Свекървата и бившата му

• 10 029
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, всички говорите за себе си и давате за пример вие как се чувствате. Пропускате важен факт - тук става въпрос за това тя как се чувства. На свекървата ако са й по-важни отношенията в семейството от комуникацията с бившата, ще се съобрази с това. Тук не става въпрос за вашите бивши, вашите братя и вашите свекърви, тук става въпрос за съвсем други хора, с други възприятия. Момичето никъде не е казало, че забранява нещо на свекърва си, нито че ще я контролира (понеже не знам колко пъти се повтори това) - каза, че не й е приятно. Спомена, че познавайки каква е, е вероятно да крои нещо. Тоест, тя знае нещо, което ние не знаем и което не е съвсем същото като бившата от САЩ, която се обаждала като си идвала.
Пак ще се повторя, и аз съм с две ръце за едно великанско приятелство, в което всички се обичат и целуват и въобще не спира да изригва щастие и добронамереност. Но! Когато всички чувстват, че са ОК с това. Има ли само един наранен човек, тогава нещо не е както трябва.

# 166
Е кажете какво ще стане, ако свекървата е приятелка с бившата ? Кажете де, не ме оставяйте в опасност ? Много ли е страШно ? 😧Мама ще му избере жена, вместо него ли ? Аз за сополанко с майка зла вещица ли съм се омъжила ?
Кажете де, просветете ме, явно бракът ми е застрашен ?

# 167
ММ е много добър приятел с брата на негова бивша и голяма любов. Е, какво да тръгна да правя проблеми, голямата работа. Също и е приятел с нейна близка приятелка. Така са в малките градчета.

# 168
Е кажете какво ще стане, ако свекървата е приятелка с бившата ? Кажете де, не ме оставяйте в опасност ? Много ли е страШно ? 😧Мама ще му избере жена, вместо него ли ? Аз за сополанко с майка зла вещица ли съм се омъжила ?

Тя смята, че нейния брак е застрашен. Абе вие защо само от вашата си камбанария гледате? Достатъчно е да й е неприятно, че двете сплетнят. Вие сте над нещата и такива тривиалности няма да ви разклатят, авторката обаче не е вие и нещо я тормози. Останалото са буквално локуми, ама буквално.

# 169
Ти не би търпяла със сигурност. 😆 А само от форума те познавам.

# 170
  • София

Тя смята, че нейния брак е застрашен. Абе вие защо само от вашата си камбанария гледате? Достатъчно е да й е неприятно, че двете сплетнят. Вие сте над нещата и такива тривиалности няма да ви разклатят, авторката обаче не е вие и нещо я тормози. Останалото са буквално локуми, ама буквално.

Хубаво, разбрахме какво тя смята, ама нали затова е писала- да чуе външно мнение!?
Каква е ползата да й подхраним страховете и да я посъветваме да си опъне отношенията със свекървата и съответно- с мъжа си?
Опитваме да я накараме да мисли трезво, да има повече самочувствие,  да показва най- хубавото от себе си, за да бъде всичко в нейна полза- дори едно закъсняло сравнение.
Защото, първото и основното е било преди 3 години, когато мъжът е избрал нея.

# 171
Най-общо казано хората пишат тук, за да получат съвет, който да ги мотивира, да им помогне, и то чрез споделен сходен опит. Типично по бгмамски обаче, всички боркини за свободата на индивида скачат и премазват надеждите на авторката. Това го очаквах, повече би ме учидило обратното.

# 172
Хубаво, разбрахме какво тя смята, ама нали затова е писала- да чуе външно мнение!?
Каква е ползата да й подхраним страховете и да я посъветваме да си опъне отношенията със свекървата и съответно- с мъжа си?
Опитваме да я накараме да мисли трезво, да има повече самочувствие,  да показва най- хубавото от себе си, за да бъде всичко в нейна полза- дори едно закъсняло сравнение.
Защото, първото и основното е било преди 3 години, когато мъжът е избрал нея.

Абсолютно съм съгласна с това. Още в първия си пост я посъветвах да не се подценява, да не подценява съпруга си, и да не обръща внимание на свекървата. Затова смятам, че тук си напълно права.
Не съм съгласна с “тесногръда си”, присмиване как щели да й вземат зад гърба хубавия мъж, примери с някакви възвишени души, които си пият шампанското с бившата и слушат Моцарт заедно, как свекървата е жертва на някаква задръстена снаха, а най ме кефи “Аз не съм от тия како Сийке”. Това са моите два цента.

# 173
  • Варна
Тя темата е локум. Просто едно оплакване, защото няма на кого друг. Как можем ние да й променим чувствата? Понабихме й канчето, малко да се вземе в ръце и по-ербап, с увереност в себе си да се отнася към ситуацията.
Има ли друг път? Какво трябваше да чуе, ауууу, те заговорничат, права си, плачи, плачи, направи скандал на мъжа си, той да се скара на майка си...
Голяма полза ще има, мда. Това съчувствие и "влизане в обувки" по подразбиране, на моменти е вредно направо.
Тя има най-голямата си "победа" и златният медал й е връчен от най-важния човек. Я да внимава какво и на кого казва, че и него го обижда така.  (А да, аз съм стара школа, хич не се боря за свобода на индивида. Как се разбира личния ми опит какъв е, трябва да го развявам ли? Достатъчно сходен опит ли е, ако си от по-малоимотно семейство и не свекървата, а свекъра е имал какво да каже? )

# 174
Може да съм пропуснала дали някой сподели от личен опит.

# 175
Момичета, всички говорите за себе си и давате за пример вие как се чувствате. Пропускате важен факт - тук става въпрос за това тя как се чувства. На свекървата ако са й по-важни отношенията в семейството от комуникацията с бившата, ще се съобрази с това.

Да разбирам, че свекървата ще си комуникира тайно с бившата за да е мирна главата на новата?
Или може би трябва да прекъсне отношенията си, защото в живота на синът и има нова жена?
Вие тези свекърви ги взехте за неудошевени предмети. Все едно снахата е човек и общуваш с нея  само защото е жена на синът ти..После край. Щом той не я харесва и ти спираш.
Ако някой има комплекси, те са си негов проблем. И е добре да се бори да ги излекува.

# 176
  • Варна
Може да съм пропуснала дали някой сподели от личен опит.
Не, не съм го писала досега така, както в последния пост. Няма как някой да е бил 1:1 в нейната ситуация, а и нещата опират до чувства. И какво ще направиш в отговор на чувствата си, всичко беше заради това - да не прави огромна грешка заради тях.

# 177
Аз за трети път питам за личен опит. Споделете подобно. Не брат. А свекърва някой има ли. Нещо такова?

# 178
Не нападайте жена, потърсила помощ тук. На всеки може да се случи да потърси съвет за конкретна ситуация, хора сме.

# 179

А защо подминаваш и неглижираш чувствата на Свекървата ? Тя с какво е заслужила снаха и да я притиска да спре комуникация с човек, когото тя очевидно харесва ? Откъде накъде ?
Това ли ти е широкото ? Що не виждаш и другите хора в картинката ? Бившата може да и е дарила кръв навремето ? Ти откъде знаеш защо са близки ? Може да и е заела пари, може да и е намерила работа ? Със сигурност са близки, щом още се чуват.
Silence,
Права си, не бих търпяла някоя, та било и снаха ми да ми диктува с кой да се чувам и с кой не.  При синът ми може и да мине номера (ако е смотан да я търпи), обаче при мене няма никъв шанс.

Общи условия

Активация на акаунт