Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 43 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Днес закуска киви и кафета ,след обяд тренировка и протеин+спагети със съомга ,миди и вино .Днес това ще ям като огладнея + малко черен  шоколад шоколад .

# 316
  • Бургас/Пз
След оризовите банички изядох един черен шоколад на Лидл 70% с малини. Разкошен беше. На обяд вратна пържола, салата айсберг с домати, краставици и слънч.семки и 100г картофки на еърфрайъра и чаша розе. Следобяд 4 овесени сладки с кафето и 2 бонбона. Преди малко изпекох хляба на Страхил и хапнах две филийки. Не съм тренирала, въпреки че го бях планувала, но плановете се объркаха. И крачки нямам, защтото не съм излизала никъде. Но нищо де, има и такива дни. Хубавото е, че се чувствам добре и нито ми е гузно, нито нервно, че не съм успяла, а пък похапнах доволно.

Нона, уискито чисто, не обичам да мезя с твърдия алкохол, единствено с водка или сухо марнини може да гризкам морковчета, но рядко се случва.

# 317
Аз преди обяд изядох...  Три малки пържоли от бут на еарфраера и вечерята... Малко крилца пак на фраера.

И сега.... Ей тъй кЪт стане.... Купих си ДВЕ бутилки вино (не ме интересува как влияе на отслабването) тук де няма всеки ден да ходя за вино... След супер изтощителен ден, в който се чудя колко отвратително мръсен ми е хладилна и банята... Отварям розето, отпивам, слагам прецизно тапата за многократна употреба и си мечтая тихичко за след час когато бебето ще спи, я аз блажено ще ям крила и ще пия вино. Да ама не! Гаджето се провиква да ида в кухнята... Проклетата тапа изхвърчала, целият хладилник е в розе... Почвам операция по полу пречистване, в която и аз съм в розе, а малко по късно и във вода...
Сипах си. Бебето реши, че иска да яде и да спи по рано от очакваното...

Таковата съм я тъпата баня... ще си седи мръсна! У дома е дивия запад, кълба кучешки косми се носят. На ден по 3 пъти мета .

А да, 14 километра ходене.

# 318
В тази тема съм крайно неактивна с писане, но не пропускам да изчитам всичко, всеки ден. Та, в този ред на мисли.... Дух (:, просто изпитах внезапна нужда да изпратя силна виртуална прегръдка!
...и наздраве!

Аз отскоро съм бременна, старая се да тренирам по 4-5 пъти седмично с програмата на Руми за бременни и след нея правя йога (пак за бременни). Много ми е тегаво, свикнала съм да бъда в залата сред железата, но лека-полека се адаптирам. Имам проблем обаче. От няколко дни ме избиват внезапни пориви да се натъпча и вчера се чувствах ужасно от това, зная че храненето за двама е грешка, зная че емоционалното хранене също е грешка и никога не съм вярвала, че ще се хвана в капана му. Но ето на. Днес реших да се взема в ръце и си разпределих 5 хранения, в които общо събрах 2000 калории, като едното ми междинно беше круша и после се подух като балон...
Дотук с мрънкането. Питане имам към тези от вас, които са минали този етап-имаше ли храна, която да ви дава и ситост и комфорт без излишна тежест?
(ПС- нямам гадене, нямам никакви неразположения, освен зверски апетит)

# 319
chrissie-d, в коя седмица си? При мен имаше зверски апетит в първите седмици, съпроводен с гадене при мисълта за храна. Хапнех ли ми ставаше тежко, но вече съм в 15 г.с и всичко е много по-добре. Отделно ми помогна и редуцирането  на количеството храна на едно хранене. Разбира се, не знам ти колко хапваш, но аз съм си лакома и понякога ям като за мъж.

Ани, в началото оцелях благодарение на твоята овесена баница. Беше ми закуска, обяд, а понякога и вечеря, ако положението с гаденето беше нетърпимо Grinning

# 320
Леле, ако знаех, че има бременни, които четат, щях да съм доста по-обрана в мрънкането си...
То излиза, че да имаш бебе е някакъв страшен апокалипсис, а всъщност е най-хубавото и смислено нещо, което ми се е случвало.

Благодаря за прегръдката.

-1.400 съм и съм МНОГО щастлива хахаха

# 321
  • Бургас/Пз
Духче, знам, че на теб едва ли ти е толкова забавно, но на мен ми е голям кеф да те чета.

За днес отчитам едни много вкусни царевични питки Simple Smile

В 15бр има само 70г царевично брашно, 5 яйца, 200г извара и 200г скир. Добавих малко хуск и бакпулвер Simple Smile Печени са на тиган с малко кокосово масло.

Хармони, много се радвам, че ти харесва. ❤️😘

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:54 от ani_d

# 322
Harmonie*, все още съвсем в началото 9 с. + 2 д. Не знам, ако нататък става по-зле как ще държа нещата под контрол.
Дух (:, съвсем не съм го казала, за да се почувстваш, че си мрънкала Yellow Heart дори напротив, действаш ми вдъхновяващо.
ani_d, изглеждат страхотно и ще направя днес следобед Heart Eyes

Аз стартирах със скир с овесени ядки, ленено семе, чиа и сушени боровинки. Сега започвам тренировка и след нея съм приготвила 2 варени яйца и зеленийка (спанак, рукола). Другите хранения са ми под въпрос, за вечерята смятам да бъде рибка, защото тази седмица май я прескочих много сериозно, та ще взема каквото ми хареса-сьомга или пъстърва навярно.
Мисля си за торта...... Ама само ще я мисля. Мрън.

# 323
Ани, аз хич не обичам драми и когато ми се случи нещо, което много ме е ядосало, опитвам да се разговаря като го опиша от към смешната му страна. Все още се носят легенди за разказите, които пишех в темата за кучета, когато гледах лабрадора на сестра ми, тогава тийн. Или пък разказа във фейсбук за злополучния спанак, който тръгнах да купувам с бебето. Така че, всъщност като го разкажа и на мен ми олеква и го виждам от смешната страна Simple Smile((

# 324
Вдъхновена от фит мацките в Инстаграма 😂
Реших да направя в тази слънчева неделна сутрин протеинови палачинки с оризово и кокосово брашно и станаха бляяяяяк😭
Преглътнахме ги ама повече няма да се повтори този ентусиазъм...

# 325
Не ми харесва нищо с кокосово, нито с оризово брашно, и не се и опитвам вече.

Правя обаче страхотен царевичен хляб за домашните: (2ч царевично брашно, бакпулвер, 2 яйца, 125гр разтопено масло (половин пакетче), 2с.л. мед, щипка сол, 200-300гр кокосово мляко от консерва или кисела сметана, 200гр сирене по желание).
Пека във фурна в дълбок "тиган", който затоплям предварително, докато правя тестото.
Изяжда се светкавично, и е много любимо на моите хора. Опус 3 иска без сирене, големите със, така че редувам. Laughing
Комбинирах няколко рецепти, тук ми харесват доста неща:
https://www.blessthismessplease.com/the-best-cornbread-recipe/
Веднъж забравих маслото, и пак стана идеално, може би заради сиренето и кокосовия крем/мляко от консерва.
И с полента става, при липса на царевично брашно.

# 326
  • Бургас/Пз
Ноу фрейм, и аз не се погаждам с кокосовото и оризовото брашно и затова като ги ползвам слагам по много малко. Като добавка към нещо друго. Приверно намалява наполовина брашното в рецептата и добавям само 10-20г кокосово.

Днес след палачинките, направихме една дълга разходка на морето. След това правих Чили кон карне - зелени, червени чушке, моркови, домати, червен боб, лют пипер и биволска кайма. След това тренирах и пих протеин. Толкова много се бях наяла, че още ми е сито и май ще пропусна вечерята.

# 327
  • София
Здравейте, момичета!

Както обещах споделям част от книгите и четивата, които са ми направили силно впечатление.

1. Brain over binge - https://www.amazon.com/Brain-over-Binge-Conventional-Recovered/dp/0984481702
Скрит текст:
Книгита е революционна , тъй като за пръв път разглежда булимията не като болест. Терапевтите и групите за взаимопомощ определят хранителните разстройства като начин за справяне с основни емоционални проблеми. Катрин Хенсен осъзна, че не емоционалните проблеми я карат да преяжда, а истинските нужди за храна. И осъзнава, че ако може да се може да се отърве от поривите, ще се отърве от склонността да преяжда. Тя разбира, че поривите идват от примитивната част на мозъка, нарича го „мозъкът на животните“. Това е тази част от мозъка, която контролира нашите механизми за оцеляване. Той също така отговаря за изпращането на сигнали за глад, когато тялото ни се нуждае от храна. Чрез преяждане и след това компенсиране с упражнения, Катрин стимулира тази част от мозъка си да яде, когато има храна.

2. How to Have Your Cake and Your Skinny Jeans Too: Stop Binge Eating, Overeating and Dieting For Good Get the Naturally Thin Body You Crave From the Inside Out - https://www.amazon.com/Have-Your-Cake-Skinny-Jeans-ebook/dp/B00B9JKNBC

Скрит текст:
Концепция

Нашето тяло е програмирано да поддържа естествено слабо тегло. Не е нужно да знаем идеалното си тегло или калориен баланс. По-калоричните храни и по-бавният метаболизъм просто означават, че се засищаме по-рано и оставаме сити по-дълго.
Диетите се отнасят само до симптома на излишно тегло. Преяждането е всъщност много мощно закотвен условен (научен) отговор както на диетата (ограничаване на храната), така и на недостиг на умения за ориентиране в определени тревожни емоционални състояния.
Повечето хора, които спазват диети, се забиват в „Диетичното пътешествие на отчаянието“, цикъл на диети, преяждане и след това отново на диета, само за да преядат отново по все по-екстремни начини. Изследванията показват, че диетите водят до мания за храна, емоционален стрес и преяждане. Разгледани са 4 основини причини за пряждане и се дават стратегии за справяне и препоръки. Лично за мен беше изключително полезна

3. Beyond Metabolism: How Your Brain, Biology, and the Environment Create and Perpetuate Weight Issues …and What You Can Do About It - https://www.amazon.com/Beyond-Metabolism-Biology-Environment-Per … ook/dp/B00XTH40L6
Скрит текст:
Скот Абел се фокусира върху единствения, най-важен фактор за разрешаването на проблемите с храната, теглото или диетата - умственото осъзнаване и промяна в собственото ни възприятие за връзката ни с храната. Силно препоръчвам на всеки, който се чувства емоционално обременен от храната.

4. Permanent Weight Loss: The Self-Nurturing Mindset, the Habits, and the Diet Strategy for Genuine, Lasting Change - https://www.amazon.com/Permanent-Weight-Loss-Self-Nurturing-Stra … DAA4HHS&psc=1
Скрит текст:
От същия автор, препоръчвам

5. Intuitive eating - https://www.amazon.com/Intuitive-Eating-4th-Revolutionary-Anti-D … %2C261&sr=1-1
Скрит текст:
За интуитивното хранене има много информация и всеки може да направи проучване и да си изгради собствена позиция и подход

6. The Slow Down Diet: Eating for Pleasure, Energy, and Weight Loss - https://www.amazon.com/Slow-Down-Diet-Eating-Pleasure/dp/1620555 … %2C252&sr=8-1
    Скрит текст:
    Прекрасна книга. Забавянето,  не само в храненето, но и като цяло с ежедневието би ни донесло много по-силно осъзнаване и осмисляне на всико в живота
    [/list]

7. If I'm So Smart, Why Can't I Lose Weight?: Tools to Get it Done - https://www.amazon.com/Smart-Why-Cant-Lose-Weight/dp/1419618474/ … %2C252&sr=8-1
    Скрит текст:
    Много интересен автор. Бруке изключително успешен лайф коуч. Страшно много ресурси и иформация предоставя. Има и подкаст. Горещо препоръчвам на всички англоговорящи. Има страхотен подкаст.

Имам отлични впечатлени от няколко книги свързани с формиране на навици и дисциплина:
    - The Power of Habit - https://www.amazon.com/Power-Habit-What-Life-Business/dp/081298160X
    - Atomic Habits - https://www.amazon.com/Atomic-Habits-Proven-Build-Break/dp/0735211299
    - The Willpower Instinct - https://www.amazon.com/Willpower-Instinct-Self-Control-Works-Mat … 3335080&psc=1

Надявам се, да съм била полезна. Всички изброени книги имам в електорнен вариант на английски и бих споделила с готовност:).

# 328
    Tinkatink, благодаря за линковете, заглавията и обобщенията. Ще си изтегля някои от книгите да ги прочета. От началото на годината предимно такава литература чета. Даже изцяло, художествена не съм пипала през 2021 г.

Аз си се върнах към обичайното ежедневие и съм много щастлива. Вкъщи съм си! От днес ще направя 5-дневен яйчен фаст. След малко ще сметна колко калории и как ще ги консумирам, но последните дни бяха непосилни за мен във всяко отношение. Споделих, че ми дойде. Но с цикъла ми се спукаха и някои кисти в яйчниците. Това е отвратителна болка дори за мен, която търпя много болка. Чувствах се буквално като след война. Задържах и много вода. Имам нужда от рестарт и ще си го дам тази седмица. Дано не затворят залите само...

# 329
    • Бургас/Пз
    Tinkatink, благодаря много

Днес ми е тотална лудница. Имам 15 000 крачки и не знам колко качени етажи. Усетих някаква тъпа болка в тазовата област в ляво и дори не можах да си направя коремните преси, та тотално се отказах от тренировката.
    Храната е под контрол:
    Закуска: елда, извара, мед и боровинки
    Обяд: 100г домашен хляб на Страхил, две рохки яйца и 150г котидж.
    Следобяд: 2 протеинови мъфинчета
    Вечеря: 350г салата айсберг с домати, карставици и слънчогледови семки + 180г пилешко филе на ейърфрайъра + 40г протеинов хляб.
    Единственото ми прегрешение ми е 20г бейлис 🤭

Общи условия

Активация на акаунт