Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 7

• 42 775
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Охо, благодаря много! Аз Само в някакви печива съм я влагала да замести част от сиренето. Ще опитам, благодаря

# 646
Дух,купувала ли си от обезмаслената извара на Лидл? Тя е като кисело мляко,не е нужно да се чудиш как да я преглътнеш.

# 647
С риск да прозвуча грубо с непоискано мнение и съвет. Обаче защо се мъчите да ядете или пиете нещо само защото се води здравословно?
Част от успеха се крие да ядем неща които са ни вкусни. А не такива каквито се водят здравословни, но се чудим как да ги преглътнем.

# 648
Реално изварата не се яде защото е здравословна, а защото е добър изтоник на протеин. Хората търсят начин да си го набавят. И аз не съм фен на се яде насила, но всеки си решава.

ПС: обезмаслената извара на Лидл поне от месец не съм я виждала. Сега има някаква нова с друга марка, но пак е подобна на вкус.

# 649
Реално изварата не се яде защото е здравословна, а защото е добър изтоник на протеин. Хората търсят начин да си го набавят. И аз не съм фен на се яде насила, но всеки си решава.

ПС: обезмаслената извара на Лидл поне от месец не съм я виждала. Сега има някаква нова с друга марка, но пак е подобна на вкус.

В магазина пишеше,че е същата,но със сменена опаковка.

# 650
  • Бургас/Пз
Това означава ли, че ако ти е вкусно да ядеш чипс, вафли, хамбургери и джънк фуудс трябва да го правиш. И на мен са ми много вкусни мекиците и тутманиците, но си позволявам веднъж на няколко месеца. Човешкият вкус се възпитава с времето. Преди години примерно не ядях никаква риба. Просто в семейството ми никога не е била храна, която се слага на масата. Като дойдох да живея на морето естествено доста ми се чудеха. С годините обаче не само се научих, но и проядох всякакви морски дарове, за които съм смятала, че са гнусни и гадни.
Така, че предпочитам да науча децата си да харесват здравословните храни или поне по възможност най-малко да опитват от другите "вкусните" Simple Smile Даже бих казала, че засега се справям успешно, защото и двамата ми сина не обичат примерно купени кроасани в опаковка. Никога няма да посегнат към тях, само защото знаят, че са вкусни. Големият ми син гледал някакво предаване за палмовото масло и рафинираните мазнини и беше потресен. Сам си чете етикетите без никой да го кара. Така, че само заради единият егоизъм на небцето да ядем боклуци, не си заслужава Simple Smile

# 651
Дух, за изварата. Аз си я правя, защото тук няма. И естествено, се получава нещо много сухо. Та си слагам в купичка и слагам малко вода, така се преглъща. Или ако искам изварен десерт, стапям малко чер шоколад и вода в микровълнова и го смесвам с изварата. Чудно кремче.

# 652
Дух, аз изварата я ям разбъркана с миксер с малко кисело мляко (ако е прекалено суха) и меласа. Правя и нещо като печиво - яйца, извара, меласа и ванилия.

# 653
Ани никъде не казах да яде боклуци, смятам че храната може да ти е вкусна и да е здравословна. Против съм обаче нещо да се яде, защото е здравословно и масово се консумира от хора занимаващи се с фитнес. Ако се намери начин да се яде и да е вкусно добре дошло ако не се няма смисъл.
Все пак и аз да предложа идея не съм я опитвала лично лично, но може да помогне, слагай я в шейкове, с други съставки така може би ще е по лесна за консумация.

# 654
Дух,купувала ли си от обезмаслената извара на Лидл? Тя е като кисело мляко,не е нужно да се чудиш как да я преглътнеш.

Може ли снимка?

# 655
Извара с мед е нещо божествено! Нашата се казва тварог, и е подобна на скира, да не казвам, че май е едно към едно. Българската е една ронлива, нали?
Миналото лято ядох с мед, и щях да припадна от радост. После си платих с лихвите де, и ще си помисля преди да пробвам пак.Sweat Smile Много силна непоносимост имам.

Естествено, че заради протеина се яде, както и тофуто.

# 656

Може ли снимка?

# 657
Goldeva, ще я потърся следващия път като ходя, не знаех че има такава като кисело мляко.
Дух, аз си правя сандвичи от протеинов хляб, отгоре с извара и ги запичам на фурната.
След като ги запека си слагам резен домат Simple Smile

Аз продължавам да слабея, вече съм под 50 кг Sad

# 658
Голдева, взимала съм само на пилос обезмаслена извара. Сложих я в спаначника. Иначе тази не съм я виждала в България

Благодаря за идеите, аз си мислех с червен пипер, лъжица кисело мляко и евентуално по една супена лъжица червен боб и царевица. Или съм си правила дюканска палачинка и съм в пълнила с извара и шунка.
Правила съм и бонбони от извара, спанак и орехи. Май ще трябва пак да разровя за тези рецепти

Байолоджи, изварата е евтин и качествен начин за набавяне на протеин. Аз по принцип мога да ям и само ориз, но това няма да ме отведе където искам да бъда. Мога и морски дарове само да ям, но няма да мога да си плащам сметките. Така че това ми е варианта + яйцата. Месо не бях яла един месец, днес ядох Чили конкарне с пуешка кайма, не беше лошо, доста повече ми допада от свинската, но ми стигна. Лично аз месо не бих сготвила скоро.

Ето това е основната рецепта за кюфтенца от извара, правих ги преди 4 години и модифицирах да са по диетични. Пак ще направя и ще дам обратна връзка как се е получило и какви са макросите . На прима виста веднага ще заменят сиренето с нискомаслено на Добрев, орехите няма да са 100 грама и други подобрения.
Тези специални ги правих гаджето да си ги носи в планината като тича за повече енергия.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 15:42 от Дух (:

# 659
................................

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 15:51 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт