не от споделен опит.Както каза и Нермин...не всичко се учи в училище и университета.

Аз го казах в смисъл, че Бенал трябва да реши дали да има дете. Тя сама трябва да прецени може ли да разчита на бащата да й помага в отглеждането или тя може сама да се нагърби с това. Едно дете иска много повече от това само да го родят. Дали ще има финансовата възможност да го гледа сама, защото Мехди се поинтересува от детето чак когато се роди, дотогава даже не понасяше присъствието на Бенал. Зейнеп не може да знае с какви възможности Бенал ще разполага за в бъдеще, за да може да му осигури добър живот. Затова не оправдавам настоятелното и поведение. Вижда се и при нея и Сакине, че не е достатъчно само да те родят.

# 184

Баръш ѝ го каза:
"Ти и без това си много красива. Но по-красивата ти версия е щастливата ти версия."

Красива е, несъмнено. И външно, и вътрешно. Но когато не е щастлива, хората край нея не могат да бъдат щастливи. А тя винаги намира за какво да е нещастна. Защото ѝ е вменена вина, че не заслужава щастие, когато някой край нея е нещастен. Сакине има огромен дълг към дъщеря си - да я научи да бъде щастлива, дори когато нейното щастие е причина за чуждо нещастие, за което тя няма вина. Зейнеп няма вина, че е била дадена на Нермин, но Сакине ѝ я вмени, когато я видя щастлива в новия дом. Зейнеп няма да има вина, че е обикнала Баръш, но Мехди ще ѝ я вмени, че не обича него. И Зейнеп ще се товари с всички вини на света и никога няма да бъде своята по-красива версия. Дано не!

# 185
  • Плевен / София

Аз го казах в смисъл, че Бенал трябва да реши дали да има дете. Тя сама трябва да прецени може ли да разчита на бащата да й помага в отглеждането или тя може сама да се нагърби с това. Едно дете иска много повече от това само да го родят. Дали ще има финансовата възможност да го гледа сама, защото Мехди се поинтересува от детето чак когато се роди, дотогава даже не понасяше присъствието на Бенал[/b]. Зейнеп не може да знае с какви възможности Бенал ще разполага за в бъдеще, за да може да му осигури добър живот. Затова не оправдавам настоятелното и поведение. Вижда се и при нея и Сакине, че не е достатъчно само да те родят.
Той и сега го понася до толкова, че е майка на дъщеря му, а не като съпруга и жена. Бенал нали каза, че ще отгледа детето сама....омъжи се, заради дъщеря си...Но сега иска всичко, което знае, че Мехди трудно ще и даде пълноценно семейство.....Поне докато все още обича Зейнеп..Дали ще успее да приключи/забрави за тази любов...не знам. Някой наистина обичат до гроб....

# 186
Беа няма само ние да се тресем в очакване....Друго си е и психолог да има с нас Heart Eyes
Повечето от нас са свикнали вечно да имат някакъв проблем за решаване и когато има момент на затишие...спокойствие,  ни е чак страх какво ли ни очаква....И в този ред на мисли Зейнеп е много реалистичен образ.

Абее, психолог, та психолог.. Да не мислите, че съм някакъв дзен монах и аз - то към другите хора е лесно да съм обективна и проницателна, защото не съм емоционално ангажирана. В личния си живот и аз съм една затърлена кокошка, дето се лута насам-натам и все изживява пре-дълбоко всичко FlushedJoy

Пепелче, гледай какво става при мен (след като изгледах Ранобудна птичка по-миналото лято) - цяла тетрадка най-прилежно бях изписала Innocent
(Снимах клипче, но се оказа, че не мога да качвам директно клипове)

# 187
Хахах,  как прилича на моята. 😀 😀 😀
Толкова прилежно записки никога не съм водила, ама познай резултатът...
Хаха, написах без да искам резилтат , направо си е вярно. 😀

# 188
Цитат
Зейнеп няма вина, че е била дадена на Нермин, но Сакине ѝ я вмени, когато я видя щастлива в новия дом.

Тя Сакинето се опита и на Нермин да вмени вина, че й била взела детето. Не може някой да й вземе детето, ако тя не го дава. Не стига, че Нермин се е погрижила за едно гладуващо и малтретирано дете, ами Сакине пак не е виновна. Виновна е богатата!

# 189
Преди пет-шест години и аз тръгнах с една тетрадка и голямо желание да науча турски. Не можех да чакам преводите на български, на руски разбирам, но все остават едни 30 процента неяснота. Кратките текстчета от три-четири изречения в учебника ми се струваха като "Война и мир". Щастлива съм, че вече мога да гледам на турски директно. Така че дерзайте, момичета.

В една статия обясняваха как Турция се популяризира по целия свят като туристическа дестинация благодарение на сериалите си. Щом започнахме да учим турски, стратегията за популяризация е успешна.

# 190
  • Бургас
Отново много хубави коментари, много ценя колко сте проницателни и как, дори да има несъгласие с определени нюанси на тълкуване, всичко е в името на интересния анализ, а не да се стига до спорове и дърлене, както неминуемо се случва на други места.
Беа Hands Thumbsup Hands Thumbsup Hands Thumbsup
Точно за това с нетърпение очаквам да се освободя, за да ви чета, но по някога сте толкова продуктивни, че си оставам с четенето. Book По тая причина от 2-3 месеца книга не съм отворила Yum
Но това с турския език е идея....Свалила съм си една програма и вече ме мотивирахте да започна Hug

# 191

Но това с турския език е идея....Свалила съм си една програма и вече ме мотивирахте да започна Hug

Хубава идея, ама аз няма да я споделя Wink Ще си чакам бг преводите Simple Smile ))))))))))))))))))))))

# 192

Аз го казах в смисъл, че Бенал трябва да реши дали да има дете. Тя сама трябва да прецени може ли да разчита на бащата да й помага в отглеждането или тя може сама да се нагърби с това. Едно дете иска много повече от това само да го родят. Дали ще има финансовата възможност да го гледа сама, защото Мехди се поинтересува от детето чак когато се роди, дотогава даже не понасяше присъствието на Бенал. Зейнеп не може да знае с какви възможности Бенал ще разполага за в бъдеще, за да може да му осигури добър живот. Затова не оправдавам настоятелното и поведение. Вижда се и при нея и Сакине, че не е достатъчно само да те родят.
Ако вземаме предвид всички "за" и "против" рисковете да имаш дете- човечеството ще спре да съществува. Предполагам, че повечето от нас са се родили не с дълбок замисъл на родителите, а надявам се благодарение на щастлива любов. Ако Вие сте прави - никой беден човек не трябва да има деца. Но хората имат нагон, влюбват се- точно за да не се плашат толкова от цялата несигурност и огромното посвещение, което изисква едно дете. Момичета, раждайте. Трудно е, неблагодарно е, но и много прекрасно. Ако имаш и добър баща насреща- бонус. Но не оставайте без деца, защото нещо не е идеално. Нищо и никога не е идеално. Бенал ще се оправи. Ако и се наложи. Повече ще се оправи от Джамилето, която само пляска с крила като голяма бяла птица и ще си изгони добрия мъж.

# 193
Цитат
Ако Вие сте прави - никой беден човек не трябва да има деца.

Не съм правила такива внушения.
Всеки сам да прецени дали ще си прави таблица с "за" и "против", дали ще разчита на нагона си, дали ще търси помощ от някой, дали ще се надява на някаква свръхсила да му отглежда детето, дали ще го захвърли по улиците да се саоотглежда, дали ще го даде в социален дом и т.н.
Но това решават само родителите, а не някой страничен, който въпреки добрите си намерение, може след време да не е в живота на тези хора. Имаме си за пример и Кибрит.

# 194
Цитат
Но това решават само родителите, а не някой страничен, който въпреки добрите си намерение, може след време да не е в живота на тези хора.

Съгласна съм. Очевидно много хора не си правят сметката и се раждат нежелани деца, за които се налага да се грижат чужди хора. Затова е важно всеки човек да бъде учен да обмисля действията си, преди да ги извърши. Дори и раждането на дете трябва да се обмисли. Инстинктите са достатъчни, за да накарат една обичана жена да иска да роди дете. Ако обаче една жена е в несигурна ситуация, е много разумно да обмисля създаването на дете, но преди зачатието. За мен въпросът за аборта е принципен - след зачатие е грях да отнемеш живота на детето в утробата. Човек мисли, преди да създаде живот. И се чудя на жените, върху които пада основният товар по износването и отглеждането на живо същество, с каква лекота се хвърлят в легла, от които може да излязат с дете, но без любовта и подкрепата на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт